Lipanj 30, 2025, 19:51:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mamba  (Posjeta: 3124 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Inguan

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Gradište
    • Vinko Jovanovac Fotografija
Mamba
« u: Prosinac 25, 2009, 21:38:57 poslijepodne »
Pročitao sam napokon na portalu od akvarija nešo o mambi , zmiji koja me fascinira od malih nogu...
Da čujem iskustva ako ih imate i slično o njima, može i pokoja slika to najviše volim.
I ono meni bitno , nabavka mambe kao prva zmija  :rolleyes:
◄:))►  I <3 IGUANA

Offline balen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 33
Odg: Mamba
« Odgovori #1 u: Prosinac 25, 2009, 21:52:58 poslijepodne »
jako brza  i jako otrovna dovoljno imformacija da bude pun pogodak za prvu zmiju  :klap:

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #2 u: Prosinac 25, 2009, 22:00:06 poslijepodne »

Mamba kao prva zmija?! Mislim da imaš mnogo jednostavnijih i jeftinijih načina da se ubiješ...

Offline balen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Prosinac 25, 2009, 22:02:11 poslijepodne »
djapo vrlo orginalan odgovor  :up: haha

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #4 u: Prosinac 25, 2009, 22:02:31 poslijepodne »
isuse ...
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline igzu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #5 u: Prosinac 26, 2009, 00:24:23 prijepodne »
Mamba kao prva zmija?! Mislim da imaš mnogo jednostavnijih i jeftinijih načina da se ubiješ...

:D

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #6 u: Prosinac 26, 2009, 01:27:14 prijepodne »

ahahahahah zakon :D

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #7 u: Prosinac 26, 2009, 08:24:16 prijepodne »
Inguane,jel ti uopće znaš što je mamba?  :punch: Ne bih baš rekao...ti bi je mogao imati,ali samo ako imaš godine i godine i gooodiiineeee iskustva sa otrovnicama  :o Koliko znam,na ovom forumu samo Djapo ima mambu.Ja doista neznam odkud ti baš mamba za prvu zmiju?! Pa to je čovječe otrovno,smrtonosno,brzo ali i lijepo.Ali ne za početnika  ;) Ako želiš zmiju uzmi si neku Elaphu,imaš milijun morfova  :)

Offline Inguan

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 26, 2009, 08:56:24 prijepodne »
Znam da je otrovna , smrtonosna, brza  na ugrizu, da me ugrize nekoliko puta a  da se ne mogu obraniti, neču spavati s njom ili se igrati barbika s njom, Gledati zajedno sapunicu na novoj TV  :D.
Mamba je ubila previše ljudi da bi imao povjerenja uopće dirati, pikati je nečime ili stjerati je u kut , dovoljno bi mi bilo imati je u terariju

Svuda oko nas je smrt i vaše fore kao ovo "Mamba kao prva zmija?! Mislim da imaš mnogo jednostavnijih i jeftinijih načina da se ubiješ...", smatram neznanjem o životu u kojem su neki već dugo godina a neki manje a neki podjednako, jer svi smo mi samim dolaskom na ovaj svijet označeni da umremo

Pa gledajajte svakako cu umrijeti 90% ljudi na ovom svijetu puši i ubija nas 10% ne pušača.
Pa pogledajte u svijetu ima toliko nepažljivi i ne marljivi vozača i svaki izlazak na ulicu je izlaganje smrti.
Pa pogledajte na zemlju padaju meteori i pogodak meteora te možeš usmrtiti.
Pa pogledajte srce vam može stati da ste zdravi kao novorođena beba.
Pa pogledajte rođeni smo da umremo.
Pa pogledajte, imati mambu kao zmiju je gledati svaki dan smrti u oči

Vauu pa mi smo živi mrtvaci po tome u kakvom okruženju živimo,plus  tko bi to rekao po našem stilu života da mi smrt još izazivamo(opijanja, hranjenja velikom kaloričnom hranom, bungi jumpingom, alpinizmom, padobranstvo, ekstremni sportovi i dr.)  

Tako da ima tko ovdje da mi može reći nešto o mambi u teraristici , njezinim potrebama, kako se  hrani, njezine potrebe oko presvlačenja, parenje... I kolika joj je nabavna cijena , ili ćete mi Off Topicati i spamati temu nepotrebnim stvarima o smrti kojoj znamo već previše i volio bi da to ne znam i trudim se ne obazirati na to.
« Zadnja izmjena: Prosinac 26, 2009, 09:40:30 prijepodne od Inguan »

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #9 u: Prosinac 26, 2009, 10:19:07 prijepodne »
Procitaj si kod dzape u temi o mambi i imas na drugim forumima, ali razmisli jos sto puta kaj ce ti to??? Imas vise vrsta koje nisu otrovne ili su manje otrovne a izgledaju identicno kao mamba...
Ni vecina poznatih ljudi koji drze otrovnice cijeli zivot se neusude imat mambu doma... Ali ti to sve vec sigurno znas

Bilo bi ti zanimljivo da moras skidat kozu s nje jer se nije dobro presvukla i tak... Ljepa je zmija ali zasto ju imat kad ima ljepih zamjena za nju
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Inguan

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 26, 2009, 10:48:50 prijepodne »
Procitaj si kod dzape u temi o mambi i imas na drugim forumima, ali razmisli jos sto puta kaj ce ti to??? Imas vise vrsta koje nisu otrovne ili su manje otrovne a izgledaju identicno kao mamba...
Ni vecina poznatih ljudi koji drze otrovnice cijeli zivot se neusude imat mambu doma... Ali ti to sve vec sigurno znas

Bilo bi ti zanimljivo da moras skidat kozu s nje jer se nije dobro presvukla i tak... Ljepa je zmija ali zasto ju imat kad ima ljepih zamjena za nju

Pa kao i iguanu i mambu bi htio imati još od malih nogu. A ovo s presvlačenjem stvarno tjera na razmišljanje. A koje su to zamjenske?!

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #11 u: Prosinac 26, 2009, 11:09:24 prijepodne »
Mamba definitivno NIJE zmija za pocetnika!  Ja se zmijama i to otrovnim bavim jako dugo (imam 36 godina) i tek nedavno sam nabavio mambe (Dendroaspis viridis).  Mamba ima 4 vrste - crna mamba (Dendroaspis polylepis) i tri vrste zelene (D.angusticeps, D.viridis, D.jemsoni).  Nema ih puno na trzistu jer nema puno ljudi koji ih drze. Najdostupnija je D.angusticeps (oko 100-200eura CB beba), pa polylepis, viridis, jamesoni.  Ogromna je razlika u cijeni izmedu CB i WC, primjera radi Dendroaspis viridis CB oko 500-700eur (ovisno o boji jel moze biti zelana, plava, zuta) a WC oko 200-300eura.  Ogromna je razlika u ponasanju izmedu WC i CB, kao da se radi o dvije vrste zmija.  Mambe trebaju ogroman terarij, strahovito su inteligentne brze, i zahtjevaju ogromno iskustvo u drzanju zmija, jel i najmanja pogreska kod njih moze biti fatalna. 
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #12 u: Prosinac 26, 2009, 11:18:24 prijepodne »

Haha Vrbo, za malo si me preduhitrio da napišem da nisam jedini na forumu koji ima mambu :)...

A ovo s presvlačenjem stvarno tjera na razmišljanje. A koje su to zamjenske?!

Gonyosoma oxycephala ti je neotrovna zmija, a izmedju ostalih, veoma slična mambi...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Prosinac 26, 2009, 11:55:27 prijepodne »
Opheodrys aestivus zmija kaj je meni skroz kul (jede insekte) i mene jako podsjeca na mambu samo kaj je manja i tanja , ali boja joj je jednako fascinantna

ja bi ju htel vec dugo ali nikak da naletim da neko prodaje, ali mislim da stvarno zapnem da bi ju uspjel nac po nekoj normalnoj cijeni....rekli su an jednom drugom forumu da su je vidjali po 60-300eura

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #14 u: Prosinac 26, 2009, 13:15:21 poslijepodne »
R.I.P :D

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #15 u: Prosinac 26, 2009, 14:05:58 poslijepodne »
Znam da je otrovna , smrtonosna, brza  na ugrizu, da me ugrize nekoliko puta a  da se ne mogu obraniti, neču spavati s njom ili se igrati barbika s njom, Gledati zajedno sapunicu na novoj TV  :D.
Mamba je ubila previše ljudi da bi imao povjerenja uopće dirati, pikati je nečime ili stjerati je u kut , dovoljno bi mi bilo imati je u terariju

Svuda oko nas je smrt i vaše fore kao ovo "Mamba kao prva zmija?! Mislim da imaš mnogo jednostavnijih i jeftinijih načina da se ubiješ...", smatram neznanjem o životu u kojem su neki već dugo godina a neki manje a neki podjednako, jer svi smo mi samim dolaskom na ovaj svijet označeni da umremo

Pa gledajajte svakako cu umrijeti 90% ljudi na ovom svijetu puši i ubija nas 10% ne pušača.
Pa pogledajte u svijetu ima toliko nepažljivi i ne marljivi vozača i svaki izlazak na ulicu je izlaganje smrti.
Pa pogledajte na zemlju padaju meteori i pogodak meteora te možeš usmrtiti.
Pa pogledajte srce vam može stati da ste zdravi kao novorođena beba.
Pa pogledajte rođeni smo da umremo.
Pa pogledajte, imati mambu kao zmiju je gledati svaki dan smrti u oči

Vauu pa mi smo živi mrtvaci po tome u kakvom okruženju živimo,plus  tko bi to rekao po našem stilu života da mi smrt još izazivamo(opijanja, hranjenja velikom kaloričnom hranom, bungi jumpingom, alpinizmom, padobranstvo, ekstremni sportovi i dr.)  

Tako da ima tko ovdje da mi može reći nešto o mambi u teraristici , njezinim potrebama, kako se  hrani, njezine potrebe oko presvlačenja, parenje... I kolika joj je nabavna cijena , ili ćete mi Off Topicati i spamati temu nepotrebnim stvarima o smrti kojoj znamo već previše i volio bi da to ne znam i trudim se ne obazirati na to.

Jeste, sve je to tacno, ali Djapo je lepo rekao da je sve ovo jeftiniji nacin za smrt! Niko ti ne kaze da je ne uzimas, ali bar napuni staz od veci broj godina sa zmijama, pa onda razmisljaj....videces, kad naucis rukovanje snjima da neces tako misliti, posebno ako nemas zakljucanu prostoriju gde ces cuvati mambu ili veci broj otrovnica, jer ne radi se samo o tebi, vec i za ostale tvoje ukucane! Ja ne samo sto imam zmije kao svoje ljubimce, nego i radim sa zivotinjama, pa i zmijama, medju kojim i otrovnicama i jos se ne osudjujem da drzim otrovnice, ne radi sebe, nego zbog moje ukucane, a najvise zbog moje dete! Stalno postoji rizik da zmija smugne iz terariuma, a ZLU NE TREBA MNOGO!

Offline Damber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Katkada je bolje ne činiti ništa.
« Odgovori #16 u: Prosinac 26, 2009, 14:26:33 poslijepodne »
Nije tu samo proučavanje takve zmije u terariju... Osim o ovome što je ivborosa rekao, jesi li razmimšljao o tome da terarij treba redovito čistit i održavat? Kako bi to izveo ako nemaš nikakvog iskustva, pa ni s onim neotrovnim?
S ovom zmijicom imaš samo jedan pokušaj...  :D
*Zagreb - Trešnjevka*
RIO 180
Nano 20

Offline Inguan

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Prosinac 26, 2009, 15:06:45 poslijepodne »
Vidiš došli smo do toga da budem to uzimao kad tad a ne kao prvu...

Zeleni piton kao prva?!

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Prosinac 26, 2009, 15:44:23 poslijepodne »
dobar odabir, zapravo imas masu zmija koje su dobre za pocetnike, uglavnom pokusaj s onim neotrovnim...

na tebi je da odlucis koja ti se najvise svidja i kojoj mozes pruzit odgovarajuce uvjete, i naravno dal zmiju oces kupit u RH ili si spreman potegnut do italije, austrije po zmiju koju zelis =)

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #19 u: Prosinac 26, 2009, 16:21:54 poslijepodne »
Hvala Isusu da si se opametio  :D Vidiš kak je to jednostavno  ;) Pa pričekaj malo sad sa zmijom  :up: Gle koliko već tarantula imaš  :) Malo sa njima radi,proučavaj ih,nemoj odmah skakat na nešto drugo   ;) Budi zadovoljan sa onim što imaš  :up: