A sad kad sam ruèno copy paste-ao link radi, pa stvarno me zaj....

, no nema veze, iz priloženog linka se vidi da te žarulje osim što zaista štede energijuimaju dobru jaèinu(L), i efektivnost s obzirom na L/W(lumen po watt-u), također CRI(color redering index) raspon spektra je prilièno dobar 80 - 89, a temperatura(boja) svijetla iznosi 2700k - ako se ne varam i FloraGlo ima istu temperaturu!
Također postoji i model sa temperaturom 6000k koje je slièno sunèevom svijetlu! Osim toga puno je lakše kupiti grlo i žicu s prekidaèem nego montirati klasiène neonke (barem za one koji nisu elektrièki potkovani)pogotovo ako ih ima više u poklopcu!!!
Osim toga klasiène neonke brzo gube na intenzitetu svijetlosti, treba ih otprilike mijenjati svakih 6 mjeseci,dok "štedna žarulja" u najslabijoj varijanti drži postojanost 8000 sati, ako raèunamo da naše biljèice trebaju 10-12 sati svijetla na dan za rast i razvojlako je zakljuèiti da ove žarulje u prosjeku traju 2 godine bez potrebe za promijenom!!!
Naprotiv "štedne žarulje" zauzimaju puuuno manje mjesta u poklopcu I na kraju moj glas ide za (nove tehnologije)OSRAM DULUX EL modele kompaktnih. fluorescentnih lampi iliti laièki "štedne žarulje"

p.s. - no prepustimo biljkama izbor pobijednika jer one su najmjerodavnije

!!!
Edited by: rozma