Bok svima! Imam problem sa teleskopom. Moguce je da ima tumor jer sam citala da ako ima cesto problema sa mjehurom da je to jedna od opcija.
Cesto se nalazio na povrsini vode, davala sam mu graska, stanje bi se popravilo ali je i dalje plivao uz povrsinu. Danas lezi na dnu akvarija, slabo dise i mislim da bi mogao ubrzo uginuti.
Da li mu mogu ikako pomoci ili mu nema spasa? Povremeno zna zaplivati kao da mu nije nista,ali opet se vrati na dno.
Tako mi je i druga zlatica znala lezati ali joj nije nista, dok mi je crvenkapica davno uginula.
Inace imam akvarij vec pola godine od 30l s filterom i pumpom, umjetno bilje, temp 25c, ph 7,5-8,0. U akvariju su trenutno (i privremeno) 4zlatne ribice
(teleskop, 2pajcolanke, karas), misgurnus i cistac. Vodu mijenjam tjedno za 20-25%.
Ribice cu premjestiti u veci i pogodniji akvarij, ali cekam pogodni trenutak.
Jer u tom vecem akvariju od 200l takodjer zlatne ribice ugibaju. To je akvarij s mjesanim ribicama toplovodnim i hladnovodnim.
Znam da se nebi trebale mjesati, ali neki kazu da vrlo dobro funkcioniraju zajedno. U njemu se nalaze mollyji, neonke, pajcolanke, karasi, misgurnusi, puz..
Ali jedan novi molly je agresivan i ganja ostale ribice tocnije vece zlatne ribice. Ne znam je li to uzrok njihovom uginucu ili je posrijedi nesto drugo.
Akvarij ima filter, pumpu, grijac na 22c, prave biljke, ph 7,5, a voda se mijenja svaki tjedan za 10-15%.