Dakle, naslov govori više manje sve. Kako vrijeme prolazi, postaje mi sve jasnije da to dvoje baš i ne ide zajedno (barem ne onako kako bi ja to htjeo). Osnovni problemi:
1. ure?eni biljni akvarij zahtjeva da se po njemu neprestano nešto prekopava, preslaguje......posljedica eega je da su diskusi sljedeaa dva dana totalno ukomirani
2. diskusi su velike ribe koje zahtjevaju puno hrane. Puno hrane u akvariju uzrokuje mutnu vodu, puno lebdeaih eestica.......što je za držanje biljaka veeeeliki minus (npr. Myriophyllum-ene mogu držati jedino i iskljueivo zbog toga)
3. Puno hrane znaei i puno otpada na dnu, koji se zadržava (vea poga?ate) me?u biljkama......zbog toga je potrebno eesto usisavanje dna (jednom tjedno), što pak za posljedicu ima vidi pod 1.
4. za diskuse je optimalna temp oko 30, za biljke ne. Istina je da sam jako dobre rezultate s biljkama imao na 28-30, ali vjerujem da bi na 26 oni bili još puno, puno bolji.
Pored toga, diskusi su po mnogim pitanjima stvarno zaje*ani; kada sam predozirao CO2 stradali su samo oni, niti jedna druga riba. Kada se pojavi neka bolest, opet njih poga?a prve, druge ribe ne. Kada je u pitanju hrana, oni su opet priea za sebe i takou nedogled.
Dali postoji rješenje, neki kompromis?? Dali bi problem riješio s više želatine u hrani?? I/ili da im drastieno smanjim kolieinu hrane??
Ili bi problem riješio tako da se riješim diskusa i u 330 litara stavim 200 neonki??
Varijanta da se riješim biljaka jednostavno ne postoji

Ima li tko slienih iskustava? Svaki savjet, mišljenje, preporuka je dobro došla. Još nisam odlueio ništa....
((A Dubravko ae se u tišini svoje mraene sobice samopodmuklo nasmijat i pomislit: A lijepo sam ti rekao da nebu išlo....))