Evo mojeg novog akvarija s multićima. Akvarij je DIY 50*40*30 (60l, 45eff) kupljen od El Enkija. Postolje/polica za knjige je isto DIY od iverala 18mm, 1cm stiropor je ispod akvarija i sa pojačanjima ispod akvarija i na boku. Ribice su od Aquabota i imam jednog odraslog mužjaka i dvije ženke, te 6 malih multića. U paketu su došla i 4 brichardija od 1,5-2cm koje će vjerojatnije kasnije dat dok narastu. Tu su još jedan jabučar i dvije nerite i čini mi se da sam vidio jednog malajca. Od bilja je tu valsinerije koja dobro dođe brichardijima za skrivanje dok ih multići naganjaju. Kučica ima oko 40. Hranim ih sa Nutrafinovim listićima za tropske ribe, neki listići za ciklide od Dajan Pet i Tetrina hrana za male ribe.
Temperatura je 26°C, pH je 8, kH oko 10-12. Ribe su kod mene tjedan dana, nevjerojatno mi je kolko je tata multić već sve prokopal, al te pješčane dine su mi super. E da, pjesak je kvarcni 0,3-0,6mm. Filter je Duetto DJ100 protoka 350 l/h. Rasvjeta je 2*9W (ili 11W, uf, zaboravil sam, al El Enki me bude ispravil), grijač je 50W. BTW kak jaki protok vole multići?