Evo, gotova je sezona i službeno

Pratim sport općenito već godinama, i bio sam na zbilja više stotina utakmica (nogomet, rukomet, košarka, vaterpolo, odbojka itd...) i naravno na hokeju još davnih dana.
I sad kad bi trebao biti pametniji i zreliji a ne neki klinac koji hoda po tekmama, mogu reći da me ovaj hokej uzeo skroz

Bila je to jedna predivna sezona, koja me oduševila još na ljeto prošle godine kad sam saznao da Medveščak igra u EBEL ligi. Liga je počela na moj rođendan i počela je u startu fantastično... pobjedama.
No ipak... realnost je bila da regularan tijek sezone završimo na zadnjim mjestima koje vode u doigravanje.
A doigravanje znate kako je završilo, izbacili smo apsolutne favorite i to na kraju ispada prilično uvjerljivo, i ušli u polufinale doigravanja... sama riječ POLUFINALE je za prvu sezonu i više nego što je većina ljudi očekivala. Nismo se nažalost plasirali u finale, pobijedila nas je ekipa Red Bulla koja ima 8 puta veći budžet od nas, kojoj je ovo 5 uzastopno finale, i u kojoj igra pola Austrijske reprezentacije. No što je tu je... ovo polufinale je možda i trenutno naša realnost a i to je da se kalendarski izrazim igranje ..."mjesec dana duže od očekivanja"
No ovo gore su više činjenice koje se odnose na rezultat, i da, naravno da je rezultat bitan no u ovoj priči postoji nešto puno više od samo "rezultata".
Ustvari sve ovo pišem iz nekog svog subjektivnog dojma, jer sam eto... pod dojmom još uvijek, a sad ako se nekom sviđa neka čita, a ako ne boli me đonson, ima drugih tema

Da se vratim na temu... dakle rezultat... po meni bitan ali kao što sam rekao ima jaaaako puuuuno onih dodatnih stvari zbog kojih smo puno nas tražili kartu više za Ledenu.
Sjećam se još dok me kao klinca stari vodio na tekme medveščaka, i pričao mi je o prošlim vremenima, i kako je to nekad bilo, i ja to tada možda i nisam shvaćao ali kad sam i sam doživio tu ludnicu znao sam o čemu bar približno priča. Njemu je to bilo posebno važno jer je kao klinac igrao za medveščak.
I htio sam samo jedno, otići s njim tj. nabavit karte i odvest ga na jednu bitnu tekmu Medveščaka. Prvi puta mi to nije uspjelo, jer smo otišli na tekmu usred sezone koju smo izgubili, za Šalatu i winter classic nisam uspio nabaviti kartu za njega, a on umjesto mene nije htio ići... ali drugi puta kad smo otišli je bio pun pogodak.
Nabavio sam 2 karte za odlučujuću, onu zadnju tekmu protiv Graza, otišli, i bilo je zbilja bolesno dobro, i kad smo kod rezultata 4:2 shvatili da smo u polufinalu vidio sam starog suznih očiju kako gleda prema ledu, veseli se ko klinac od 15 godina koji je stajao pored njega, skače i grli se kao i ostatak ekipe na tribini.
...i sad, ok naravno da je ovo patetična priča, možda samo meni bitna, ali podosta vjerno opisuje osjećaje kakve ljudi imaju na tribini. Jer još na prvoj tekmi u 9 mjesecu sam se šokirao kad smo u pauzi trećina otišli ispod tribine pušiti i piti pivu, pjevali ispod kao da je trenutno utakmica a ne pauza (pjevalo se i ispod u WC-u

)... a kad sam se vratio u dvoranu na početak druge vidio sam unutra masu starijih ljudi sa djecom, sinovima i unucima... i već tad su se mogle vidjeti "suze u očima" i znate one širom otvorene dječje oči kad klinci ne trepću i jedini pokret im je otvaranje usta

... i sve ono po čemu se vidlo da je već tada povratak hokeja pun pogodak.
Dakle publike ima, publike koja će doći i slijedeće sezone, publike koja je pokupovala sve rekvizite u fan shopu (pred kojim je ali baš SVAKU tekmu 20 metarski red za kupnju), publike koja je napunila dvoranu u 96% utakmica (ukupno skoro 200 000 ljudi), publike koja je definitivno najglasnija i daleko najbolja u ligi, publika koja ide najviše na gostovanja, koja je kupila BAŠ SVE GODIŠNJE karte za slijedeću sezonu, publike zbog koje su izmišljali dodatna mjesta u dvorani i još puno stvari kojih se sad ni nemogu sjetiti.
Nije bilo nijednog incidenta u cijeloj sezoni i doigravanju (jedno bacanje papirnate trake od kase ne računam pod veći incident) i to bez obzira na količinu ispijene pive koja je alkoholna i koja se može piti bilo gdje u dvorani

Ne znam da li ste znali ali u utakmici protiv Graza su prvi puta prodavači u Ledenoj ostali baz pive, i to ne prvi puta u sezoni, nego kako sami kažu prvi puta u 20 godina koliko tamo prodaju pivu, a probajte se samo sjetiti kakva su događanja prošla kroz dom sportova

Igrači su oduševljeni, svi ovi čije im prezime završava na "ch" žele igrati za Hrvatsku reprezentaciju (a i još neki ameri i kanađani).
Kažu da nikad nisu igrali u tako složnoj ekipi, i da ovakvih navijača i buke nema nigdje, tj ima u NHL-u ali tamo su dvorane 3 puta veće... i baš ima izjava da se boji zamislit kako bi to izgledalo kad bi bila takva dvorana krcata ovim našim ljudima.
Dosta tih igrača će ostati nadam se (bar po najavama), i doći će još mlađi i jači igrači, i nadam se što više igrača naših korjena... jer sad se pročulo, i već neki sami zovu da bi igrali u Medveščaku

I na kraju možda najbitnije od svega... škola hokeja je puna, samo u prvih par mjeseci se upisalo preko 40 djece u školu (sadašnje podatke ne znam), a i u drugim klubovima je povećan broj djece u školi hokeja, a rezultati toga će se vidjeti za par godina.
...malo sam se raspisao... onaj tko je uspio pročitati do kraja, hvala mu.
Svim igračima, vodstvu kluba, treneru i posebno navijačima jedan
VELIKI VELIKI naklon do poda!!! Falit ćete!
Kao oproštaj od sezone i zahvala navijačima ovu nedjelju u 18:30-20:00 organizira se druženje u ledenoj, na ledu i oko leda, doslovno se radi o klizanju sa hokejašima. Ako netko može i hoće svakako preporučam, a mislim da bi to klincima bio poseban doživljaj.
Eto zasad toliko... vidimo se u 9 mjesecu kad ludnica opet počne!
Pusa svima! Zig Zag!