Kolovoz 19, 2025, 13:48:04 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Borba skalara oko skalarice :)  (Posjeta: 1180 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mario

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Borba skalara oko skalarice :)
« u: Siječanj 20, 2010, 22:09:14 poslijepodne »
Imam 4 skalara. Jedan mrijestni par i jos dva muzjaka. Jos neki dan se zenka mrijestila sa "svojim" muzjakom.
Sad je drugi, i najveci, muzjak poceo natjeravati i tuci muzjaka koji je sa zenkom bio do sad.
Malo natjeravanja i pokusaja oduzimanja zenke bilo je i do sad unazad mjesec dana, ali sad je mrcina izgleda odlucila zenku preoteti.
Zao mi je ovog, izgleda bivseg, muzjaka.
Zanima me da li ce ta borba ici do povlacenja jednog od njih ili do smrti? Za sad je "buduci bivsi" iza biljaka i cim promoli njusku ovaj veliki navali na njega.
Ako je netko vec imao slicnu situaciju ili misli da bi moglo doci do najgoreg, spreman sam udomiti dva muzjaka.
Rijeka - Hrvatska

Offline Mario

• Punopravni član
Odg: Borba skalara oko skalarice :)
« Odgovori #1 u: Siječanj 22, 2010, 10:22:48 prijepodne »
Bez obzira na konačni ishod, koji neželim čekati, mislim da se moji skalari ne slažu. "Budući bivši" je ostao bez kožice na prednjim malim perajama.

Borba će se vjerojatno i dalje nastaviti.
Rijeka - Hrvatska

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Siječanj 22, 2010, 10:53:08 prijepodne »
Bez obzira na konačni ishod, koji neželim čekati, mislim da se moji skalari ne slažu. "Budući bivši" je ostao bez kožice na prednjim malim perajama.

Borba će se vjerojatno i dalje nastaviti.

Vidim da nitko ne odgovara pa ću se ja uključiti u raspravu..., na žalost, dominantniji (jači i mlađi) mužjak sebi bira ženke i spreman je u toj namjeri i ubiti sve koji mu stoje na putu. Skalari su ciklidi tako da im je u temperamentu da se tako ponašaju... Meni su se 2 velika mužjaka skalara toliko tukli da su se zabijali u šljunak a veliki diskusi se povlačili u stranu kada je bio njihov fight.

Također sam imao iskustvo da je jedna dominantna stara ženka diskusa prvo bila u paru sa največim (dominantnim) mužjakom ali vjerojatno nije bila zadovoljna kako se ovaj mrijestio pa ga je nakon drugog mrijesta potpuno otkantala i sparila se sa mlađim mužjakom koji je bio drugi po redu na dominacijskoj ljestvici, ali tu je u akvariju vjerojatno ta ženka imala neki položaj "kraljice majke" pa su je svi slušali...

Savjet ti je da ostaviš mužjaka sa kojim je ova ženka bila u paru jer su skalari poznati kao ribe koje ostaju zajedno cijeli život a ove ostale pokloni ili prodaj, sretno.

Offline Mario

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 22, 2010, 10:59:48 prijepodne »
Hvala, to i mislim napraviti s manjom razlikom. Ne znam koliko je to pametno, ali ja bih ostavio ovog drugog mužjaka koji je sad osvojio ženku. Iz dva razloga, prvi je to što je to prvi skalar kojeg sam nabavio (sentimentalna veza), a drugi je što je ljepši, barem meni.
Rijeka - Hrvatska

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #4 u: Siječanj 22, 2010, 11:15:46 prijepodne »
Hvala, to i mislim napraviti s manjom razlikom. Ne znam koliko je to pametno, ali ja bih ostavio ovog drugog mužjaka koji je sad osvojio ženku. Iz dva razloga, prvi je to što je to prvi skalar kojeg sam nabavio (sentimentalna veza), a drugi je što je ljepši, barem meni.

Ok ali postoji mogučnost da se ženka ne bude htjela mrijestiti sa njime pa da i nju na kraju počne tuči ali probaj pa javi kako je prošlo.