Listopad 22, 2025, 22:03:14 poslijepodneNajnoviji Član: alencvita

Autor Tema: nešto o ahliu  (Posjeta: 1472 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cichlid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
nešto o ahliu
« u: Veljača 23, 2005, 17:45:00 poslijepodne »

Vrsta: Haplochromis sp., Sciaenochromis ahli, Sciaenochromis fryeri.Velieina: oko 20cm ženke su manje i nema boju ko mužjaki .Temperatura:25-28°c Podrijetlo riba: Afrika jezero malawi.Svjetlost u akvariju: srednja svjetlost Ure?enje akvarija: obli kamen -tamni- i tamna podloga --kvarc pjesak.Malawi jezero ima više od 100 vrsta Haplochromis riba i veainom su izrazito plave boje, pogotovo za vrijeme mrijesta.Ahli je ustonoša kao i veaina riba jezera malawi,što znaai da ženka auva i nosi mlade u ustima .Sa ahliem nebi trebalo stavljati male ribe-mabune manje --jer bi im mogle postati pljen.ahli da bi se držao treba njajmanje 350 litreni tank.Kad sam prvi put vidio tog ciklida reko sam da ga moram imati ,sad ih imam 6 kom,2 m i 4 ženke....ahli ne traži puno brige i nije zahtjevna riba .mene jhe privukao sa svojim izgledom ,ima klinasto agresivnu formu tjela i još ta neka luda plava ,--izgleda strašno--.Ahli djeli tank sa venustusima i moorima i za sad sve dobro funkcijonira..Mnogi kad do?u kod mene eude se kako tako veliki tank a malo riba ,,reai eu samo ovo ...--ja nemam ribogojilište ja želim da se moje ribe razvijaju i rastu i da slobodno plivaju po tom tanku.....--da nema gužve--trudim se dat im stvarno uvjete da bi se osjeaale bolje ,ali i one meni tu brigu vraaaju sa svojom LJEPOTOM

Offline cichlid

• Punopravni član
nešto o ahliu
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2005, 17:46:00 poslijepodne »

Offline cichlid

• Punopravni član
nešto o ahliu
« Odgovori #2 u: Veljača 23, 2005, 17:48:00 poslijepodne »
mogo sam reai još newke swtvari o tom predivnom ciklidu ali mislim da sam važnije stvari spomenuo

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
nešto o ahliu
« Odgovori #3 u: Veljača 23, 2005, 19:01:00 poslijepodne »
OPET NOVO KAMENJE!!! nisi human

super opis...zbilja ne vidim razlog da ne opišeš tako i ostale ljepotice iz svog akvarija

Offline cichlid

• Punopravni član
nešto o ahliu
« Odgovori #4 u: Veljača 24, 2005, 08:05:00 prijepodne »

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
nešto o ahliu
« Odgovori #5 u: Veljača 24, 2005, 09:05:00 prijepodne »
Ma reko bi da je za CIKLIDA najvažnije to što je riba DINAMOVAC    
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
nešto o ahliu
« Odgovori #6 u: Veljača 24, 2005, 09:24:00 prijepodne »
Ma prava idila vlada u tom akvariju, a kako bih želio jednog ahlija morao bih poveaati akvarij za kojih 100-njak litara   Cichlid, samo naprijed!!!