Lipanj 28, 2025, 23:01:43 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Fobasi - bube i crvi zajedno?  (Posjeta: 1514 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damber

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Katkada je bolje ne činiti ništa.
Fobasi - bube i crvi zajedno?
« u: Listopad 22, 2009, 14:10:47 poslijepodne »
Nisam uspio nać konkretan odgovor, da li se mogu fobasi, nakon što se pretvore u bube, prebacit natrag među ostale velike crve i tamo se uspješno razmnožavat?
*Zagreb - Trešnjevka*
RIO 180
Nano 20

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Fobasi - bube i crvi zajedno?
« Odgovori #1 u: Listopad 22, 2009, 14:36:45 poslijepodne »
stavi ih u posebnu kutiju...ako imaš nekih 30-tak buba dovoljna ti je kutija od sladoleda od 2L

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #2 u: Listopad 22, 2009, 14:40:50 poslijepodne »
a...mozda ulecem...ali eto, mene muci pitanje vezano uz ovu temu...
Ja sam uspio iz licinka(crva) dobiti bube, njih sam posebno udomio i, srecom (to mi je bio i cilj)...sada imam puno sitnih crvica(licinki)...kada bi trebalo te licinke odvojiti od buba??
I, kako ih hvatate a da ih ne ozlijedite?
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #3 u: Listopad 22, 2009, 15:21:45 poslijepodne »
Meni se to bas nije pokazalo uspjesno pa odvajam bube od crva. Kad crvici porastu oko jednog centimetra onda polovim bube i stavim ih u cistu, novu kutiju i tako svaki put kad bude crva... a crve male i velike drzim skupa. :)
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #4 u: Listopad 22, 2009, 15:26:04 poslijepodne »
Meni se to bas nije pokazalo uspjesno pa odvajam bube od crva. Kad crvici porastu oko jednog centimetra onda polovim bube i stavim ih u cistu, novu kutiju i tako svaki put kad bude crva... a crve male i velike drzim skupa. :)
mudro...zaista mudro...nebih se toga nikada sjetio(stvarno sam magarcina)...puno hvala!!!!!!!!! kada mi se ucini da imam dovoljno crvića...selim bube u novu kutiju....ma super!
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #5 u: Listopad 22, 2009, 16:43:47 poslijepodne »
ja sam bio lijen prije uzgajat crve brašnare i fobase,ali evo počeo sam nedavno...dobio sam puno brašnara,neznam sad točno  kolko znam da je ih je jakoo puno,al evo primjer 500 komada i od tih 500 mi se 400 ukukuljilo brzo i od tih 400 kukuljica sad imam 300 buba,ostatak je i dalje ukukuljen  :D :D i sad sam sve prepolovio i stavio 150 buba u posebnu kutiju sa mješavinom i kartonom od jaja i ostalih 150 ostavio u staroj kutiji i nadam se da ce se sve mnozit normalno...

Offline dorothy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #6 u: Listopad 23, 2009, 22:16:24 poslijepodne »
evo mojih iskustava... brašnare sam prije cijelo vrijeme držala sve zajedno (i bube, i ličinke i crve)i normalno su se množili. ali sada odvajam ličinke dok se pretvore u bube i stavljam ih na novu podlogu. čišće je. a fobasi...hm... odvajala sam crve svakog posebno dok se ne pretvori u bubu, ali sam primjetila da se ukukulje i bez odvajanja, samo rijeđe. bila je već negdje ova tema tu na forumu.

Offline kikiclown

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Milky Way
« Odgovori #7 u: Studeni 02, 2009, 17:58:08 poslijepodne »
odvoji, ja sam skuzio da puno brze ide razmnozavanje kad ih rastavis, jer vjerovatno i crvi sami pojedu ili sye jaja od kojih nastaju crvi. btw ja cak svaki mjesec micem bube sa jedne na drugu podlogu. nemoj previse vlage jer mali crvici se doslovno zaljepe za onak mljacavo nest, npr komad jabuke pa pokrepaju. samo srot, papirnati ubrusi, list koji salate. to je to, ak je presuho spricnes malo vode i gotovo.