Nisam dugo pisao ali sad moram jer imamo, napisati ću "povijesnu priliku".
Upravo je završila 5 utakmica doigravanja, no krenimo redom...

Ako ne znate Medveščak je završio kao 8 na kraju svoje prve sezone u EBEL ligi.
Liga ima 10 klubova i prvih 8 ide u doigravanje za prvaka.
Igra se po sistemu da 8 ide na 1, 7 na 2, 6 na 3 i 5 na 4... i igra se na 4 dobivene utakmice bez obzira bude li to 4:3 ili 4:0 (best of seven)
Dodatni problem je što prvoplasirane 4 momčadi imaju prednost domaćeg terena što znači da moguću odlučujuću utakmicu igraju na domaćem terenu.
(inače cilj koji su Medveščakovci postavili uoči svoje debitantske sezone je bio da se uđe u doigravanje, a koliko je to teško govori činjenica da primjer slovenci kad su ušli u ligu nisu 3 mjeseca imali nijednu pobjedu)
I eto tako Medveščak kao 8 plasirani dobio je prvoplasiranu momčad nakon redovnog dijela lige. Sama činjenica da igramo sa ekipom koja je prva je onak... ajmo reć ne baš previše optimistična jer oni tu ligu igraju godinama i bili su prvaci i imaju 6 puta veći budžet i bla bla bla...
Nije počelo dobro, prva tekma i odmah poraz, druga tekma isto poraz i već je 2:0... i malo je tko vjerovao u dečke tad.
Ali stigle su 2 pobjede za redom, prva kod njih u Grazu i druga neki dan u Ledenoj dvorani (bio sam na tekmi i to je bilo bolesno dobro).
I eto današnje tekme, 5 po redu, krenula tekma i već u 15 minuti Graz ima 3:0 i puno nas je mislilo da je gotovo, ali srećom igrači nisu tako mislili.
U drugoj su zabili jedan gol za 3:1 (još nam je jedan gol poništen usput), a u trećoj trećini su zabili još 2 gola i završilo je 3:3.
Uslijedili su produžeci koji se u doigravanju umjesto 5 igraju 20 minuta ili do zlatnog gola.
Nakon 2-3 minute igre Brad Smyth (deda iz Kanade) je zabio za totalni preokret i konačnu pobjedu od 3:4

I sad je omjer u tekmama 3:2 za medveščak i slijedeća tekma se igra u ledenoj sad u četvrtak.
Ako Medveščak pobijedi u toj utakmici plasirat će se u POLUFINALE lige u svojoj debitantskoj sezoni a to bi bilo zbilja iznad svih očekivanja.
A ako izgube igra se odlučujuća 7 utakmica u Grazu.
Nadam se da će pobijediti u utakmici, kartu imam i ne znam što me može spriječiti (osim infarkta koji sam maloprije s njima skoro doživio) da ne budem tamo.
Ako vas imalo zanima i ako ikako možete doći do karata svakako preporučam da dođete na utakmicu jer to će biti velika fešta ako se uđe u polufinale!
Zig Zag