Prije pa dana smo dobili mali akvarij...znaci "golo" staklo (i to je nesto zar ne!?).

Naravno, htjeli bi (zarucnica i ja) napokon sloziti kako treba toliko zeljeni akvarij pa imam par pitanja jer ne zelim nista zeznit vec u pocetku.
Akvarij bi bio iskljucivo za slatkovodne ribe.....malo dekoracije (neki mali greben ili sl), bilje i ribice naravno.
Posto je akvarij uistinu mali (nekih 20-ak l. onako "od oka", a mogu izmjeriti tocne dimenzije te ih kasnije postat) zanima me kako i sta...koliko...gdje...kako...

Posto akvarij nema poklopac zanima me gdje kupiti poklopac....dali kupiti gotovi ili dati negdje da mi ga netko napravi (tko!?)....dali mi uopce treba poklopac!? Kakvo svjetlo staviti?
Koje ribice staviti u njega? Naravno, ne mislimo natrpat akvarij sa brdo ribica sa obzirom na velicinu pa sam mislio staviti neonke (ili kako se vec zovu te ribice) i eventualno jos neke?
Dalje......koji grijac, pumpu...termometar kupiti? Koje su cijene i gdje to najbolje sve uzeti?
I zadnje pitanje...sa obzirom na velicinu akvarija, dali se isplati (financijski) isti sredivati ili je bolje (i jeftinije) uzeti novo (ili rabljeno od nekoga)?
Koje "ukrase" staviti.....gdje u Zg kupiti pijesak, kamenje i ostalo za akvarij?
Zahvaljujem unaprijed na odgovorima!