Kolovoz 18, 2025, 18:45:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Anketa

mrijest?

tko je bolji Mužjak
tko je bolji Ženka
obje

Autor Tema: Betta ribe  (Posjeta: 6677 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline viky_16

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: Betta ribe
« Odgovori #50 u: Prosinac 13, 2009, 22:45:26 poslijepodne »
školjke imaju puno štetnih tvari koje se otapaju u vodi, i povisjuju ph i svašta  :down:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline betta_ribe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #51 u: Prosinac 13, 2009, 22:48:06 poslijepodne »
e naš kaj ak ti smeta nemaš kaj radit u ovoj grupi ajd booook!!! :D X-( :nerv: :down:

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #52 u: Prosinac 13, 2009, 22:49:29 poslijepodne »
ovo  glupiranje me podsjeća na postanje onog lika  iz rijeke koji nam je  prodavao  par tjedana nekakve nacrte i slike za  neki svemirski  aq, tako i ovaj ovdje.
 iz aviona se vidi da provocira i da je najblaže  rečeno bezorbrazan. ljudi  mu  odgovaraju onako  zbiljski jer bi htjeli pomoći a njemu je namjera samo provocirati.. može te biti  sram tako se ponašati prema nekome tko ti želi  pomoći. ova tema za mene je  zaključana, a da se ja pitam  i tebe bih  izbacio  van, jer ovo je  ozbiljan forum  i  pomaže u ozbiljnim  situacijama i problemima a ne  :down: :down: :down: služi nekome  za sprdnju i liječenje kompleksa.
i molim  moderatora da ga upozori na poštovanje pravila foruma i ostalih članova

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #53 u: Prosinac 13, 2009, 22:50:19 poslijepodne »
e naš kaj ak ti smeta nemaš kaj radit u ovoj grupi ajd booook!!! :D X-( :nerv: :down:

Ne budi bezobrazan, ovo nije nikakva grupa, niti je tema tvoja. Ako si je postavio ovdje onda je svakome dana na komentiranje.
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #54 u: Prosinac 13, 2009, 23:14:48 poslijepodne »
Zeki i ja u istoj minuti  :up: :up:

Inače ne bih se složio da je tema kao ona koju spominješ jer ono je bilo čisto dvotjedno mahanje s ničime... :D
Ova tema je još uvijek aktivna iz više razloga. Prvi je svakako jer do sada dotični član nije kršio pravila foruma. To što on ima svoje viđenje i shvaćanje situacije je nešto što mislim da će se zahvaljujući upravo forumu promijeniti na bolje. Jer ipak nije radio po svoju, već je došao ovdje i traži savjete. Neke će prihvatiti odmah, neke neće, ali svakako vidim pomake na bolje zahvaljujući savjetima koje ovdje dobiva. Nitko od nas nije postao, kako kažeš, iskusni akvarist sam od sebe već zahvaljujući vlastitim iskustvima i iskustvima drugih akvarista. Većina je počela s kojekakvim kuglama, ludim miksevima riba, neadekvatom filtracijom i slično. Jedan od razloga zašto je ova tema i dalje aktivna je njezin edukativni karakter jer su ovdje rečene i objašnjene mnoge stvari koje su loše i što ustvari ne treba raditi s bettama. To vidim jednako važno kao članke i tekstove u kojima piše što je ispravno jer mnogi ljudi, stvari koje nisu izričito definirane kao dobre, jednostavno u improvizaciji ne percipiraju u lošem svijetlu, a ovdje su i upravo i takve stvari dotaknute i objašnjene zašto ne valjaju.

Inače pratim temu cijelo vrijeme i tek s zadnjom porukom je betta_ribe malo predaleko otišao s interakcijom prema drugom članu... Shvaćam da mnoge ova tema živcira jer ne želi barem za prvu ruku prihvatiti činjenicu da mnoge stvari radi krivo i da je to mnogima mrsko jer drži u rukama život nekoliko živih bića, ali molim vas, držite se teme i pomognite dečku ako možete jer inače te ribe ostaju na milost i nemilost njihovom vlasniku koji trenutno, očito nema znanja brinuti se o njima.

betta_ribe , ako nešto pitaš i za to dobiješ jednak odgovor od nekoliko ljudi koji se uspješno bave bettama dulje vrijeme, nemaš se što istresati ako ti odgovor nije po volji... nemoj da se ponovi jer si već na tankom ledu... Mislim da sada i u ovoj situaciji bi bilo najbolje da prihvatiš i postupiš po savjetima koje ovdje dobivaš jer ćeš tek tako moći u potpunosti uživati u zanimljivom ponašanju svojih betta ribica, a kasnije i njihovome mrijestu. Samo neke stvari treba pravilno napraviti, a ne ih preskakati ili zanemarivati :)

Možda griješim, ali još vjerujem da betta_ribe ne misli loše svojim ribama, već da to radi iz neznanja i prevelike želje da doživi vrlo zanimljivi mrijest tih riba.... Puštam dalje temu, s nadom da neće biti potrebne danje intervencije...
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #55 u: Prosinac 13, 2009, 23:18:33 poslijepodne »
sam da se nadovezem da onaj aq na vise razina postoji ja ga vidio al na drugom forumu

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #56 u: Prosinac 13, 2009, 23:20:05 poslijepodne »
nisi se nadovezao nego nastavljaš offtopic, a zamolio sam da se držite teme  :diablolol: :D :D

Offline viky_16

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Prosinac 13, 2009, 23:21:17 poslijepodne »
slažem se s maximom ,do sada je bilo samo naše komentiranje na to da vecinu toga krivo radiš ,ali sad si poceo zahebavat i prepucavat se...
to bi ja trebala reći  tebi  :up: :up:

Offline betta_ribe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #58 u: Prosinac 14, 2009, 14:01:22 poslijepodne »
ok,oprostite svi ali viky_16 pogledaj zapravo odi na stranicu google i upiši betta ribe na toj će se stranici pokazati jedan forum "moje betta ribe" ta cura koliko sam ja skužio je jako dobra i sve zna o bettama!A vidio sam slike da ima oko 5 do 6 akvarija sve spojeno a u svakom je po jedan mužjak,a ti si meni rekla da se oni nesmiju GLEDATI!Ja nekužim sada kod da slušam tebe ili tu curu ! -?!!!A zna ju ja mislim i Gwyneeth! :(

Offline metalhead94

• Novi član
  • *
« Odgovori #59 u: Prosinac 14, 2009, 14:24:58 poslijepodne »
Vidio si betta box u kojem mstakla između akvarija nisu providna.  ;)

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #60 u: Prosinac 14, 2009, 14:37:15 poslijepodne »
Meni više ništa nije jasno... Nešto je trulo, al ne u Danskoj nego u ovoj temi...  -?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #61 u: Prosinac 14, 2009, 14:42:14 poslijepodne »
Ajd da se ja nadovezem...

1. skoljke neidu s bettom
2. umjetno bilje neide uopce ali osobito s bettom jer moze polomiti peraje na njih.
3. Bette se nesmiju gledati stalno, jer to djeluje na njihovo samopouzdanje.

Nadalje....

4. Zenka sa slike gdje si pokusavao mrijest je extremno mala i treba joj jos 2-3 mjeseca da dodje k sebi. Zapravo, po slici je moguce i da je muzjak, no slika je losa pa je tesko rec.
5. "Forum" koji spominjes je zapravo tema sa naseg starog foruma, ta cura je zena iz Zagreba koja je clanica i ovog foruma, nick joj je Tere i vec se dugo ne bavi bettama. Sve sto je radila radila je na moje sugestije i ono sto NISI vidjeo je da izmedju svih posuda/boxeva ona je imala papire.

Nije zabranjeno googlati, ali kad to radis, pazi sto citas.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline betta_ribe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #62 u: Prosinac 14, 2009, 15:01:52 poslijepodne »
Ok,hvala!!! :D :up:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #63 u: Prosinac 14, 2009, 15:04:04 poslijepodne »
Mini off-topic: upravo sam pobrisala stari forum, jer vec duze vrijeme zbunjuje ljude. Cisto da znas ako budes trazio opet ultimativni izvor znanja. :D

Steta sto si pokusavao duplicirati account na nasem forumu, mogao si sve to, i vise saznati i tamo  :down:
...Pula...

Offline viky_16

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Prosinac 14, 2009, 15:11:17 poslijepodne »
Tko kaže da je usvjek sve tocno napisano??koliko sam puta našla tekst s puno krivih informacija  :)
sd kad sam se zabuljila u sliku ženke, uopce mi ne lici na mladu ženku, baš ima jako tjelo, isti takav je moj bia kad je kupljen kao "ženka"
ali dobro bi došla kvalitetnija slika  :up:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #65 u: Prosinac 14, 2009, 15:15:14 poslijepodne »
Tko kaže da je usvjek sve tocno napisano??koliko sam puta našla tekst s puno krivih informacija  :)
sd kad sam se zabuljila u sliku ženke, uopce mi ne lici na mladu ženku, baš ima jako tjelo, isti takav je moj bia kad je kupljen kao "ženka"
ali dobro bi došla kvalitetnija slika  :up:

To mi je prvo palo na pamet al bolja slika je pozeljna ;)

Betta_ribe ako ne shvaca sto pisemo da pojasnim: tvoja zenka je mozebitan muzjak! Uslikaj malo bolje kad ima boju (kad nije isprugan) i po mogucnosti kad rasiri peraje. To ces najlakse napraviti ako ga odvojis od ostalih riba, i onda nakon par stai/jedan dan pokazes ogledalo, trebalo bi upaliti. Onda uslikaj.
...Pula...

Offline betta_ribe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #66 u: Prosinac 14, 2009, 15:33:27 poslijepodne »
ok,idemo na posao odma!! :D

Offline betta_ribe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #67 u: Prosinac 14, 2009, 15:35:48 poslijepodne »
e al samo da kažem da kad sam je prije stavio s mužjalkom imala je pruge evo sad sam joj stavio ogledalo i nakostriješila se!!! -? :(
nemam pojma ali evo uskoro slikica! ;)

Offline viky_16

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Prosinac 14, 2009, 15:43:39 poslijepodne »
jako rjetko da ce se ženka puhat na staklo -? -?

Offline betta_ribe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #69 u: Prosinac 14, 2009, 15:56:15 poslijepodne »
pa neznam procjenite vi fotic mi je užasno loš uskoro kupujem novi pa baš nisu neke slike ali evo sto se može!!!
prvo njih tri zapravo možda dvije i on!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #70 u: Prosinac 14, 2009, 15:59:24 poslijepodne »
Neide tako bas... Rekoh ti da moras odvojiti ribu ako oces dobiti reakciju. Ovako kad su isprugane nemam pojma, peraje se bas ne vide... Po gradji tijela izgleda kao muzjak ili poptuno nezrela zenka (nema jaja uopce), pa bez obzira na sve, zaboravi na mrijest s tom bettom. I ove ostale ribice su u jako losem stanju. Neznam kako ih drzis, ima li grijaca, imaju li ista bilja (po slici se ne cini), da li vide muzjake do njih... ali one se ne osjecaju dobro!!

Edit, pogledala sam bolje slike, drzis ih u cca 3 litre zajedno?? Nema grijaca ni nicega... pa kako mislis da se osjecaju?
...Pula...

Offline betta_ribe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #71 u: Prosinac 14, 2009, 15:59:27 poslijepodne »
a evo i nje/njega!sad mi se neće napuhat ponekad zapravo!

Offline betta_ribe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #72 u: Prosinac 14, 2009, 16:03:07 poslijepodne »
ma krivo si shvatila samo sam ih na tren stavio sve tri u taj mali akvarij s njom da vidim reakciju,Ali ostale ženke su velikom akvariju sa puno bilja i ima grijač i filter i bilja i kamenčića u velikom akvariju a u malom samo par biljaka!A zar ženke moraju biti blizu mužjaka ili...? :up:

Offline viky_16

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Prosinac 14, 2009, 16:06:11 poslijepodne »
meni izgleda ko da je na svvakoj slici druga ženka -?
jako loše slike kao i prije pa nemam baš puno za nadodat :)
najbolje ne stavljat mužjaka s ženkama :up:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #74 u: Prosinac 14, 2009, 16:12:15 poslijepodne »
Pardon onda ako je to bilo samo za slikanje...

Moras pod hitno nabaviti normalno bilje i grijati akvarije, niska temperatura ubija ove ribe...
...Pula...