Pozdrav svima

Da vam javim razvoj radnje...
Prezivjele su mi samo dvije ribice, ali one mi se zaista , istinski, cine zdrave, vesele su, jedu normalno (dajem im mrvicu hrane) i vjerujem da ce prezivjeti. I to me raduje.
Poslusala sam vase savjete i cini mi se da cu uspjeti da ih odrzim.
Posto sam juce promijenila 1/3 vode, sacekacu jos 6-7 dana da vidim kako ce se ponasati, da li ce pokazivati bilo kakve promjene. Ukoliko bude sve ok (i ako ne bude...), plan mi je sljedeci>
1. Isprazniti citav akvarijum i detaljno ga oprati solju i spuzvicom.
2. Detaljno isprati i otkuhati sljunak (u trgovini su mi rekli da ne moram otkuhati, ali ja ipak zelim, s obzirom da su ribice imale "Ich")
3. Staviti prihranu za biljke
4. U cist akvarijum staviti 1/3 "stare" vode i 2/3 nove vode pripremljene sa tecnoscu za pripremu vode.
5. Ubaciti te 2 ribici i pustiti tako 4 sedmice. Tek nakon toga, kupiti postepeno jos ribica.
Da li je taj plan dobar?
Sto se tice puzeva, imam ih 4, ne znam koja je vrsta, neki obicni.. Prije par dana sam na njihovim kucicama primijetila male supljine. Sta bi to moglo biti? Da li je od soli ili je u pitanju neka bolest? Da li Ich moze i njih napasti?

Inace, normalno se krecu za sada..
Takodje, primijetila sam 2-3 nova puzica
Ako/kad ispraznim sav akvarijum, sta treba da radim sa puzevima? Da li su potencijalni prenosnici nekakvih bolesti, s obzirom na supljinice na kucicama? Mozda je najbolje da kupim sasvim nove?
Hm..
Vidim da su podijeljena misljenja o nacinu ubacivanju ribica u akv.
Molim jos misljenja.
Hvala!
Dini, pozdrav!