Evo jucer sam isla brojati ribe i skuzila da jos jedna fali 
Preslozila sam cijeli akvarij i nasla ju napola pojedenu
pitaj boga od kada je tamo
. Promjenila sam 50% i dodala FFM, da li jos nesto trebam napraviti? Da li da danas promjenim jos 50% vode?
Jedna ribica od one dvije je puno bolje aktivnija i pocela je zicati hranu
, a ona druga vise nema glavu prema dole no nije jos "svoja"
Moke hvala na savjetima!
Prije ovog nisam imala nikakva uginuca, mozda si citao temu kada mi je muzijak M. greshakei pojeo zenku jer nije normalan
Ja sam te još prije pitao da li je možda neka riba uginula i počela se raspadati... Na to moraš jako paziti jer nakon uginuča bakterije i virusi iz crijevnog trakta odlaze direktno u akvarij i naprave belaja kod svih riba koje imaju oslabljen imunitet...
Ja još ne bih primjenjivao medimor već napravi još jednu promjenu vode oko 35% (dobro usisati podlogu), isprati filter materijal u akvarijskoj vodi te u filter materijal i akvarij dodati kulturu dobrih bakterija i dupla doza FFM-a, slijedeći dan vitamini u vodu, treči dan opet normalna doza FFM, četvrti dan vitamini, peti dan normalna doza FFM-a, šesti dan vitamini a sedmi dan promjena 35% vode i dodatak FFM-a prema litraži.
Naredni tjedan možeš svaki drugi dan u vodu dodavati vitamine a FFM više ne treba osim kada mijenjaš vodu samo normalna doza.
Ovaj bi tretman trebao stabilizirati bio-kemijsku situaciju u akvariju.
Ja ne bih dodavao vodu direktno iz pipe već neka voda odstoji 24 sata i u vodu dodati Aqua safe ili nešto drugo što neutralizira klor (kažu da ga neutralizira i FFM). Činjenica je da Malavci žive u vodi velike tvrdoće ali takva je i Zagrebačka voda...
Što se tiće soli ne znam kako malavci reagiraju na sol ali ona je dobra za uništavanje ektoparazita (vanjskih kožnih i skržnih parazita) a tvoje ribe ako imaju parazite vjerojatno imaju unutrašnje...
Medimor je antibiotik koji ubija bakterije i neke protozoe (hexamitu i dr.) ali ti si napisala da ribe nemaju nikakav izmet pa ne možemo odrediti da li se radi o parazitima i kojima. Nitko nije dokazao da medimor ne ubija dobre bakterije (velika rasprava vođena na jednom drugom forumu), stoga svakako nakon primjene medimora dodati dobre bakterije...