slazem se sa fuji-em! staklari gledaju kako ce na tebi zaraditi lovu! ipak im je posao najvazniji.
ja sam sve svoje akvarije do sada radio od recikliranih izo stakala. naime, stari mi se bavi pvc stolarijom i uvijek se dogodi da se neko staklo razbije u transportu ili prilikom ugradnje. da se ne bi bacilo ja sam od nekih napravio akvarije!

posto je izo staklo ustvari "senvic" od dva obicna stakla i aluminijske lajsnice koja ih razdvaja, taj "sendvic" se najprije mora rastaviti. to, vjeruj mi, nije nimalo lagan posao jer se prilikom izrade osim silikona upotrebljava i nekakva smola koja je jos cvrsca od silikona, a sa stakla se vrlo tesko skida. zato sam za odvajanje stakala od lajsnice upotrijebio tanki skalpel, a za skidanje silikona i te smole koristio sam skalpel za struganje tapeta (imas ga u kompletu sa obicnim skalpelima za par desetaka kuna u trgovackim centrima ili na placu). poslije njega ostatke silikona, koje nisam uspio sa skalpelom, sam skinuo acetonom. takva stakla mi je staklar bez problema izrezao na mjeru. nazalost stakla su samo 4mm debela pa od njih nisam mogao napraviti neke velike akvarije. najveci je nekih 60tak litara bez dodatnih ojacanja.
nedavno sam jedan takav akvarij morao preljepiti pa sam napravio istu stvar - sastrugao sam silikon i dodatno ga skinuo sa acetonom, zalijepio natrag stakla i jos po kutevima povukao fuge silikona za jace ucvrscivanje.
mislim da bi se trebao samo malo pomuciti oko ciscenja starog silikona i ponovo zaljepiti stakla bez posebnih brusenja i rezanja. naravno ako su sva stakla jos uvijek neostecena. ako je koje okrhano bilo bi ga pametno barem pobrusiti.