Srpanj 20, 2025, 16:32:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Morelia pod borom  (Posjeta: 13438 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Striček Matija

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Morelia pod borom
« Odgovori #75 u: Travanj 02, 2010, 17:15:37 poslijepodne »
grdi je za poludit...  :P   bolje ti njega daj meni...  :D :D :D :D

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #76 u: Travanj 02, 2010, 21:52:24 poslijepodne »
A što reći...  :zagrljaj:

Offline Pepa

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 46
  • Ministrica financija
« Odgovori #77 u: Rujan 01, 2010, 10:21:18 prijepodne »
Dugo me nije bilo na temi, a zmija prilično brzo raste...  :)

Zadnji put kad sam ga mjerila bio je nešto preko 90 cm, ali ima od toga već neko vrijeme tako da mislim da smo prvi metar prevalili.  :) :up:

Još uvijek se trudim svaki dan ga izvadit iz terarija i držat na rukama neko vrijeme. Primjetila sam da ako to par dana ne napravim odmah postaje nekako... "čangrizav" po tom pitanju.  :)
Inače, Strichek Matija je bio u kontroli i zmija i terarij su dobili peticu u imenik. :fun:
S obzirom da do nedavno o zmijama nisam ništa znala ovo me baš razveselilo.  :-[

Al da nebi bilo sve tako idilično, imam ja i pitanje:
Pošto je ovo ljeto u stanu bio pakao od vrućine dok sam ja na poslu, isključila sam žarulje jer je temperatura s njima u terariju prelazila valjda debelo preko 40. Zmija je sad uhvatila naviku verat se na žarulje i spavat gore nekad.  :( I sve bi to bilo ok da ne ide zima i da nije vrijeme da ponovo počnem palit žarulje. Pošto su na tajmer, bojim se da zmija ne ostane gore kad se upale da se nebi opekla.
Šta da radim s tim žaruljama? Da stavim nekakvu mrežicu, zaštitu, nešto?  :hmmm:
« Zadnja izmjena: Rujan 01, 2010, 10:35:33 prijepodne od Pepa »
Kad bi neki ljudi skocili sa visine svog ega na visinu svoje inteligencije poginuli bi.

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #78 u: Rujan 01, 2010, 12:31:44 poslijepodne »
pa zaštitna mrežica za žarulje kod zmija je obavezna....

imas za kupit bas ove orginalne zastite koje su dosta skupe ali mozes i improvizirat...dakle bitno je da zmija ne moze doc direktno do žarulja....

ja sam koristio perforirani lim jer kad ga zarulja zagrije on jos dosta vremena ostaje topli pa grije terarij a s tim se i žarulja rijeđe pali i trošim manje struje  8)....ako zelis mogu stavit sliku da vidis kak sam ja to rijesio
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Pepa

• Punopravni član
  • **
  • Ministrica financija
« Odgovori #79 u: Rujan 01, 2010, 14:00:35 poslijepodne »
Ma njemu do sad nije bila obavezna mrežica jer je bio mali i zbog rasporeda u terariju nije mogao doći do žarulja. Al ovo ljeto se izdužio i sad vidim da bježi gore kad mu se ne da na ruke.  :)
Uglavnom... naravno da želim koju fotku da vidim kako ste vi ostali to riješili.  :)
Kad bi neki ljudi skocili sa visine svog ega na visinu svoje inteligencije poginuli bi.

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #80 u: Rujan 01, 2010, 14:05:43 poslijepodne »
Zmijica ti je super. :up:
Ja se  osobno bojim zmija i nebi ih uzela u ruke,ali svaka čast,lijepa je. ;)
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #81 u: Rujan 01, 2010, 14:39:06 poslijepodne »
Imam ja jednu lijepu curu za njega  :P Budem otvorila topic kad stignem, nego Matija jesu brat i seka Pepin dečko i moja cura?

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #82 u: Rujan 01, 2010, 15:23:24 poslijepodne »
Prekrasan zmijac  :) :up: Ako imaš problema sa žaruljama,možda ih možeš pomjerit na neko drugo mjesto u teru  :nerd:

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Rujan 01, 2010, 16:11:22 poslijepodne »
Imam ja jednu lijepu curu za njega  :P Budem otvorila topic kad stignem, nego Matija jesu brat i seka Pepin dečko i moja cura?

Da... to su brat i sestra. Tak da od tog nista. ;)

Offline Tomica M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #84 u: Rujan 01, 2010, 21:28:30 poslijepodne »
zmijica je super...mršava :D,kam da pošaljem 100 štakora?Nemora biti na gazdaricu :D

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #85 u: Rujan 01, 2010, 22:14:41 poslijepodne »
Matija... zasto nista ako su brat i seka? Sta ti nisi cita onu pricu od Ivici i Marici?  :D :D :D

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Rujan 02, 2010, 09:39:24 prijepodne »
tomica.. Morelie nisu prasci ko ovi ostali bezvezni pitoni  :P :D

a ivicu..maricu..ili ivicu i njegovu mamu neću ni komentirat...  :D :D :D skroz sam protiv toga... i nema tih para za koje bi tako išao parit zmije...

Offline Pepa

• Punopravni član
  • **
  • Ministrica financija
« Odgovori #87 u: Rujan 02, 2010, 10:23:58 prijepodne »
Imam ja jednu lijepu curu za njega  :P Budem otvorila topic kad stignem...
Čekam ovu temu još od Aktera!  ;)

zmijica je super...mršava :D,kam da pošaljem 100 štakora?Nemora biti na gazdaricu :D
A ja baš bila presretna kako se udebljao!!!  :D

Matija... zasto nista ako su brat i seka? Sta ti nisi cita onu pricu od Ivici i Marici?  :D :D :D
Ovu priču nisam čula, a nebi ni htjela.  :D
Pa ima valjda još koja lijepa bredlica,a da nije iz istog legla!  :)

I da se vratim na žarulje... :)
Žarulje nema smisla premještat jer sad već kad se pošteno rastegne dohvati svaki kutak u terariju. Baš ih treba zaštititi nekako.

Offline bole13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Firefighter:eat, sleep,repeat
« Odgovori #88 u: Rujan 02, 2010, 10:32:48 prijepodne »
 Baš je ljepo zmijica narasla otkako sam je zadnji put vidio,super napreduje! :up: :klap:

Who dares-wins!

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #89 u: Rujan 02, 2010, 18:24:04 poslijepodne »
stavi zaštitnu mrežicu oko lampi...na nju se nemože uhvatiti jer je zaobljena ;) lijepa zmijica :up:

Offline The Kid

• Punopravni član
  • Dob: 48
« Odgovori #90 u: Rujan 02, 2010, 22:40:39 poslijepodne »
Imas u pevecu ili u bilo kojoj knjizari za kupiti one casice za drzanje olovaka , samo izbijes dno i zalijepis neki komad mrezice i to je to ! Ja danas bas kupio dvije te case ili sto su vec , 9 kn komad , i taman pase !
http://images.containerstore.com/images/catalog/88324/SilverMeshPencilCup_l.jpg moja su iste samo crne !
Why So Serious ?

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #91 u: Rujan 03, 2010, 13:32:18 poslijepodne »
Ma ne dam ja moju Avu bilo kome na parenje :P Jednog dana, trenutno mi to ne pada na pamet.

Evo stavim sliku ljepotice a topic otvorim kad mi glupi tcom prestane s radovima i vrati net, sad kradem nečiji wireles.
Moram ju pohvaliti kako je od čangizave aždaje koja se zalijetala u staklo postala umiljata ljepotica  :heart:
S hranjenjem nema nikakvih problema, jede sve - čak je pojela i vrapca i hrčka u nedostatku miševa i štakora u dubrovniku.

Nemam ovih problema s rasvjetom jer je u terariju samo neonka a temperatura se održava jer je ispod nje jedan a na njoj drugi terarij tako da sve štima. Pepa nabavi još jedan terarij pa će biti lakše  ;)

Offline Pepa

• Punopravni član
  • **
  • Ministrica financija
« Odgovori #92 u: Rujan 03, 2010, 14:31:15 poslijepodne »
O, pa Ava ti je prekrasna.  :kiss:
Sad mi je zbilja žao da su iz istog legla.  :(
I vidim fino je i narasla. Ajmo, metar u ruke i mjeri to.  ;)
Koliko često ju hraniš i koliko jede? Scar pojede 2 miša tjedno i nekad mi se čini da bi mogao još jednog, al se bojim da ga ne prešopavam.  :nerd:
I razmišljala sam o još jednom terariju... možda uskoro.  :-[

Offline Crna Maca

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #93 u: Rujan 07, 2010, 16:04:00 poslijepodne »
Dakle, otkud da počnem? Možda od lanjskog Aktera u Zagrebu kad mi je skorpac ubio strah od zmija i nagovorio me da ju prvi puta primim u ruke? Da, to je sigurno bila totalna prekretnica u mom stavu prema tim, sad definitivno mogu reći, predivnim stvorenjima. :)

Pošto u Rijeci baš nema puno terarista, nastavak je slijedio tek na ovogodišnjem Akteru u Rijeci. Strichek Matija djelovao je kao pravi borg i potpuno me asimilirao u terarističke redove.  ;) Da, mogu reći da je ona Morelia izazvala ljubav na prvi pogled... što se moglo i vidjet jer nisam propustila baš ni jednu jedinu priliku da je zagnjavim.  :inlove: 
Ona je bila tako beskrajno strpljiva da me potpuno osvojila, a ja sam počela ozbiljno željeti jednu takvu za sebe. :)

I tako je došao i Božić, vrijeme darivanja. Kombinacija Djeda Božićnjaka i Maxima  :aw9: , donijela je pod moj bor definitivno najželjeniji, ali i potpuno neočekivani poklon - prekrasnu 2-mjesečnu bebu Morelie Bredli koja je sa svojih 50-ak cm zbilja nešto posebno. :buw:

Trenutno se navikavamo jedno na drugo, ali mislim da neće biti problema s tim. Ja imam još puno za naučiti, ali s obzirom na sve vas ovdje nema straha da će mi pitanja ostati neodgovorena.  :zagrljaj:

I da, poanta ove priče definitivno bi bila:
Pazite što želite, moglo bi vam se i ostvariti.

Pazim ja jako dobro sto si zaista od srca zelim ... samo ne znam zasto se moje zelje tako ne ostaruju kao tvoje ...  :nerd:
Samo dobar čovjek može biti sretan.

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #94 u: Rujan 08, 2010, 09:59:19 prijepodne »
Mjerila sam ju, punih 106 cm  :zagrljaj:
Jede jednom tjedno, e sad nekad pojede samo jednog odraslog miša, nekad hoće 2 odrasla a nekad kombinaciju od jednog odraslog i jednog, dva srednja. Ovaj tjedan ćemo probati sa štakorima veličine odraslog miša pa da vidimo jer bi ju rado prebacila na štakore. Iako nakon pojedenog vrapca i hrčka ne vjerujem da će odbiti štakora  :D

Ma obavezno još jedan terarij, ja sam na 5 i imam sad strogu zabranu da išta uzimam barem do ljeta, zaprijetio dragi s  :add5:

Offline Crna Maca

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #95 u: Rujan 09, 2010, 14:16:49 poslijepodne »
Mjerila sam ju, punih 106 cm  :zagrljaj:
Jede jednom tjedno, e sad nekad pojede samo jednog odraslog miša, nekad hoće 2 odrasla a nekad kombinaciju od jednog odraslog i jednog, dva srednja. Ovaj tjedan ćemo probati sa štakorima veličine odraslog miša pa da vidimo jer bi ju rado prebacila na štakore. Iako nakon pojedenog vrapca i hrčka ne vjerujem da će odbiti štakora  :D

Ma obavezno još jedan terarij, ja sam na 5 i imam sad strogu zabranu da išta uzimam barem do ljeta, zaprijetio dragi s  :add5:

Ava je zaista prelijepa ...  :klap: :heart:
Samo dobar čovjek može biti sretan.