Srpanj 18, 2025, 05:59:54 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: malawi 160  (Posjeta: 35131 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mastino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: malawi 160
« Odgovori #100 u: Siječanj 27, 2010, 14:53:55 poslijepodne »
uostalom, i u Malawi jezeru, na video dokumentarcima...ribe su izmiješane u jatima dok čupaju alge..i ne pliva solo vrsta u jatu :D...
ma koliko nasi AQ bili veliki nikako se ne mogu usporedjivati sa jezerom iz kojeg poticu ribe pa je po mom misljenju totalno krivo savjetovati nekoga "trpaj sve sta ti se svidi"...

molio bi te Ja,Boro da preporucis cannibalu pravilan i adekvatan odabir 5 vrsta koje cu funkcionirat u 160L, koliko komada cega i tako to... :)

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #101 u: Siječanj 27, 2010, 15:17:00 poslijepodne »
jebate kaj ste se raspisali  :)
odlično, raspravljate i svi postovi su na mjestu (dobro aquabot ko i uvijek  :D)..
eeehhhh kaj sad niš, od mastina čekam caeruleus-e, a neznam kaj dal uz njih da uzmem saulosi-e jedno 10 komada i da probam sa tim..
mada iskreno ne želim imat pun tank ko neki na forumu, onda je to i veća zajebancija, em često saugaj dno jer kenjaju vjerojatno do iznemoglosti, em češće mijenjaj vodu jer se brže optereti nitratima..tak da ne bih ja puno ribeka,
za sada ovako, 5-6 caeruleus-a i jedno 5-6 pseudotropheusa, ne znam kojih (moram vidjet sa željkocom, kak je stanje u njegovim tankovima), a ako bude ne prihvatljivo, onda ćemo ih prodat i otić na ps.saulos-e..
hvala svima na konstruktivnoj raspravi :up:

Offline Ja,Boro

• Punopravni član
« Odgovori #102 u: Siječanj 27, 2010, 15:18:48 poslijepodne »
ok Mastino...neće baš 5 vrsta funkcionirati(meni je...ali opet ne na duge staze ;))....ali 3-4 bi bez beda išle :)...recimo:pseud.saulosi, labidochrimisi careuleus, hongi, chisimulae...(ne narastu previše,nisu preagresivni,koloritet)....eto, staviti 3ž+1m ...16 riba...melem za oči...a nebi trebalo biti netrpeljivosti...mada je uvijek, bez obzira na veličinu tanka, bude(među dominantnim ribam)...izbjegnuti agresivniji genusi(melanochromis) te glomazniji(metriaclima)...pozdrav Mastino care!
..imao sam puno riba...al samo je jedna-Ciklid riba!!:)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #103 u: Siječanj 27, 2010, 15:41:03 poslijepodne »
karleuša su super riba.  :pompon: :up: al su meni najdraže hondžije.  :up: u stvari, meni su svi malavci hondžije.  :up:

ja sam nedavno s foruma pokupio 18 honđija frendu u 160L. 100x40x40cm. malo je izgledalo malo, pa je još od željkoca uzeo još 6+1 honđija. sad h je 25 i veli da je super akv. tak kak su meni svi malavci honđije, njemu su karleuše.  al eto , na sveopće zadovoljstvo, svi sretni.  ;)  :nerd:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #104 u: Siječanj 27, 2010, 15:43:19 poslijepodne »
karleuša su super riba.  :pompon: :up: al su meni najdraže hondžije.  :up: u stvari, meni su svi malavci hondžije.  :up:

ja sam nedavno pokupio 18 honđija frendu u 160L. 100x40x40cm. malo je izgledalo malo, pa je još od željkoca uzeo još 6+1 honđija. sad h je 25 i veli da je super akv. tak kak su meni svi malavci honđije, njemu su karleuše.  al eto , na sveopće zadovoljstvo, svi sretni.  ;)  :nerd:

o majko milena  :D :D
ja sam totalno neispavan, cijelu noć nismo niš spali, i onda mi još bubneš ovakav post, ma to je perfektno :up:
prevedi ove hebene honđije i karleuše, bemu mu miša :D :D

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #105 u: Siječanj 27, 2010, 15:51:00 poslijepodne »
slikovito ću ti opisat primjerom s foruma koji ja nikad neću zaboravit.  :up:

pita u temi neki lik banfu : "koji je to compressiceps?" ,  a banfa mrtvo ladno neopterećeno veli : "altolamprologus."   :rotfl:

eto. kaj nije car?  ;) kužiš?

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #106 u: Siječanj 27, 2010, 15:53:02 poslijepodne »
ne, al nije ni bitno  :D

ajmo u ontopic..
imam u malom tanku valisneriu nanu, sad je pitanje dal da ju metnem il? ovak gledam tank i jednostavno ne vidim kam bi ju mogel piknut, i dal ju uopće stavit unutra..
sad sam ko početnik  :D

Offline Ja,Boro

• Punopravni član
« Odgovori #107 u: Siječanj 27, 2010, 15:55:04 poslijepodne »

ja sam nedavno s foruma pokupio 18 honđija frendu u 160L. 100x40x40cm. malo je izgledalo malo, pa je još od željkoca uzeo još 6+1 honđija. sad h je 25 i veli da je super akv. tak kak su meni svi malavci honđije, njemu su karleuše.  al eto , na sveopće zadovoljstvo, svi sretni.  ;)  :nerd:

pa Aquabot...care!!! :)pogodio si bit  :up:...dirnuo si me u plaho srce i  dušu :D...stvarno, mislim da ljudi preozbiljno shvaćaju akvaristiku i ova nadmudrivanje na forumu  :D...definitivno, ribama treba pružiti adekvatne uvjete i vodit se za nekim pravilima...ali pretjerivat u samo jednim tezama i stavovima...nije dobro....živio mi!
Cannibal...honđije su Labidichromis hongi ;)...i evo, poput Mastina, i ja ču ti ih ponuditi na prodaju ;)..ukoliko ih želiš...imaš sliku  u oglasima :)...i na kraju krajeva, stavi što se tebi sviđa u tank a ne kako bi neko htio...s vremenom ćeš vidjeti da li će to pasati...uostalom, svi(mnogi) smo tako počeli :D

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #108 u: Siječanj 27, 2010, 16:13:20 poslijepodne »
recimo:pseud.saulosi, labidochrimisi careuleus, hongi, chisimulae...(ne narastu previše,nisu preagresivni,koloritet)....eto, staviti 3ž+1m ...16 riba...melem za oči...
OK, super, krasne ribe ali mene sad vise muci di naci takav omjer, te vrste i da se sa sigurnoscu moze reci da je to finalni omjer M/Ž riba u AQ pogotovo na ribama do 3cm ?

i evo, poput Mastina, i ja ču ti ih ponuditi na prodaju ;)..ukoliko ih želiš...
za tvoju informaciju, cannibal se sam javio, nakon sta sam u SMRTNIK-ovoj temi napisao da cu za cca mjesec dana imati caeruleus-e i afra "Cobwe", da je zainteresiran tako da nisam mu ja nista ponudio... ;)

samo Vi trpajte!  :up:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #109 u: Siječanj 27, 2010, 16:16:53 poslijepodne »
vidim da se sad raspavlja oko mastina i mene kao kupca, pa samo da velim kako mastino niti jednom nije meni ništa ponudio, nego sam ga ja kontaktiral da mi predloži koje ribe mogu stavit unutra, a nakon toga, sam ga pital ak ima kaj od ponuđenog za prodat, i tad sam rezerviral..
sretni? evo još ovak, sve ribe ću uzet od mastina...da se ne bi slučajno mislilo da idem negdje drugdje

Offline Ja,Boro

• Punopravni član
« Odgovori #110 u: Siječanj 27, 2010, 16:28:47 poslijepodne »
 :up:

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #111 u: Siječanj 27, 2010, 16:30:56 poslijepodne »
tnx cannibal-e...  :-[

evo još ovak, sve ribe ću uzet od mastina...da se ne bi slučajno mislilo da idem negdje drugdje
za ovo ces ih dobit mukte koliko hoces za tvoj 160L, nazalost kako sam ti vec napisao caeruleus-a imam samo 5 a ako hoces afra "cobwe" samo reci koliko i tvoje su (mukte naravno)... ;) platit ces kad budes radio 300L Malawi...  :D

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #112 u: Siječanj 27, 2010, 16:42:33 poslijepodne »
Ulazni akvarij za M'bune počinje sa 240l.Šta je ispod 200 l to meni lično dodje kao akvarij za mladunce.

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #113 u: Siječanj 27, 2010, 16:59:57 poslijepodne »
jel to misliš jelena karleuša a ovaj honđi je neko novi na dm satu  :D :D :D :D :D
Virovitica - Brezovica

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #114 u: Siječanj 27, 2010, 17:27:31 poslijepodne »
evo još ovak, sve ribe ću uzet od mastina...da se ne bi slučajno mislilo da idem negdje drugdje

:klap: :klap:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #115 u: Siječanj 27, 2010, 17:31:22 poslijepodne »
baj d roud, meni nije ni na pamet palo da pametujem oko ičije trgovine. pogotovo kaj se kužim u malavce onak kak sam reko.  ;)

kajne paranoje.   :up:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #116 u: Siječanj 27, 2010, 19:35:31 poslijepodne »
tnx cannibal-e...  :-[

za ovo ces ih dobit mukte koliko hoces za tvoj 160L, nazalost kako sam ti vec napisao caeruleus-a imam samo 5 a ako hoces afra "cobwe" samo reci koliko i tvoje su (mukte naravno)... ;) platit ces kad budes radio 300L Malawi...  :D

hvala ti na ovako lijepoj i velikodušnoj ponudi, ali rađe ne, jednom si i sam reko da nikome nisi ništa poklanjal, pa onda ja ne želim biti iznimka, kad ću uzimat javim ti se za kupit  ;)

Ulazni akvarij za M'bune počinje sa 240l.Šta je ispod 200 l to meni lično dodje kao akvarij za mladunce.

sve jasno i prije nego sam išao u ovo, nov sam u ciklidima, al većinu sam pročital i znam da je neki minimum 240 litara, ali nemam mogućnosti trenutno uzet veći akvarij..

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #117 u: Siječanj 27, 2010, 20:12:30 poslijepodne »
hvala ti na ovako lijepoj i velikodušnoj ponudi, ali rađe ne, jednom si i sam reko da nikome nisi ništa poklanjal, pa onda ja ne želim biti iznimka, kad ću uzimat javim ti se za kupit  ;)
ok dogovoreno...  :up:

kad se odlucis tocno sta zelis i koliko cega, uplatit ces novce za neku akvarij.net humanitarnu akciju...to ces se lako dogovoriti sa Maxim-om i drugima sta vode humanitarke... ;)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #118 u: Siječanj 27, 2010, 20:20:15 poslijepodne »
 ;) :zagrljaj: :klap:

Offline ozda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #119 u: Siječanj 27, 2010, 23:08:15 poslijepodne »
mnogo mi se svidja tvoj aqvarijum  :) jest da je mali al bas djeluje fino i prirodno...nemoj stavljat nikakve biljke samo ces ga pokvarit  :)  :up:

Offline Vonfy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kc
« Odgovori #120 u: Veljača 01, 2010, 21:21:32 poslijepodne »
ok dogovoreno...  :up:

kad se odlucis tocno sta zelis i koliko cega, uplatit ces novce za neku akvarij.net humanitarnu akciju...to ces se lako dogovoriti sa Maxim-om i drugima sta vode humanitarke... ;)
Svaka čast!
 :klap:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #121 u: Veljača 08, 2010, 20:12:05 poslijepodne »
u nedjelju uplovili prvi stanovnici esterae, il ti ga ps. zebre, kolko sam ja po literaturi vidio da ih još tak nazivaju..
malci su famozni, veličine oko 2,5-3 cm, 10 komada, lagano su počeli dobijat boju i totalna su ludara..
za sad ih hranim 2 put dnevno, jučer bili zbunjeni, vjerojatno nova okolina i bilo ih je po svukud, a danas je druga priča, ko za vraga nema niti jednog vani, samo unutar kamenja i procjepa se nalaze, tu i tam koji doleti van,.al je zato veselje kad se hrane, strka i zbrka, koji će prije..
evo par slikica od jučer nisu baš neke, al jbg.slikano mobitelom i brzii su ko vrag..

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #122 u: Veljača 08, 2010, 20:29:02 poslijepodne »
 :up: super , predobro. ribe buju rasle u lijepom okruženju.  :up: e nek si ga baš lijepo složio, a ne ko ikota kamenovič-stiroporom.  

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #123 u: Veljača 08, 2010, 20:48:46 poslijepodne »
kad se uhvate alge biti ce to mrak ciklidarij!!! ;)
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #124 u: Veljača 08, 2010, 20:57:36 poslijepodne »
, a ne ko ikota kamenovič-stiroporom.  

zato ih je ikota meni prodal  :D :D
inače još će unutra ić nešto, negdje za mjesec dana, naime čekam mastina :)