evo mojeg iskustva koje mi je pokazalo da gupiji trebaju prostora da bi se osijecali dobro.
prve ribice koje sam dobio od jednog prijatelja su bili gupiji i to jedno 15tak komada. bili su jako mali i nije im se mogao razlikovati spol. posto sam nakon tjedan dana kupio cistace trebao sam smanjiti broj gupija i na to se javila sestra moje zarucnice i rekla kako bi ona htjela udomiti tih pet komada koje sam izdvojio. od opreme nije imala nista vec samo jednu veliku staklenu bocu cca jedno 10 litara. za pocetak sam joj ja dao akvarijsku vodu i rekao da svaki dan mijenja dio vode sa novom odstojalom vodom i da ih hrani jednom dnevno. od filtracije i billja nije imala nista. i tako je proslo jedno mjesec i pol dana. nevjerovatno kolika je razlika bila izmedu mojih i njenih gupija. moji gupiji su dobili boju i vec ganjaju zenke, a njeni kao da su stavljeni u nekakav vremenski stroj u kojem je vrijeme stalo. ostali su maleni kao na dan kada su stavljeni u tih 10tak litara. odmah sam ih vratio u svoj akvarij, bilo mi ih zao. i sada su ok, lagano rastu i na jednom su se vec pocele polavljivati tockice na repu.
nije dobro ribice drzati u malim akvarijima.
P.S. luka smo ti hocemo pomoci, nitko ti ne pametuje.