Srpanj 24, 2025, 04:16:27 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Što mislite o ovome?  (Posjeta: 6387 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Gladiator

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Što mislite o ovome?
« Odgovori #25 u: Ožujak 15, 2005, 08:05:00 prijepodne »

Hrana je tetra phyl biljni listići,tablete sa spirulinom i pro crisps.Akvarij je mrak non-stop jurnjava i borba samo moram reći da su moori-ji dominantnije ribe pa sam raspored kamenja pokušao napraviti da svi imaju svoj zaklon i teren.

Slike, hm... možda za par dana.Svakako preporučam kao mrak ribe i ne narastu kao kapitalci.
Dosta je kume!Idem kući.

Offline Daddy G

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #26 u: Ožujak 15, 2005, 13:57:00 poslijepodne »
Ja sam si ih rezerviro, danas ih uzimam. Imam tablete spiruline i TetraMin Pro i TetraMin Pro colour..Biljne listiće ću nabavit.To će znači bit Ok za njihovu zdravu prehranu. Samo mi reci kako često ih hraniš s tableticama,a kak često s crisp, a kak često s biljnim listićima.
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Gladiator

• Novi član
  • *
Što mislite o ovome?
« Odgovori #27 u: Ožujak 15, 2005, 15:24:00 poslijepodne »

Biljne listiće popodne,pro sa tabletama navečer.Stvarno nisam znao da su osjetljivi na visoke udjele proteina (ups).

Razmišljam da se riješim leleupija i brichardija i ubodem još 3-4 duboisija.Koliko ih imaju u Viliju?
Dosta je kume!Idem kući.

Offline Daddy G

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #28 u: Ožujak 15, 2005, 18:13:00 poslijepodne »
Nema ih više,dva su ostala,al oni mene čekaju.Koliko sam ja čitao ne podnose pridošlice pa bi sve ribe trebalo stavit odjednom. Uz to ovi su ti još mali točkasti. Meni su rekli da ih mogu naručit, ostaviš im kaparu i oni ih nabave.
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #29 u: Ožujak 16, 2005, 10:33:00 prijepodne »

Citat: perinjo
mišljenja da su to njljepši i najzanimljiviji ciklidi i to će mi biti vjerojatno zadnja stepenica prije prelaska na morsku akvaristiku...ako Bog da, he he he

Kako zadnja stepenica pre morskog Perinjo,da bi ti to uradio,ti bi se kao akvarista "unazadio",jer pazi,ciklidi su nastali odavno baš iz morskih riba.

Po tom pitanju trebao bi se prvo oprobati sa morskom,pa kasnije sa tanganyika ciklidima.

A da to bude valjalo,eto primerice,znate li vi onu ribu,koja se često nadje na obali,Jadranskog mora,pogotovo pgotovo kad je oseka,imate li je u mislima,eto usporedite je sa Eretmodusom iz jezera tanganyika,kakva li sličnost.

Offline Daddy G

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #30 u: Ožujak 16, 2005, 21:15:00 poslijepodne »

Evo ga, duboisi su kod mene. Trebalo im je oko pola sata da se opuste. Odmah nakon lagane privikacijesu krenuli na klopicu, potamanili su ostatke zelene alge, kasnije su još i večerale spirulinu. Ekipa ih malo tjera od svojih skrovišta, al već su si našli svoje, odnosno kamen koji sam njima namjenio. Kruže po akvariju bez kompleksa i vješto bježe od rijetkih potjera. Mislim da će bit sve OK. Super su se uklopile.

Evo fotke, nemojte me sam pitat kaj ova amfora radi nutra.

Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Daddy G

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #31 u: Ožujak 16, 2005, 21:21:00 poslijepodne »

Primjetio sam jednu zanimljivost. Mogu promjenit intenzitet svijetlo plavih točkica. Jedan ih je u jednom trenutku nekako zagasio. Skoro da se pjegice nisu vidjele. Cool.

Nekako mi sad strše ove botie, fino je njima i nikom ne smetaju, jedino što su malo fulale kontinent. Žao mi ih je dat no.....
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #32 u: Ožujak 20, 2005, 18:15:00 poslijepodne »
S čime ih na kraju hraniš?Ja svojima dajem samo sera premium diskus color blue i sera flora(gore je na slici tropheus ikola).
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Što mislite o ovome?
« Odgovori #33 u: Ožujak 20, 2005, 18:42:00 poslijepodne »
Uzmi od nutrafina spirulinu u listićima...jako je dobra za morske ribe, pa tako i za vegi-tanganykance...

Ja sam isto prije pikirao tropheus-e, čak sam ih vidio u austriji po 8eura...

Zanimljivo kako su ovi koji su kao mali najkrasniji u biti i najjeftiniji...

U Belugu imate uparen par tropheus moori-a...

Offline Daddy G

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #34 u: Ožujak 20, 2005, 19:00:00 poslijepodne »

Ja im dajem Sera Spirulina tablete i TetraPro Vegetable. Bojim se da mi leleupima nebude smetala ta vegi hrana pa tu i tamo stavim malo TetraMin Pro i TetraCichlid. Toliko su proždrljivi da do svake hrane dođu prvi. Ak nije kod tebe bilo problema neće valjda ni kod mene.

Njofra?Kako znaš da su to tropheus ikola,to je koliko ja znam podvrsta mooria,zar nisu oni žuti kad porastu. Ti si iste uzeo. Mislim da su sigurno duboisi, samo neznam koja podvrsta. Ima onih sa žutom,plavom i bijelom crtom.Ja mislim da su naši maswa.Jedino oni(duboisi) su ovako točkasti dok su mali.
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #35 u: Ožujak 20, 2005, 19:18:00 poslijepodne »
Mislio sam na sliku koja je na hrani sera flora

Bez brige tvoji su kao i moji duboisi

Offline Daddy G

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #36 u: Ožujak 20, 2005, 19:26:00 poslijepodne »
A haaa, već sam se prepo. Ti o hrani,a ja o ribicama. Još pogledam slike tvojih i vidim da su plavkastih glava i sav sam se zamislio
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #37 u: Ožujak 20, 2005, 19:49:00 poslijepodne »
Ma mali nesporazum .Samo ti pazi na njih i uživaj.
Inače moji su  već skoro svi pomalo počeli dobivat boju.

Offline Daddy G

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #38 u: Ožujak 22, 2005, 00:44:00 prijepodne »

Da, vidim da su tvoji nekako napredniji. To si mi ostavio dva najmanja,ha?

Moji su još uvijek potpuno crni s točkicama. Neka takvi ostanu još neko vrijeme. Lijepi su i ovak. Mislim da su par, jer se dosta fizički razlikuju(oblik,veličina,njuškica).

E da, budući da se kod tebe već vidi žuta boja, izgleda da smo dobili, bar po meni, najlijepšu varijaciju maswa.Super izgleda ta žuta lajna na crno i plavo.

Ajd baci još koju sliku, baš ih je lijepo vidit onak puno i onak šarene.Edited by: Daddy G
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #39 u: Ožujak 22, 2005, 07:20:00 prijepodne »
Ma nisam ih baš nešto birao jer da jesam vjerojatno bi uzeo i najmanje jer bi mislio da su ženke a njih i treba čim više,možda su se samo prije udomačili jer su sami a i sera diskus color možda radi.A meni su isto ljepši sa žutim prugama nego sa bijelim,a vidjet čemo.Bilo mi je poslije žao što ih nisam sve uzeo da ih je čim više pa poslije lako daš nekom višak muških,al dobro nek im se i ti veseliš .

Offline Ciklid Gile

• Novi član
  • *
    • www.ciklidi.org/modules/xoopsgallery/
Što mislite o ovome?
« Odgovori #40 u: Travanj 20, 2005, 21:52:00 poslijepodne »
Pozdrav ljudi.... Zaista ste sjajne ribe odabrali za drzanje.

Maswa-e su po mnogim misljenjima super tropheusi za pocetak. Slazem se
sa tom tvrdnjom...... Ali zapitajmo se malo, sta je to sto ih izdvaja
od ostalih tropheusa???

Pa jedna razlika je sigurno unikatna promena boje od mlade ribe, do odrasle jedinke.

Mnogi govore da su manje agresivni (teritorijalni) od ostalih... Pa i
to je donekle tacno... Ukoliko ih poredite recimo sa brichardi-ima koji
su extra agresivni!!! Razlog je mozda to sto Duboisi-ji za razliku od
ostalih tropheus-a zive na vecim dubinama. Veca dubina = manje
pokrivaca od algi. Da bi se najeli, oni su primorani da ceo dan pasu,
pa za ostale stvari nemaju puno vremena.... (ovo ne mora da bude tacno,
ovo je samo licna teorija....)

Uprkos svemu ovo su sjajne ribe. I sam ih posedujem, 13 komada u 230
litara. Velicine su od 3 - 5 cm i poneki vec pocinju da gube tacke...

Hranim ih ujutru Sera FLORA-om (sjajna, lagana hrana), a navece Tetra
RUBIN-om (zbog boje). Ovakva ishrana je dobra stvar ukoliko zelite da
eliminisete faktor ISHRANA, kao uzrocnika BLOAT-a!!!

Eto to su neka moja zapazanja.... Ukoliko neko ima nesto da pridoda ili upita, samo napred, rado bih pomogao!!!

Daddy G i Njofra, posto je ovo zamrla tema, kako napreduju Maswice kod vas???

Offline Daddy G

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #41 u: Travanj 20, 2005, 23:51:00 poslijepodne »

Pozdrav Gile, drago mi je da si se uključio u ovu temu.

Kod mene je sve OK. Lijepo napreduju, čini mi se da su porasli. Ostale ribe u akvariju su ih u potpunosti prihvatile i nema nekog naganjanja. Znaju svi svoje mjesto u hijararhiji premda neznam kako će sve izgledati kad duboisi narastu. Bojim se da ne postanu huligani akvarija kao što se dogodilo Perinji kad je u svoju Tanganyika kadu stavio odraslog Duboisia. Ipak, mislim da od toga neće biti ništa jer zajedno odrastaju.

Imampar pitanja.

Držiš li još koju vrstu s njima u akvariju?

Rastu li ti zelene alge u akvariju i koliko dugo ti gori svjetlo u akvariju?

Imaš li kakve fotografije akvarija i svojih maswa? .....ukoliko imaš mogao bi ihuploadat da ih svi vidimo.

Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline Ciklid Gile

• Novi član
  • *
Što mislite o ovome?
« Odgovori #42 u: Travanj 21, 2005, 09:11:00 prijepodne »

Drago mi je da su OK!!!

To stoMaswa-e odrastaju zajedno je sjajno, ma koliko god glupo zvucalo,Maswa-e se "naviknu" jedna na drugu, kao i na ostale stanovnike AQ, pa kad porastu, ne bi trebalo da bude problema, sem kad krenu da se mreste. Onda ce muzjak postrojiti sve ribe u jedna cosak, a pola AQ ostaviti za svoje "potrebe"...

Trenutno sa njima ne drzim nista, mada u blizoj buducnosti, nameravam da unutra stavim 5, 6 Cyprichromis leptosoma (Ali obicne male leptosome, a ne Jumbo), ili (i) 2, 3 Eretmodus cyanostictus...

Zelene alge su mi rasle enormnom brzinom, onda sam ubacio ancistrus-a, i za jedan dan je kamenje koje je bilo boje.... trave recimo ocistio i sad je belo, kakvo je i bilo... Dobro je imati alge zbog duboisi-a, cesto ih mozemo videti kako ih neumorno pasu.

Svetlo je upaljeno 11 casova (regulisano tajmerom).

Posto je AQ sad skoro skroz gotov, napravicu neke pristojne slike pa cu ih poslati...

Offline Njofra

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #43 u: Travanj 21, 2005, 17:46:00 poslijepodne »
Kod mene je bilo u redu do prije tjedan dana,dok se nije  pojavio bloat.Nisam odmah počeo liječenje jer sam se prvi put s tim suočio,pa nisam bio siguran.Liječio sam onda sera baktopurom direct,al za jednog je več bilo kasno .Ipak sam na kraju sretan što su još dva koja su imali simptome sad skroz zdravi.Treba izgleda počet liječenje čim počne pljuckat hranu,kad se već počne stalno skrivat a pogotovo napuhivat pomoči nema  .

Offline Njofra

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #44 u: Travanj 21, 2005, 17:53:00 poslijepodne »
Inače su užasno aktivni i ne rastu baš nešto brzo.Samo dva su skoro za duplo prešišali ostale.Sad se je jedan koji je sigurno mužijak postavio kao dominantni u akvariju do sad su svi bili ravnopravni.
Ovo je taj glavni harambaša

A ovdje se vidi kolko je veči i kolko se ofarbao naspram ostalih

Offline Njofra

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #45 u: Travanj 21, 2005, 17:58:00 poslijepodne »
Da zaboravio sam reči da sam ih hranio sera florom i sera diskus color blue a poslije ovog slučaja sam počeo sa sera granugreen-om.

Offline Ciklid Gile

• Novi član
  • *
Što mislite o ovome?
« Odgovori #46 u: Travanj 21, 2005, 22:09:00 poslijepodne »

Bas su lepe Njofra!!!

Pa simptomi BLOATA su sledeci: Izdvajanje ribe u neki cosak, smanjena aktivnost, belotanko kao konacgovance, i naravno ne jedenje!!! Sve dok ribe lepo jedu, sve jeu redu. Cim prestanu (pljuckaju) treba poceti tretman sa Waterlife OCTOZIN-om!!!

Preporucujem ti da izbacis sera granugreen, jel se pokazala kao veoma losa hrana za ciklide, jednostavno nisu bas odusevljeni njome. Jos plus je zilava te za tropheuse PO MOM MISLJENJU neprikladna... Pokazalo se u tudjim iskustvima!!!

Offline Njofra

• Punopravni član
Što mislite o ovome?
« Odgovori #47 u: Travanj 21, 2005, 23:58:00 poslijepodne »
Ma da sve je u redu dok su aktivni,veseli i mršavi...
Hvala na savjetu što se tiće sera granugreen-a,ali moji su i njome oduševljeni.nakraju ču hranit samo sera florom.Ma znao sam za oktozin ali ga nisam našao na brzinu al kolko sam vidio i bactopur djeluje.Što se tiče simptoma Gile,toje upravo tako.Trbalo bi lijek uvjek imat spreman i čim ne jede počet lijećenje.
Kolko dugo ih Gile ti imaš i jesi imao problem sa bloatom?

Offline Ciklid Gile

• Novi član
  • *
Što mislite o ovome?
« Odgovori #48 u: Travanj 22, 2005, 08:29:00 prijepodne »

Pa imam ih tek nesto duze od 2 meseca, i vec su narasli po 2cm...

Sa BLOAT-om nisam imao iskustva (ne kod tropheus-a), ali kod drugih Taganjikanaca da!

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Što mislite o ovome?
« Odgovori #49 u: Travanj 22, 2005, 10:12:00 prijepodne »
Daddy G, ne moraš se brinuti za agresivu Duboisia jer svijetska literatura kaže da su manje agresivni od drugih varijacija Tropheusa

"If you don't have experience with Tropheuses before this is a good choice to start with. The Tropheus duboisi is not so aggressive as their fellow relatives. It's good too keep a large group of them with a few males and many females. One of the best things with T. duboisi is that they don't loose their colours if they not are in the right type of mood. "

P.S. Gdje ste nabavili Tropheuse ak' se smije znati?