26 stupnjeva????wtf????pa corydorasi su poznati po tome da vole hladniju vodu tak da sve preko 24 za njih je muka i patnja...
Inace broncani te vecina drugih Corydorasa mogu izdržati temperaturu do 29 C, ali vole hladniju vodu, oko 24 C. Ne pate niti se muce na 26, cak stovise, da bi se oponasala situacija u kojoj su oni u prirodi, normalno ih je jedan kraci period drzati i na povisenoj temperaturi (do 28- temperaturu pomalo povecavati tokom tjedana), a onda promjenom vode rušiti tu temperaturu na min 24. To im se sa kišama dešava u nekim periodima u prirodnim staništima, nakon promjene vode i rashlađivanja zapocinju rasplođivanje.
Sto se tice toga da su se druzili samo njih tri a jedan je bivao odsutan; Tako je i kod mene u akvariju, tri vrludaju skup, a jedan se negdje zavlaci, ima momente kad je s njima, ali iz nekog razloga se jednostavno ne vole družiti pretjerano, no svi su zdravi i sretni dakle predpostavljam da je to normalno...
Naime eto, toliko od mene. Ja sam ovdje novi i jedino o cem sam procital dosta clanaka su broncani cory te gupiji i gambuzije, dakle jedino ponesto znam iskljucivo o ribama koje imam ili me zanimaju..