Vrsta: Haplochromis sp., Sciaenochromis ahli, Sciaenochromis fryeri.Velieina: oko 20cm ženke su manje i nema boju ko mužjaki .Temperatura:25-28°c Podrijetlo riba: Afrika jezero malawi.Svjetlost u akvariju: srednja svjetlost Ure?enje akvarija: obli kamen -tamni- i tamna podloga --kvarc pjesak.Malawi jezero ima više od 100 vrsta Haplochromis riba i veainom su izrazito plave boje, pogotovo za vrijeme mrijesta.Ahli je ustonoša kao i veaina riba jezera malawi,što znaai da ženka auva i nosi mlade u ustima .Sa ahliem nebi trebalo stavljati male ribe-mabune manje --jer bi im mogle postati pljen.ahli da bi se držao treba njajmanje 350 litreni tank.Kad sam prvi put vidio tog ciklida reko sam da ga moram imati ,sad ih imam 6 kom,2 m i 4 ženke....ahli ne traži puno brige i nije zahtjevna riba .mene jhe privukao sa svojim izgledom ,ima klinasto agresivnu formu tjela i još ta neka luda plava ,--izgleda strašno--.Ahli djeli tank sa venustusima i moorima i za sad sve dobro funkcijonira..Mnogi kad do?u kod mene eude se kako tako veliki tank a malo riba ,,reai eu samo ovo ...--ja nemam ribogojilište ja želim da se moje ribe razvijaju i rastu i da slobodno plivaju po tom tanku.....--da nema gužve--trudim se dat im stvarno uvjete da bi se osjeaale bolje ,ali i one meni tu brigu vraaaju sa svojom LJEPOTOM