Srpanj 27, 2025, 20:44:41 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: nekakva alga!  (Posjeta: 1003 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tiestos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
nekakva alga!
« u: Siječanj 05, 2010, 10:02:10 prijepodne »
imam akvarij od 45 litara,u njemu je sve praktićki privremeno,par umjetnih biljkica,jedan kamen i ribice! prvo mi se pojavljivala smeđa alga ,operem cijeli akvarij i nakon tjedan dana kao moćvara ,kao što drugi rekoh smanjio sam svjetlo na 6 sati dnevno od 12h i više nema ni s od smeđe alge :),ali zašto bih sve bilo dobro kad nemora!
-imam na ovih 45 litara 2 neonke t5 od 21 w dugaćke 90 cm,sad se pitate jel sam ja normalan,naravno one nisu nad cijelim akvarijem već strše sa strana!dakle 40cm je pored akvarija.
E SADA SE MENI POJAVILA NEKE ALGA ILI KAKO TO VEĆ NAZVAT,KAO SLUZ,BOJE MEDUZE-BJELKASTO PROZIRNA! POŠTO NE DODAJEM NIKAKVU KEMIJU ,JEL NEMA POTREBE,ZBOG ĆEGA SE TA ALGICA NASELILA KOD MENE? HVALA

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: nekakva alga!
« Odgovori #1 u: Siječanj 05, 2010, 10:38:21 prijepodne »
Ako se pojavila na panju pojest će ju ancistrusi i normalna je pojava na svježe ubačenim panjevima.

Ako ti je sluz na površini vode može se raditi o bakterijskim ili gljivičnim kolonijama a koje nastaju u vodama bogatim proteinima (hranjenje hranom u kojoj ima veliki postotak proteina), odnosno, u vodi u kojoj se previše hrane ribe i nepojedena hrana trune na dnu a bakterije i gljivice isplutaju na površinu vode. Sve je ovo uočljivije ako je slabo mreškanjem površine vode u akvariju.

Ako je ta sluz na dnu, na bilju, na kamenu a ima modro-zelenkastu boju radi se o cijano bakteriji...

Iz svega gore navedenog htio sam ti skrenuti pozornost da treba više informacija, bolji opis i svakako fotografija...

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 05, 2010, 11:15:25 prijepodne »
slikam s mobitelom pa se dobro nevidi!uglavnom na staklu je i po biljkama..neznam kako da ti je opišem,baš ko sluz..nisu kao dlaćice već nekako,između dlaćica i sluzi,bjelkaste boje..

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Siječanj 05, 2010, 11:31:08 prijepodne »
Koliko litara akvarij, koja filtracija, koliko riba, imaš li CO2, koja temperatura i kemijske karakteristike vode, koliko često hraniš ribe, koliko često mijenjaš vodu, jesi li sto posto siguran da je bijelo-prozirne boje i svejedno pošalji sliku.

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
« Odgovori #4 u: Siječanj 05, 2010, 15:26:41 poslijepodne »
bez slike nema pomoči,nekako slikaj pa čemo ti probat pomoč
Imao sam jako puno algi ali me ipak poneka uspjela preskočit :D :D :D

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 05, 2010, 17:26:56 poslijepodne »
hahahahahaha,ako je tebe neka uspjela preskoćit mene su sve nemmoišle,slikat ću nekako sutra ujutro kad se malo raširi!:)

Offline JohnnyV

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Sisak
« Odgovori #6 u: Siječanj 05, 2010, 23:31:43 poslijepodne »
Za umjetno bilje ti ne treba tak jaka rasvjeta, a ovo bijelo su ti mislim nakupine bakterija koje su ponekad karakteristične za akvarij koji prolazi fazu cikliranja kao i smeđa alga koju si naveo.
Sisak; N45°27.472692, E016°23.090616

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 08, 2010, 16:15:32 poslijepodne »
može se obrisat ova tema!  :up: