eto, konačno došao do novog smještaja za svojeg kornija,a s njim dolazi još jedna crvenouha

, ne znam ni koji su im spolovi, al to bumo poslije rješavali..
koliko sam skužil u razgovoru pre telefona, budući akvarij koji sam dobio na udomljavanje sa kornjačom je nekih 300l, oko 120 cm dužine, nešto je viši od standardnih i ne znam kolika je širina...
imam toliko pitanja, jer nadam se da će doć ovog vikenda (matija hvala ti

)..
1. poklopca nema, imam doma laminat debljine 8mm, koji će mi poslužit za poklopac, gledal sam poklopac koji je radio tito, i dopada mi se, da bude tak kojih 40 cm dubine, a s prednje strane szaklo, da se vidi unutra, samo kak stavit staklo naprijed, tito objasni, please
2. dekoracija dna, dal da stavim šljunak granulacije kojih 2mm il da idem na deblje (sitni kamenčići), htio bi stavit i neko bilje, koje će rast van iz vode (vidio sam odlična rješenja, pa koje bilje ide u takvim slučajevima), dal da stavim neki panj ko izlaz iz vode, i sad ono kaj me najviše muči - kak napravit otok, videl sam da ima za kupit gotov, al mi se nekak čini pre slab za dvije oveće kornjače, i koliko bi trebal napravit omjer kopno/voda
3. filtracija, za početak idem na nešto slabiji unutarnji filter, a kasnije mislim kupit neki atmanov koji nisu toliko skupi, vanjski naravno,
4. temperatura vode, mora bit koliko?
5. od lampi, čital sam da mora obavezno bit uva i uvb, koliko lampi?, i dal moram pod obavezno kupit hot spot lampu, il ima zamjenskih, i koja temperatura mora bit i kak dugo sve ove lampe moraju radit dnevno?
6. što preko zime, s obzirom da će bit unutra, vjerujem da nema hibernacije, il?
evo malo duže, al trebam pomoć, pošto nemam blage oko ovog, već samo o klasičnom zatočeničkom držanju, hvala vam na pomoći