Srpanj 18, 2025, 22:21:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Apistogramma agassizi i pelvicachromis pulcher  (Posjeta: 1001 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Apistogramma agassizi i pelvicachromis pulcher
« u: Listopad 11, 2009, 22:12:36 poslijepodne »
Da li kombinacija pelvicachromis pulcher i apistogramma agassizi, po par svake vrste, može funkcionirati u 120 litarskom akvariju, naravno, uz dovoljno skrovišta? Imam već par kribenzisa pa razmišljam o paru agassizia.

I općenito, kakvi su apistogramma agassizi po pitanju ponašanja, zahtjeva?

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
Odg: Apistogramma agassizi i pelvicachromis pulcher
« Odgovori #1 u: Listopad 11, 2009, 22:46:36 poslijepodne »
kako sam prije tri tjedna u susjednoj nam italiji prisustvovao na predavanju bas o apistogrammama (predavao je Wolfgang Staeck), nesto sam i naucio o njima(premda nisu moje podrucje)!!!

vjerujem da je suzivot moguc, ali dali je bas neophodan?? posto ribe nisu niti sa istog kontinenta, nemaju niti jednu zajednicku stvar, ja bi ti preporucio da stavis 2 vrste apistogramma, vjeruj da ima stvarno lijepih vrsta,i probas sa biotopom juzne amerike ,recimo peru!!!

vjerujem da bi se uspjesno izbjegavali pulcheri i apistogramme,cak su i po temperamentu i karakteru dosta i slicne ribe ali po meni nije to to!! -?
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Odg: Apistogramma agassizi i pelvicachromis pulcher
« Odgovori #2 u: Listopad 12, 2009, 07:05:43 prijepodne »
Imam biljni akvarij, koji baš i nije biotopski  :-[ kao i većina biljnih...unutra već je par kribenzisa tako da opcija dva para apistogramme bi značila van s kribenzisima. Znam da su jedni afrika drugi amerika...eventualno bi bila opcija složiti manji akvarij za par apistogramma pa ga pokušati srediti biotopski, ali taj drugi akvarij je 30 litara, ne znam je li to baš dovoljno za par apistogramma, dužina akvarija je 40cm. Ako bih i eventualno stavio agassizie u veliki akvarij gdje su i pulcheri, interesiralo bi me da li bilo žrtava...ideja o akvariju samo za agassizie mi je isto privlačna, jedino je pitanje je li im 30 litara dovoljno, a mislim da nije?