Pa moji su Tropheusi duboisi razseljenici,jer je svaki u svom akvariju,kako bi im obezbedio mira.
Naime,dok su bili mali bili su skupa u akvariju,i onda je največi se počeo farbati i tako je počelo.Sva su trojica ciklida nasrnuli na četvrtog ,koji je bio najmanji i stalno ga progonila i taj je otišao.
Onda se drugi obojio,pa opet borba,no meni je toga bilo dosta,pa sam ih podelio po akvarijih.
Šta reči još o Tropheusima,po mom ličnom mišljenju grupa od 10-tak pa naviše mora biti u akvariju i mužjake staviti van,kako bih bio samo jedan.Preporuka je,da se stavi sve tropheuse odjednom u akvarij,jer pridošlice stariji tropheusi neče tek tako prihvatiti u zajednicu.
Poželjeno je u akvarij staviti par kamenja,da se ih tropheusi prihvate ko granice teritorije,staviti koje bilje.
Pa što više studiram ja knjige,svaki je Tanganyika ciklid dobar,neki mi se svidjaju kako brane mladj,opet drugi sa stilom života,treči sa načinom ishrane,opet neki ima neku drugu zanimljivu poentu,no kako god bilo,jedan če akvarij biti naseljen njime ali to neče biti tropheusi.