Kolovoz 19, 2025, 09:03:24 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: guppy  (Posjeta: 9158 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline p.luka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
guppy
« u: Siječanj 04, 2010, 23:19:21 poslijepodne »
imam guppy imam akv cetvrtasti od nekih 5-8l sad nezz jer smijem imat i zenskog ili sam on smije bit...imam hranu za toplovodne ribe filter i pumpicu...jer treba jos nes i naravno sutra idem kupit umjetnu biljcicu...kamenje imam,zaboravio sam imam i ono protiv kamenca neke kapljice =) sad mi vi recite ak treba nes

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
Odg: guppy
« Odgovori #1 u: Siječanj 04, 2010, 23:53:12 poslijepodne »
kupi grijac obavezno...stavi pravu biljku a ne umjetnu.....i jel ti akvarij zacikliran??

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 04, 2010, 23:56:10 poslijepodne »
nerazuimjem zacikliran dns sam ga kupio a sta ce mi grijac kad gupy mogu bit ispod 15c a ona je odma pored radiatora,
i imam onaj koji mjeri kolko je stupnjeva stvarno te nerazumijem????prvo pitaj sta imam od opreme i nemoguce je u akvariu 20c15x15stavit pravu bilju :D...nemoj se ljutit al prvo pitaj

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 04, 2010, 23:58:04 poslijepodne »
gle ja samo pokusavam pomoci dobro bi ti doso veci akvarij... :up:barem 40 litara...ja imam 54 isad se ciklira...

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 04, 2010, 23:59:29 poslijepodne »
ma no to je samo prvih par dana,de ti meni reci jer smijem stavit zenkicu da se oni malo  :heart: :heart: ljube lube? ak ti imas vise iskustva

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #5 u: Siječanj 05, 2010, 00:04:00 prijepodne »
koji ti je  pametnjaković rekao d a   gupy   može u  hladnovodni aq?!! pa   gupy je   toplovodna torpska  ribica nije  som ili    zlatna  ribica.. a što se ne  zapitaš  da li se u  5 litara može   nešto  držati  više od jedne ribe..što si  kupovao   aq? pa  mogao si   ga ubaciti  u   veliku flašu od   vode onu od  5 litsara, jeftinije je? pa  zašto da kupuješ  sprave  za  mučenje kad ih  imaš  svuda oko sebe..a i da u   toliki aq se može staviti    dosta   biljaka
slobodno pričitaj  što   znači  zaskiliran i zašto..pa   piše se o tome    svaki dan... postoji čak i priručnik za početnike..iako   ti ne bi trebao  biti  početnik...
nije  mi više  jasno..pa što  to  pojedini ljudi  rade  od životinja... :down: :down: :down:

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 05, 2010, 00:06:01 prijepodne »
al gle to je samo prvih dana  kasnije ce doc vece a pogledaj u vikopediji da guppy mogu zivjeti u 15c...kupit cu joj veci,a ona je i mala

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #7 u: Siječanj 05, 2010, 00:07:18 prijepodne »
ne znam zašto  stavljaš  postove i teme da provociraš... pričaš  gluposti.. toliko od mene.. radi što  hoćeš.. :down: :down:

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 05, 2010, 00:25:37 prijepodne »
meni frend ima tropske ribice on je reko na ribicu 1l

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #9 u: Siječanj 05, 2010, 00:27:31 prijepodne »
p.luka   vidim da imas 150 postova i da si kao neki napredni clan, ovakve gluposti se ne ocekuju od narednog clana!!!
gupi nemoze ici ispod 20 stupnjeva!!jos manje u 5 litara!!! procitaj vodic za pocetnike obavezno, pa ces izbjeci ljutnju kolega na forumu, ovako samo navlacis bijes!!! ;)
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 05, 2010, 00:29:12 prijepodne »
meni frend ima tropske ribice on je reko na ribicu 1l

nisi to trebao bas doslovno shvacati, nije to bas tako,
na 1cm ribe 1 litra vode!!!

a za gupye ti treba akvarij od oko 40 litara minimalno!!!
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #11 u: Siječanj 05, 2010, 00:40:45 prijepodne »
to je pre mali akvarij za bilo kaj osim kozica po meni riba treba imat prostora a i ak oces tavit zenke stavi nebude problema al bar 2-3 da ne maltretira samo jednu
a grijac mora ici obavezno za gupije

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Siječanj 05, 2010, 00:44:55 prijepodne »
sve sam ja reko ali nista on radi po svojem...

Offline gupisy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Siječanj 05, 2010, 13:06:07 poslijepodne »
Ovako gupijima netreba grijac jer njima je dovoljna sobna temperatura.Nesmije biti niže od 18 celzijeva stupnja a najviše može bit do 26 ili 27 celzijeva stupnja.Ako želiš imati više gupija u akvariju treba ti veci akvarij dobro ti kažu jer ovako samo mućiš ribice, i za razmnožavanje ti treba veći akavarij.Kada kupiš akvarij moraš ga ciklirati!I onda poćeti s kupnjom riba!Dobro?

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 05, 2010, 13:52:39 poslijepodne »
da ali najbolja bi bila oko 22-26...ovak koda si ti bez grijanja pa nis ti nece bit ali tebi nije bas najbolje...tako je ribicama...

Offline gupisy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Siječanj 05, 2010, 15:24:41 poslijepodne »
pa istina najbolja je ta temperatura, ali nije obavezno jer one se jako brzo prilagođavaju!

Offline JohnnyV

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Sisak
« Odgovori #16 u: Siječanj 05, 2010, 23:19:30 poslijepodne »
nerazuimjem zacikliran dns sam ga kupio a sta ce mi grijac kad gupy mogu bit ispod 15c a ona je odma pored radiatora,
i imam onaj koji mjeri kolko je stupnjeva stvarno te nerazumijem????prvo pitaj sta imam od opreme i nemoguce je u akvariu 20c15x15stavit pravu bilju :D...nemoj se ljutit al prvo pitaj

Zaciklirati znači stvoriti u akvariju uvjete za život živih organizama  riba u tvom slučaju, da bi to napravio mora proći određeno vrijeme da bi se u akvarijskoj podlozi i filteru stvorile pozitivne bakterije koje razgrađuju amonijak (koji nastaje raspadanjem nepojedene hrane i ribljeg izmeta) u nitrite pa onda u nitrate koje biljke koriste za hranu, u slučaju da ti dođe do disbalansa u akvariju u nezacikliranim akvarijama to je normalna pojava. Prevelika koncentracija amonijaka i nitrita uzrokuje smrt riba pogotovo u tak malom akvariju, koji prema tvojim mjerama ima do vrha 4,5l, efektivno 3,5 - 4 litre u to ti ništa ne stane, a treba ti makar zračni spužva filter koji u taj akvarij nestane jer bi dobio gejzir.
Nabavi ti ipak veći akvarij, pa kreni korak po korak jer brzine u akvaristici nema.
Sisak; N45°27.472692, E016°23.090616

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Siječanj 06, 2010, 18:27:55 poslijepodne »
ovak stigo akvac od 30 l jer nemoze veci al morma ga uredit i to=) sta mislite....jos neko bilje moram i to

Offline 206turbo

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Siječanj 06, 2010, 22:20:31 poslijepodne »
pa istina najbolja je ta temperatura, ali nije obavezno jer one se jako brzo prilagođavaju!

i ti bi se vjerojatno brzo prilagodio da te netko golog ostavi u sibiru ??? kakve to gluposti pricate molim vas!!!
bilo kakav akvarij ispod 40-50 litara nije za jatne ribice kao sto su gupy ,koliko god da su oni mali treba im nesto prostora, i nije im dosta sobna temperatura koja je nekih 18-20 stupnjeva nego moraju imati kao i sve toplovodne ribe konstantnu temperaturu izmedju 24-26stupnjeva, moze i stupanj vise!!! brzo citati prirucnik za pocetnike na naslovnici portala!!!! ;)

Offline gupisy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Siječanj 06, 2010, 22:39:20 poslijepodne »
Moja saobna temperatura je oko 23 celzijeva stupnja zato ja nemam nikakav grijac, i one se jako dobro prilagođavaju!

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Siječanj 06, 2010, 22:41:44 poslijepodne »
moja sobna je 25 pa ova tu pametuje da je 18-20 a i kod radiatora su a u vodi joj je 27stupnjeva

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #21 u: Siječanj 06, 2010, 23:21:54 poslijepodne »
   evo mojeg iskustva koje mi je pokazalo da gupiji trebaju prostora da bi se osijecali dobro.

prve ribice koje sam dobio od jednog prijatelja su bili gupiji i to jedno 15tak komada. bili su jako mali i nije im se mogao razlikovati spol. posto sam nakon tjedan dana kupio cistace trebao sam smanjiti broj gupija i na to se javila sestra moje zarucnice i rekla kako bi ona htjela udomiti tih pet komada koje sam izdvojio. od opreme nije imala nista vec samo jednu veliku staklenu bocu cca jedno 10 litara. za pocetak sam joj ja dao akvarijsku vodu i rekao da svaki dan mijenja dio vode sa novom odstojalom vodom i da ih hrani jednom dnevno. od filtracije i billja nije imala nista. i tako je proslo jedno mjesec i pol dana. nevjerovatno kolika je razlika bila izmedu mojih i njenih gupija. moji gupiji su dobili boju i vec ganjaju zenke, a njeni kao da su stavljeni u nekakav vremenski stroj u kojem je vrijeme stalo. ostali su maleni kao na dan kada su stavljeni u tih 10tak litara. odmah sam ih vratio u svoj akvarij, bilo mi ih zao. i sada su ok, lagano rastu i na jednom su se vec pocele polavljivati tockice na repu.
nije dobro ribice drzati u malim akvarijima. 

P.S.   luka smo ti hocemo pomoci, nitko ti ne pametuje.