Srpanj 18, 2025, 14:34:56 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: malawi 160  (Posjeta: 35218 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline zeki972

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: malawi 160
« Odgovori #75 u: Siječanj 24, 2010, 19:07:58 poslijepodne »
Mislim da je još rano za jače komentare.Ovaj setup biti će kratka vijeka,jer kad kreneš s ribama,mjenjat ćeš ga sigurno!Šteta kaj se nismo čuli prije,imam puno crnog kamenja ostalog iz mog prijašnjeg malawi tanka.Mislim da se tamno kamenje bolje uklapa u malawi svijet! Sve u svemu,dobro došo u malawi svijet! Sretno!

lijepo si  rekao da će ga   još  mijenjati..pa eto  prilike i za   crni kamen.. ;)

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #76 u: Siječanj 24, 2010, 19:20:41 poslijepodne »
neću ga mijenjat sigurno, jer je napravljen sa velikim guštom, a ribe koje će doć unutra neće bit ovdje radi mrijestova il ne znam čega..
svaka kritika dobro došla, a za kamenje si mog'o prije reć..dobit ćeš ti kad se prvi put vidimo :D :D

Offline ningor

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Čakovec
« Odgovori #77 u: Siječanj 24, 2010, 19:30:27 poslijepodne »
Nemoj tako,znao si da sam prije imao malawce!
Kamenje te čeka,siguran sam da će ti trebati,prije ili kasnije!

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #78 u: Siječanj 25, 2010, 01:02:31 prijepodne »
 :D :D

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #79 u: Siječanj 25, 2010, 11:40:16 prijepodne »
Meni stvarno dobro izgleda,super će se Malawci uklopiti,ovo kamenje ko da zaziva njihove boje.
e ukro si mi recenicu s tastature,bas ce dobar kontrast bit
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline Vonfy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kc
« Odgovori #80 u: Siječanj 25, 2010, 22:52:33 poslijepodne »
Pozdrav Prelogu!! Setup izgleda tako impresivno da nema riječi,ipak je to Dravsko kamenje...
Mislim da riječi nisu potrebne pošto slika govori sve!!  :up:
 :klap:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Siječanj 26, 2010, 20:15:17 poslijepodne »
kritike i pohvale primljene  :D
malo bi ja ipak o ribekima sad..
pošto se radi o relativno nezahvalnoj litraži za malawi ciklide, nešto ipak mora ić unutra jer me oduševljavaju sa bojom i temperamentom..
e sad, neću ić na punjenje akvarija do ruba izdržljivosti, nego bit na jedno 10-tak komada..
razmišljam o plavo žutoj kombinaciji, konkretzno 5-6 komada labidochromis caeruleus i 5-6 komada pseudotropheus kingsizei, slušam preporuke iskusnijih ciklidofila

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #82 u: Siječanj 26, 2010, 20:18:32 poslijepodne »
kombinacija bi trebala biti OK, u najgorem slucaju ako vidis da ne funkcionira ces se viska morat rijesiti...
inace AQ je super ispao i jos kad se na kamenje ulove alge bit ce pravi bomboncic.... ;)

dali si mozda razmisljao o Pseudotropheus saulosi ?  :-[

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Siječanj 26, 2010, 20:36:55 poslijepodne »
viš viš mastino, iskreno nisam, kingsizei su mi prekrasni, al problem bi mi mogo stvorit njihova veličina..
a dok ps. saulosi kolko sam čital o njima je do 7cm dužine, i trebalo bi im bit ok, koliko toliko.. au biti isto su fensi mužjaci plavi, ženke žute.., al opet onda mi nekak ne odgovara sa labidochromis caeruleusima, jer bi onda dobil previše žutila u tanku..
ne znam, dajte sugestije

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #84 u: Siječanj 26, 2010, 20:41:24 poslijepodne »
dajte sugestije
15-ak saulosia i miran si ;)

pred par dana sam ih rezervirao 16kom od glavoca za trigona, one species tank... :)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #85 u: Siječanj 26, 2010, 20:42:41 poslijepodne »
ti hoćeš da idem na jednovrstni akvarij?
ja hoću da bude živ i poletan tank, ak me kužiš ;)

.. kaj si rezerviral i onda da meni prodaš? :D, il buš imal kaj? :D

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #86 u: Siječanj 26, 2010, 20:51:45 poslijepodne »
nije da ja hocu ali bi ti to preporucio... :)
kuzim te ja dobro ali neke pute treba stat na loptu, tvoj AQ je mali tank za malawce, ako hoces ozbiljniji mbuna AQ onda pocni razmisljat o 300L di ces moc pulpican-a prebacit i ubacit jos par vrsta... ;)

rezervirao sam saulosi-e za svog trigona i necu ih preprodavat...
za cca mjesec dana uz one sta si rezervirao cu imati i Cynotilapia afra "Cobwe"...

Offline kejc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #87 u: Siječanj 27, 2010, 09:13:17 prijepodne »
ti hoćeš da idem na jednovrstni akvarij?
ja hoću da bude živ i poletan tank, ak me kužiš ;)

Sa saulosima ćeš i dobit živ i poletan tank, uz to ženke se razlikuju od muških- koji su plavo crni, ali su isto lijepe boje- tamno žuta, tako će izgledati kao da su dvije vrste. Dok  ćeš za taj tank teško ukombinirati više vrsta da bude pravi efekt i ugoda, pošto je 160l.
Trenutno imam samo saulose u 220l, drugih vrsta sam se riješavao, da mogu ubaciti još maingano (ako uspijem nabaviti)... uglavnom su živi i poletni tako sami, mužjaci brane konstantno svoje, šepure se, ganjaju ženke, jedni druge... Pravi gušt mi ih promatrati.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #88 u: Siječanj 27, 2010, 09:15:50 prijepodne »
ako je livada u 240 smjestio 80ak ciklida, a livada brale, trenutno ima najjači ciklidni tank na forumu, ne vidim razlog da ti kanibale ne bi mogo 50, svakakvih ?!?  :up:

Offline kejc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #89 u: Siječanj 27, 2010, 09:32:01 prijepodne »
Ako ih slažeš ko srdele u konzervi, stane njih stane, i puno više :P
Možda on tebi djeluje šarolik i raznovrstan, ali i u većem tanku ja nebi išao na više od nekoliko vrsta... i toliki broj jedinki. Po meni tu ne dolazi do izražaja njihova narav, zanimljiva za promatranje... To je opći metež, a izagađivanje vode? :down:

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #90 u: Siječanj 27, 2010, 09:34:41 prijepodne »
ako je livada u 240 smjestio 80ak ciklida, a livada brale, trenutno ima najjači ciklidni tank na forumu, ne vidim razlog da ti kanibale ne bi mogo 50, svakakvih ?!?  :up:
aquabot ,a da ti ipak malo smiriš doživljaje s tim komentarima,savjetima,šalama...štogod?Ne kuže svi ciklide i nisu svi iskusni,a forum se čita i da se nešto nauči.

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #91 u: Siječanj 27, 2010, 09:56:41 prijepodne »
ako je livada u 240 smjestio 80ak ciklida, a livada brale, trenutno ima najjači ciklidni tank na forumu, ne vidim razlog da ti kanibale ne bi mogo 50, svakakvih ?!?  :up:
aquabot ,a da ti ipak malo smiriš doživljaje s tim komentarima,savjetima,šalama...štogod?Ne kuže svi ciklide i nisu svi iskusni,a forum se čita i da se nešto nauči.
Ja čak nisam siguran da se aquabot ovaj put šalio a ako je ,ne znam na čiji račun  :D

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #92 u: Siječanj 27, 2010, 10:06:56 prijepodne »
ako je livada u 240 smjestio 80ak ciklida, a livada brale, trenutno ima najjači ciklidni tank na forumu, ne vidim razlog da ti kanibale ne bi mogo 50, svakakvih ?!?  :up:
volio bi vidit njegov tank za godinu dana kad jedan par (1M/1F) odraslih salvinia bude sterao svih ostalih 78 riba u jedan kut a ima tu jos "agresivaca" koji i narastu na poprilicnu velicinu, bas ce to biti krasna slika i sigurno ce im biti jako ugodno u takvom tanku... njegov tank ima veliki potencijal ali tesko/nikako ce funkcionirat na duge staze...

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #93 u: Siječanj 27, 2010, 10:09:42 prijepodne »
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38501.0 jel to livadin tank? je.  -? zakaj bi se šalio? livadin tank je najjači ciklidni (riblji) tank na forumu, a kolko vidim sve štima i tank je cool, a nije star tri dana, nego duže. neću dalje. dalje možemo nastavit u livadinoj temi. barem o tome jel to valja ili ne valja.  ;)

znam da kanibal ne bu tak složio, al zakaj ne spomenut, da se čovjek bez veze ne ograničava... bez veze je i da ima nutra 6 riba, a hoće živost.

kad sam ja počeo s afričkim ciklidima, poslušao sam neke bedastoće kojih se nisu ni savjetodavci držali, pa mi je trebalo neko vrijeme da skužim, da neko nekog hebe.  a zakaj? to valjda samo oni znaju. ;)

srećom, imao sam jednog koji je bezinteresno i puno pomogao, a nema veze s tim konkretnim vrstama.  :up:

sarita, tebi ću reć kaj je doživljaj i ono drugo na primjerenom mjestu na forumu, u tvojoj temi.   :)
« Zadnja izmjena: Siječanj 27, 2010, 10:22:51 prijepodne od aquabot »

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #94 u: Siječanj 27, 2010, 10:14:46 prijepodne »
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38501.0 jel to livadin tank? je.  -? zakaj bi se šalio? livadin tank je najjači ciklidni (riblji) tank na forumu, a kolko vidim sve štima i tank je cool, a nije star tri dana, nego duže. neću dalje. dalje možemo nastavit u livadinoj temi. barem o tome jel to valja ili ne valja.  ;) 
boldana je jedina stvar s kojom se slazem... :)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #95 u: Siječanj 27, 2010, 10:42:56 prijepodne »
Zašto offtopičarite, -?
Canibale stavi sve kaj ti se svidi, a kasnije radi selekciju. Ako uzimaš male ribe (vidim da čekaš kod Mastina da narastu) 3 cm-4 cm još češ malo pričekati da se ofarbaju i formiraju onako kako bi ti želio. Znači dinamičnost u farbi ćeš čekati još jeedno 5-6mjeseci, Zato ti ja preporučam rokaj u tank sve kaj se nudi , a kasnije kad vidiš šta ti se ne svida, s njima u oglasnik ili na aukciju.
A što se tiče veličine ribe, mislim da se ne moraš oslanjati na ono kaj piše na netu. Meni recimo afre od mastina nakon god dana još nisu poprimile svoj konačan oblik ni boju, a ni chismuale, dapače imam ih koje su ostale na 3-4cm. Doduše to su ženkice, a mužjaci su 5-6 cm. To je valjda tak normalno da se riba različito razvija u različitim tankovima. Tak da se ne iznenadiš kad kupiš 2 vrste ribe i na kraju skužiš da to nije to,  ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #96 u: Siječanj 27, 2010, 11:44:52 prijepodne »
cannibal je od mene rezervirao samo 5kom caeruleus-a tako da ne bude da ja teram neki svoj "interes", s druge strane sam mu preporucio da uzme 15 saulosi-a od glavoca i da bez problema moze otkazati rezervaciju kod mene... ;)

sorry Ikota ali nebi se slozio s tobom...
stavi sve kaj ti se svidi, a kasnije radi selekciju.
...jer na taj nacin mirnije vrste ako su u AQ sa aktivnijima nece doci do dovoljne kolicine hrane, nece se osjecati ugodno, biti ce pod stresom i na kraju naravno da ce se to vidjeti na njihovom rastu i obojanosti tako da pretpostavljam da je nesto od toga "problem" i kod tebe obzirom da su kod TiTech-a chisumulae iz istog mrijesta kao i kod tebe a njegovi su na nekih 7cm lijepo ofarbani... naravno stoji i to da svaka vrsta se drukcije razvija, neke brze neke sporije ovisno o velicini AQ, sustanara i kolicini hrane koja im se daje. afre koje si uzeo su iz TiTech-ovog mrijesta i nemam povratnu informaciju dali je i kod ostalih slican "problem" kao i kod tebe.

moj savjet je uvijek, bolje imati manje vrsta ali vise jedinki iz vrste pa tek onda raditi selekciju ako je to potrebno...

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #97 u: Siječanj 27, 2010, 11:50:13 prijepodne »
To je valjda tak normalno da se riba različito razvija u različitim tankovima. Tak da se ne iznenadiš kad kupiš 2 vrste ribe i na kraju skužiš da to nije to,  ;)

Mastino opet se hvataš za nekaj kaj ja uopče nisam rekao, al dobro... Nadam se da je to samo ovak ispalo,  :up: 
Pozzz
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #98 u: Siječanj 27, 2010, 11:58:59 prijepodne »
Mastino opet se hvataš za nekaj kaj ja uopče nisam rekao, al dobro... Nadam se da je to samo ovak ispalo,  :up: 
ti i ja imamo ocitih "problema" u komunikaciji zadnje vrijeme...  :D :D  :up:

To je valjda tak normalno da se riba različito razvija u različitim tankovima.
naravno stoji i to da svaka vrsta se drukcije razvija, neke brze neke sporije ovisno o velicini AQ, sustanara i kolicini hrane koja im se daje.
kuis, napisali smo istu stvar... ;)  :D

Offline Ja,Boro

• Punopravni član
« Odgovori #99 u: Siječanj 27, 2010, 13:10:51 poslijepodne »
samo da ja dodam ...Cannibal-e...stavi 3, 4 vrste...cca 20-tak riba...poslije ćeš vidjeti koje ti odgovaraju...pa radi selekciju ako želiš...i dobit ćeš koloritet(uz pravilan odabir vrsta)...meni je osobno ljepše vidjeti šarenilo u malawi tanku ;)...to ga izdvaja od ostalih ciklidnih tankova...uostalom, i u Malawi jezeru, na video dokumentarcima...ribe su izmiješane u jatima dok čupaju alge..i ne pliva solo vrsta u jatu :D...a i   imao sam malawi tank od 160 l...sa 5 vrsta i sve je funkcioniralo..al opet..prešao sam na 300l pa bubam u tank što mi se svidi 8)....mada razumijem i one species tank set-up ;)...ima i on čari :)...
..imao sam puno riba...al samo je jedna-Ciklid riba!!:)