Vrijeme je pokazalo da postojeći filter Duetto dj-100 nije dovoljan za ovaj akvarij. Filter radi super, al multići dosta prljaju tak da sintetičku vatu koja skuplja mehaničku prljavštinu (čitaj drekece

) mjenjam svaka 3-4 dana jer se sva zapuni i protok pada. Odluka je pala na dodatni hang-on filter Niagara 250 (sve sreća da sam prije dva mjeseca prodal Atman hang-on koji bi mi sad dobro došel

). Kak da kombiniram filtraciju? U ovom DJ-100 imam sintetičku vatu na ulazu, pa je keramika, onda plava spužva pa neki kamenčići koji love amonijak (Amonia removal). Da u ovoj Naigari ostavim postojeći filter materijal ili da nekaj kombiniram? Vanjski filter nije opcija.
P.S. Tu i tam vidim da se multići znaju očešat o kamenje? Kaj to znači? I vidim da se odrasli mužjak i manji mužjak ili ženka (ne znam) malo naganjaju i onak si međusobno pokazuju bok i pritom su im peraje nakostrješene. Jel to znak agresije ili zavođenja? Naime kučice su im blizu. Ako premjestim kučicu od odraslog mužjaka na drugi kraj akvarija jel bude on ostal u tom novom djelu ili se bude vratil u dio akvarija gdi je i sad?