Srpanj 20, 2025, 20:46:00 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ciklidi Coral red ugibaju  (Posjeta: 5371 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline moke

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Ciklidi Coral red ugibaju
« Odgovori #25 u: Listopad 15, 2009, 20:41:36 poslijepodne »
Slaba je tebi filtracija i redovnije mijenjaj vodu i to sipaj direkt iz pipe, saka morske soli otopljena u pola litre vode nakon svake zamjene, i nema sta da brines. ja na 200 litara mjenjam vodu svaki 4-ti dan 30% i sve je ok. nikad nista od uginuca nemam niti sam imao sem kada sam tek formirao prvi akvarij stradale dvije zenke c.Afre ostalo da kucnem u drvo sve za deset.
filtracija ex 1200 i diy preljevni vanjski sa protokom od 1600 lit.a koliko sam citao postove tebi je vec jednom bio pomor ribe moram ti priznati da nesto debelo grijesis.. :( Ja bih ti preporucio da uzmes metronidazol ili medazol da im otopis 500mg na 200lit. u vodi i da uspes u akvarij pomjesano sa hranom.. hrani ribe jednom dnevno 7 dana neka se isciste crijeva sa ovim lijekom, a ovaj antibiotik djeluje u sirokom spektru i potamanit ce svu gamad te nije stetan za filter bakterije, tako da ti nakon lijecenja ne treba ugalj, a i ribe ne mogu predozirati od ovoga lijeka, netrebas zamracivari akvarij kada dajes ovaj lijek jer umanjuje dejstvo..niti podizati temp.vode. koje ribe budu jele hranu natopljenu ovim lijekom sigurno nece dobiti bloat ili ako ga imaju u ranoj fazi bit ce izljecene, a ove sto nejedu postoji mogucnost da ostanu zive mada sumnjam...LP i sretno.
« Zadnja izmjena: Listopad 15, 2009, 20:55:39 poslijepodne od moke »
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline amstafica

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #26 u: Listopad 16, 2009, 08:59:03 prijepodne »
Evo jucer sam isla brojati ribe i skuzila da jos jedna fali  :(
Preslozila sam cijeli akvarij i nasla ju napola pojedenu  :'( pitaj boga od kada je tamo :( . Promjenila sam 50% i dodala FFM, da li jos nesto trebam napraviti? Da li da danas promjenim jos 50% vode?
Jedna ribica od one dvije je puno bolje aktivnija i pocela je zicati hranu  :), a ona druga vise nema glavu prema dole no nije jos "svoja"

Moke hvala na savjetima!
Prije ovog nisam imala nikakva uginuca, mozda si citao temu kada mi je muzijak M. greshakei pojeo zenku jer nije normalan
I'm in love with Malawi cichlids :heart: and Tanganyika cichlids :heart:

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #27 u: Listopad 16, 2009, 09:36:57 prijepodne »
Preslozila sam cijeli akvarij i nasla ju napola pojedenu  :'( pitaj boga od kada je tamo :( . Promjenila sam 50% i dodala FFM, da li jos nesto trebam napraviti? Da li da danas promjenim jos 50% vode?
Jedna ribica od one dvije je puno bolje aktivnija i pocela je zicati hranu  :), a ona druga vise nema glavu prema dole no nije jos "svoja"

Moke hvala na savjetima!
Prije ovog nisam imala nikakva uginuca, mozda si citao temu kada mi je muzijak M. greshakei pojeo zenku jer nije normalan

Ja sam te još prije pitao da li je možda neka riba uginula i počela se raspadati... Na to moraš jako paziti jer nakon uginuča bakterije i virusi iz crijevnog trakta odlaze direktno u akvarij i naprave belaja kod svih riba koje imaju oslabljen imunitet...

Ja još ne bih primjenjivao medimor već napravi još jednu promjenu vode oko 35% (dobro usisati podlogu), isprati filter materijal u akvarijskoj vodi te u filter materijal i akvarij dodati kulturu dobrih bakterija i dupla doza FFM-a, slijedeći dan vitamini u vodu, treči dan opet normalna doza FFM, četvrti dan vitamini, peti dan normalna doza FFM-a, šesti dan vitamini a sedmi dan promjena 35% vode i dodatak FFM-a prema litraži.

Naredni tjedan možeš svaki drugi dan u vodu dodavati vitamine a FFM više ne treba osim kada mijenjaš vodu samo normalna doza.

Ovaj bi tretman trebao stabilizirati bio-kemijsku situaciju u akvariju.

Ja ne bih dodavao vodu direktno iz pipe već neka voda odstoji 24 sata i u vodu dodati Aqua safe ili nešto drugo što neutralizira klor (kažu da ga neutralizira i FFM). Činjenica je da Malavci žive u vodi velike tvrdoće ali takva je i Zagrebačka voda...

Što se tiće soli ne znam kako malavci reagiraju na sol ali ona je dobra za uništavanje ektoparazita (vanjskih kožnih i skržnih parazita) a tvoje ribe ako imaju parazite vjerojatno imaju unutrašnje...

Medimor je antibiotik koji ubija bakterije i neke protozoe (hexamitu i dr.) ali ti si napisala da ribe nemaju nikakav izmet pa ne možemo odrediti da li se radi o parazitima i kojima. Nitko nije dokazao da medimor ne ubija dobre bakterije (velika rasprava vođena na jednom drugom forumu), stoga svakako nakon primjene medimora dodati dobre bakterije...

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #28 u: Listopad 16, 2009, 22:11:39 poslijepodne »

Moke hvala na savjetima!
Moguce je da sam te sa nekom kolegicom zamjenio sada mi se neda tragat za postovima pa  imas izvinjenje..kakva je situacija.. -?
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline amstafica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Listopad 17, 2009, 09:10:19 prijepodne »
Za sada je situacija nepromjenjena; jedna ribica skoro ko nova, druga tako - tako.

Izmjenila sam 35% vode i dodala FFM ( slijedim uputstva  :) od 985plavi ) i pratim daljnju situaciju

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #30 u: Listopad 19, 2009, 09:51:43 prijepodne »
Ima li što novo.

Offline amstafica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #31 u: Listopad 19, 2009, 10:45:09 prijepodne »
Jedna ribica od one dvije je uginula  :'(, no druga je ko nova  :)
Ostale ribe su lude ko inace - zdrave, zivahne i vjecno gladne ... no ja sa svoju lekciju naucila

I dalje pratim dana uputstva :up:

985plavi hvala ti puno  :respekt-ss:

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #32 u: Listopad 19, 2009, 10:57:57 prijepodne »
Žao mi je uginulih riba ali sada si nešto naučila i ako se držiš pravila sve će biti ok. Sretno, pozdrav