AKVARIJ: cca 50l, 26 stupnjeva voda, u funkciji oko pola godine, izmjena vode 20% tjedno...
FILTER: Filpo 300L/h
OSTALA OPREMA: grijač 25W, CO2 ne dodajem, dva manja panja s anubiasom, od kemije samo Nutrafin aquaplus (i profito za biljke)
STANOVNICI: 5 limun tetra, 4 serpe (crvene tetre), jedna od te 4 je bolesna, 4 corya, 2 ancija, botia. i jedna kozica (koja je slučajno došla i preživila

)
ribice su sve od početka u tom akvariju, nadokupljen je samo jedan cory kad je jedan uginuo
terorista nema...
hranim ih jednom dnevno listićima, tu i tamo tablete za čistače i tablete spiruline (svakih par dana), jednom tjedno post
PROMJENE: nema promjena u akvariju, voda ok, bistra, ništa nije mijenjano, nije bilo novih stanovnika
SIMPTOMI: serpa je najednom natekla, natečene su joj oči, škrge, pod šrgama je i iznimno crvena, oštećena joj je i peraja na trbuhu, jedva pliva (osim kad poživčani).
ti znakovi su se javili jučer ujutro, sigurna sam da je prekjučer bilo sve ok, odmah sam ju stavila u mali karantenski akvarij (10l)...sad siroče tamo pliva i sakriva se pod filter i pod jednu biljku koju sam joj samo bacila na površinu da ima malo sjene... digla sam joj temp za jedan stupanj u karantenskom aq...

sve ostale ribice u akvariju u kojem je bila mi se čine ok, ništa ne vidim...

nisam ju nikako tretirala jer ne znam što bi napravila, pa eto, ako ikako možete pomoći mojoj ribici i meni...