to je plastika a stavio si direktnu boju za metal na plastiku bez prajmera..radi dugotrajnije zaštite trebao bi staviti prajmer za plastiku jer će ti se ova boja u skorije vrijeme ljuštiti. hemp selekta uni primer ti je univerzalni prajmer za drvo,željezo,inox,cink,mjed,plastiku..doduše dođe 61,00 kn ali se može iskoristiti kasnije za masu stvari...
Znam da ovo nije dobra ideja tako farbati ali trenutno sam niskobudzetan pa cu tako sad izvest i ostavit vani da bude preko zime. Vjerovatno cu morat popravljat u proljece.
Danas sam nastavio s radovima i obojao sam prvu ruku:

Onda sam se bacio u plumbing da izvedem ulaze i izlaze:

Ovo sam skemijao za donji ispust i punjenje. Tu mi nedostaje jedan dio s kojim bi spojio prednju resetku s ostatkom cijevi, to moram kupiti, nemam na lageru. Ideja je da na onaj zuti ulaz spojim dovod vode ( sa svojim ventilom) i kad punim posudu otvaram ventil za dovod vode a zatvaram onaj veliki ventil na kraju cijevi. Kad ispustam vodu onda izvodim obratno.
Tu cijev bi ugradio u vertikalnoj ravni kako je polozena na fotki, na najnize koliko je moguce tako da prilikom ispusta ne povuce mulj koji ce se skupljati u nizim dijelovima (stopa posude).

Ovo je gornji ispust, promjer cijevi je sasvim dosta da proguta visak vode i za najjace kise. Bit ce ugradjen otprilike gdje je na fotki.

Moguca lokacija: terasa na sjevernoj strani. Ideja je da se na cijeloj terasi napravi ograda od siporexa s kojim bi se oblozila i posuda koja bi bila negdje na sredini terase uz sjeverni (desni )rub. Uz zid od siporexa bi se poslagala plitka korita za bambus. Struja i voda su dostupni u garazi tako da bi dovodjenje komunalija bilo lako rjesivo.

Moguca je pozicija gornji desni kut:

... ili sredina

Jos jedna moguca lokacija, balkon uz dnevni boravak na zapadnoj strani.Taj balkon , kao sto se vidi isto ceka uredjenje. Struja je dostupna, voda je 2 kata nize u dvoristu. Prednost je sto je pozicija manje osuncana nego terasa i blize mi je "za oko".