Evo da malo obnovim temu...
Vratio sam se s mora pa sam odlucio promijeniti malo setup. Zapravo nešto bilja (kako me nije bilo) je propalo, kozica zapravo nema vise (izgleda da su diskusi napravili svoje

). Tak da sam se odlucio na nezahtjevno bilje, anubiasi, microsoriumi, trave i lopoči.
Diskusi su strašno narasli - nisu u punoj veličini, ali su oko 12-13cm u promjeru. Odlučio sam ih šopati i vidim da ima rezultata

Htio bih napomenuti da sam (još i prije ljeta) ih počeo hraniti sa JBL Stick M hranom za ciklide. To je tvrda hrana pa ju malo namočim i dodam vitamina prije nego im sipam. Pošto su veliki one sitne granulice imam osjecaj da im nisu dovoljne, ali i to papaju. Prehrana im je 3-5x dnevno - obilno - kombinacija JBL Stick M, Tetra Complet Food i Tetra Min listići..
Gnojivo sam isto sveo na minimum, jer sam se vratio na orginalnu juwelovu rasvjetu 2x45W i maknuo sam 2x39W lampe. Tak da gnojivo i ne sipam vise ili 1x u 3 tjedna 20ml GroPlant.
Jedino cega se pridrzavam je FFM i to u preporučenoj dozi...
Mijenjam vodu i dalje 50% - i to idem na izvor - tvrdoca izvorske vode je kH 4 i to im je idealno kao i biljkama.
CO2 je i dalje u pogonu, ali ovaj puta vise u funkciji kiseljenja vode, ali malo pomogne i biljkama.
Danas izgleda ovako..