Filter ti je dobar, dovoljna je cirkulacija vode, akvarij je premalen za malawi ciklide.. Alge, te smeđe nakupine su neminovne u početku, tj. sazrijevanju akvarija. Po meni , mijenjaš previše vode tjedno- što pogoduje narastanju novih algi, mijenjaj po manje, ali istim tempom tj. rasporedom kao i dosad. Meni osobno ne smetaju alge koje se nakupe na kamenu, ali ako ih i dalje bude nakon osam , devet mjeseci , a ne smeta ti ubacivanje nebiotopske ribe, onda ubaci ancistrusa koji će uspješno tamaniti alge. A možeš pokušati i sa onim puževima, ime im je Nerita. Toga kod vas u pet shopovima ima .. kod nas je to rijetkost.. Moj prijatelj u Zd je uspješno riješio problem s algama u malawi akvariju ,upravo sa neritama. Njegov je problem bio da je akvarij u dnevnom boravku tako smješten da sunce dosta "tuče" u njega i akvarij i kamenja bila su puna algi, nerite to još i dan danas rješavaju. Po meni mijenjaš previše vode tjedno, 40% je puno i to pogoduje razvijanju novih algi.. A možeš koristiti i pripravke protiv algi koji ne škode ribama. Algostop ili već kako se zovu
A na kraju svega, poanta je .. da je tvoj akvarij (oprosti ali moram ti reći) premali za malawi tank.
Trebao bi imati bar 250 litara sa ovoliko riba koliko je unutra.
Sad je dobro dok su male ali kako budu rasle imati ćeš sve više problema. Ovaj akvarij bi ti bio idealan za podizanje mlađi..