Srpanj 15, 2025, 23:50:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Godinu dana i jos malo vise  (Posjeta: 148680 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
Odg: Godinu dana i jos malo vise
« Odgovori #475 u: Studeni 02, 2014, 09:57:26 prijepodne »
ma....najjaci na svijetu  :zagrljaj: :heart:
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #476 u: Studeni 02, 2014, 18:04:55 poslijepodne »
ma....najjaci na svijetu  :zagrljaj: :heart:

:D :D

kaze se najdeblji  :P... al to su ionako samo teske kosti, nist drugo  :)... OK, mozda malo i tezak karakter, ajd, onako.... malo.... -? :D :D

:zagrljaj:

Tin - naleti cim prije ovaj tjedan, popodne/predvecer... cujemo se za dogovor  :up:

Slim_okrug - thx, ali nema ti zasto biti... samo pustis da se dogadja, i ne napadas za svaku sitnicu s "protukemijom" koju nudi trgovacki dio ovog hobija... otprilike ko ono sa engleskim travnjakom, kad amer pita engleza kako postize da mu je travnjak gust, zelen i sav jednak, kaze englez - nista narocito, zalijevas, kosis i pomalo se brines o njemu, amer kaze - pa to isto i ja radim pa nije ovakav?
- englez doda - i tako jedno 200 godina  8)

pustis da priroda odradi sto mora, sto krepa krepa, nabavices. Sto veci upliv s nase strane, to dulja agonija "cikliranja" ...

Igore - jest, dogodilo se  :D... danas mi je malo zao kad pogledam kako izgleda, ali u stvari me raduje ovaj polu "restart", a znam da nece proc dugo dok ne bude opet sve naseljeno  :up:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #477 u: Studeni 03, 2014, 01:49:34 prijepodne »
Bez restarta ode sve u onu....nakon toliko godina morske bude lagano pun kufer svega...tim niskim emocijama pomaže i do bola obrastao greben..i zapuštena stakla.  :D  ;)

Offline Kizo 2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 62
« Odgovori #478 u: Studeni 03, 2014, 08:18:31 prijepodne »
Zbog 5cm ancore nisi morao rasturiti pola akvarija. Sad će odmah upasti u oko svaki novi koralj koji dođe. ;)

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #479 u: Studeni 03, 2014, 10:52:44 prijepodne »
Izvadi još kamena...  :D

Akropora je zrela za obrezivanje sa svih strana, napravi dobra 5 koralja od nje, ostavi sredinu, koralje kad puste bazu prodaj - vjerujem da bi ga svatko kupio, jer znam da je to jedna od najljepših Acropora u RH  ;)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #480 u: Studeni 03, 2014, 13:07:02 poslijepodne »
Čime fragiraš?
Čekičem i štemjzlom...a ako treba i hilticom... :D

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #481 u: Studeni 03, 2014, 15:52:14 poslijepodne »
Eto me iduci vikend sa kljestima za željezo :up:
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Kizo 2

• Punopravni član
« Odgovori #482 u: Studeni 03, 2014, 21:26:27 poslijepodne »
Eto me iduci vikend sa kljestima za željezo :up:
Pazi prste. :up:

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #483 u: Studeni 04, 2014, 17:04:14 poslijepodne »
 :D lako je vama ludog zayebavat  :D

Renta - upravo tako, bilo je da li ga ostavit da "sam istrune" jer mi ide na zivce a nemam ga srca ugasit, ili se konacno upustit u restart i opet imat gusta u svemu tome, naravno uz izostanak onog dijela gdje ti sve krepa ili se zagadi ili stalno nesto dodajes da "bude bolje" ili vjerujes u trgovacke price i tinkture  :)

Stina, tesko da mogu ista odrezat bez velike flekserice sa dijamantnom plocom, jer mala (standardna) ne moze probiti svu debljinu krošnje bez da bude kolateralnog sasipanja i zrtava jer je sve toliko proraslo jedno u drugo da su svi histriksii caliendrumi zajedno smijurija od proraslog skeleta prema ovome... trebat ce neki drugi pristup, u krajnjem slucaju onaj sto ga Vedran spomenu koji post prije  :D

za sada je sve OK, jedino je engineer gobi promijenio mjesto boravka iz prednjeg u straznji greben, pa opet kopa i kopa i kopa, a usput i zatrpava  :-X

ako se ne bude uskoro primirio, ne pise mu se dobro  :dead:

nego, Kizo, jel vi to imate i internet tamo u nedodjiji, ili nisi ni otisao?

Pizdo.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #484 u: Studeni 04, 2014, 17:05:55 poslijepodne »
Zbog 5cm ancore nisi morao rasturiti pola akvarija. Sad će odmah upasti u oko svaki novi koralj koji dođe. ;)

gle, ovo mi promaklo  :D :D

nek samo upada, nek nek  :zagrljaj:
Pizdo.

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #485 u: Studeni 14, 2014, 14:00:16 poslijepodne »
Imaš update sliku nakon što se raščistilo?! :D

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #486 u: Studeni 14, 2014, 18:28:16 poslijepodne »
jos ne  :funny:

treba prvo stakla obrisat, pa onda fotkat... vjerojatno nabacim koju za vikend.... plan je raskupusat viskove iz "frag" tanka, tj. sve one kamenchuge ocistit od spuzve koliko ide, i izbacit visak van... od koralja ionako tamo nema gotovo nista osim komad-dva sinularije, i polu-skelet od velikog histrixa... yebga, ja proglasio da je oblacno s malo sunca, al kad je tako dva tjedna  -? :doh:

stanje je dosta dobro, tj. LPS-i su se fino prilagodili visku prostora, a anemona je ostala sretna kod preljeva kamo sam ju i stavio skupa sa pripadajucim kamenom... ja zadovoljan  :)

jos kad Kizo bude fragirao scolmiu pa nabacim u tank....isssssss  :D :D :star:
Pizdo.

Offline Slim_okrug

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #487 u: Srpanj 16, 2015, 13:02:47 poslijepodne »
Pamuče stari vuče daj kakvi update. Ovaj tank mi je ono zvijezda vodilja  ;)

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #488 u: Srpanj 17, 2015, 22:26:14 poslijepodne »
 :D :D bolje to prebacis u zvijezda padalica  :D :D

eto ga sad.... jel tebi jasno da sam zbog ovoga morao a) pronac di mi je zilet, b) upogonit zilet i magnet, prije toga pronac gdje je druga polovica magneta, i c) obrisat stakla, te cekat da se (koliko toliko) razbistri, te slikat???? a tek slike smanjivat i uploadat???  :D

no dobro, nek bude nekakav kontinuitet odn. kronologija ovog tanka i sraza njegovog njegovatelja sa voljom da se to sve skupa nekako nastavi  -? :doh:

daklemmmm...

tank je i dalje u pogonu, ali sa iskljucenim "viška dijelovima" tipa Ca reaktor, hladnjak, pH sonde, temperaturne sonde i oko polovice raspolozivog svijetla.... parametri vode su jupijejeje kako i dolikuje  :D, racunajuci da sam ne tako davno (pred par mjeseci) izmjerio PO4 jer sam mjerio jos nekome, ne sjecam se kome... i PO4 po hanna fotometru bijase - tadaaaaaa - 1.98  :)

izmjene vode su povremene kroz koji mjesec, pa onda nenadani entuzijazam za izmjenama svake subote kroz tri vikenda za redom, pa onda opet na staro, da ne bi postigao nesto  :D... chiller je iskljucen jer imam klimu u prostoriji koja vise nego odlicno radi na tome da zrak oko tanka ne bude topliji od 26C.... pH sonde su pocrkale, a tlaka je naruciti nove sa ebay-a jer uvijek ima neki drugi prioritet ("novi" hobi - elektronke, elektronske cijevi i pojacala s doticnima.... ebiga, pojede svu lovu pa tako 12$ za pH sondu ili 24$ za dvije lampe, vrlo je jednostavno odluciti  :rolleyes: :D :D)

Ca reaktor je u sumpu, CO2 boca je puna, al treba narucit onaj drobljenac za punjenje... za prioritet pogledati pasus iznad  :)

svijetlo je zasebna kategorija, jer sam kroz godine prosao dosta toga sa prtljanjem oko LED-ica, zamjenama, pregaranjima i korodiranim spojevima, tako da me vise nista ne moze nagovoriti da opet idem na LED... bez obzira na trgovacke fore i pusta muska obecanja, LED je IMHO - zakurac. A 9k kn za komad kineske lampe sa LEDicama - ne dam, barem ne prije lobotomije... a nakon doticne, mozda me vidite i da dajem glas Markicki  :D :D :D

cekam da pocrka jos ponesto LEDica, da sve skinem dolje, i konacno se upustim u ono sto mi je trenutno zelja - povratak HQI-u  :zagrljaj:... Kolega Tomislav sa foruma mi je ustupio 4 armature po 150W kompletima, i barem 3 ce ici u novu rasvjetu, pa nek gori 5 sati dnevno, ali nek bude kako treba. Sad se samo treba natjerati u izradu, ali to nece biti toliko problematicno, smislio sam, samo treba malo aluminija i inox sarafa, te nesto dobre volje za ovaj pothvat... nadam se u jesen poceti sa igrom, valjda  :)

do tada, ostaje ova LED i T5 kombinacija, od 9 "lajsni" ledica je ostalo 4 u pogonu (ponesto i u njima prebrikano), i dvije coralstarke od 80W sa reflektorima... skimmer je Reef Octopuss velicine plinske boce (ne sjecam se modela, neki 5000 ili 6000), sa onom kineskom kopijom dragon pumpe... radi besprijekorno vec dosta godina, uz jednu promjenu rotora koji se rascvjetao...

frag tank je konacno izbacen iz igre nakon 2 crkavanja svega u njemu, zahvaljujuci pumpama - jednom sunsun nakon 5 god rada, kratki spoj zbog degradacije kabla, ubilo sve u frag tanku i usmrdilo se, onda nakon par mjeseci slican scenario sa usmrdjivanjem, samo ovaj put u tanku hrpa velikih koralja koji su prebaceni radi pretumbavanja, rascvao se rotor na aquarium systems nestoJet 1200 pumpi, i sve pocrkalo.... onda sam odlucio da je dosta  -?

uglavnom, ostali su LPS-i (koji su mi u stvari i najdrazi), a od riba uglavnom starosjedioci. Scopas i 4 nema nabavljeni negdje 2007. sa ER-a, xanthurum nabavljen od Crnog (ili od Krisa, ne sjecam se vise) otprilike godinu kasnije, cak je i hispidus ziv barem 4 ili 5 godina....

Sipolovac ce prepoznati svog buldozera na slikama, nisam ga uspio dobiti da izadje punom velicinom van iz rupe, ali ima 40ak cm.... jedna gospodja me pitala (vidjevsi tank kroz prozor) da zasto imam zmiju u akvariju  :)

ide mali pic flood, sa onim sto se moze vidjeti.... foto aparat se umorio (kao i fotograf) nakon 30k okinutih fotki, pa mi se nikako nije dalo ispravljati krive drine oko bjelicaste vode na fotkama, ili igre bez granica s WB-om...

idu fotke tanka:
Pizdo.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #489 u: Srpanj 17, 2015, 22:29:12 poslijepodne »
 :)
Pizdo.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #490 u: Srpanj 17, 2015, 22:32:01 poslijepodne »
jos jedna tura...
Pizdo.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #491 u: Srpanj 17, 2015, 22:37:19 poslijepodne »
... svijetla tocka mi je bila zabava oko uredjenja prostorije "oko" tanka, tj. iz radne atmosfere (crkla firma pa sam izbacio pisace stolove) prebaceno sve u mali, mini-mići man cave.... ako je staklo obrisano, sasvim je ugodno sjesti na jednu od predvidjenih fotelja i prepustiti se nekom glazbenom izricaju sa Grundiga iz `67me, pijuckajuci tekucinu po izboru.... nije los zen, jos uvijek se covjek moze izbaciti iz svakodnevnih dobrih vijesti i najava, te se prepustiti opustanju buljeci u ove hipnoticke tentacle....

Pizdo.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #492 u: Srpanj 17, 2015, 22:39:12 poslijepodne »
... i jos par komada, zaostalo po direktoriju   :)
Pizdo.

Offline Rybak

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #493 u: Srpanj 17, 2015, 22:44:07 poslijepodne »
Odlican man cave, a nije ni akvarij los :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #494 u: Srpanj 17, 2015, 22:44:50 poslijepodne »
uglavnom, sve se svodi na "optimizaciju" cijele igre, zao bi mi bilo ugasit tank, a s druge strane, nemam previse volje za megaodrzavanje, pogotovo ne po nekim pravilima koja su se pokazala tijekom prakse sasvim suvisnima.... tako da ostaje igra nabave ponekog novog LPS-a, ribe vise ne mislim kupovati, barem za sada (nedavno dobavio veliferuma od kolege, riba zdrava, donio je kod sebe, malo su ga namlatili i izrezali, proslo sve i primili ga u bandu... onda kroz 2 mjeseca ja ribu vise ne vidim... ni traga, vec su je reciklirali... nemam vise volje za te igre....)

e da, nedavno sam promijenio i aktivni ugljen te stavio rowaphos, sad ce sigurno zabljesnut parametri vode kroz desetljece ili dva  :)

eto, otvoren sam za potpitanja, ali kratko molim, ipak su mi sinapse vec pomalo ocvale  :-[ :D :D
Pizdo.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #495 u: Srpanj 17, 2015, 22:46:54 poslijepodne »
Odlican man cave, a nije ni akvarij los :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

:D :D

dapace, ima i audiovizualni dodatak, samo se od pogleda na akvarij zarotiras za 90°   :zagrljaj:
Pizdo.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #496 u: Srpanj 18, 2015, 00:12:50 prijepodne »
Legendarni akvarij od legendarnog reefera!  :122:

Ne vjerujem da se sjećaš :D  ili da si očistio staklo ali tada kada si imao PO4 1.98, čisto reference radi, jesi li primjetio neki veći napad zelenih algi ili CB možda?

Ako ne, moguće da su i nitrati bilo povišeni pa je opet sve bilo u ravnoteži.. :)

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #497 u: Srpanj 18, 2015, 09:08:49 prijepodne »
algi nema vec dugo, nigdje po kamenu vec samo neka malena kolicina se nakupi na rubu waveboxa u kutu prema preljevu, to onda skinem u komadu i mir... cijana uglavnom nema uopce, tu i tamo bude tanka "fleka" na spoju pijeska i stakla, obicno velicine 5kn...

ako uspijem nac (tj. ako nisam bacio) izmjerit cu NO3 (negdje bi trebao bit salifert, tko zna kakvog roka trajanja), pa (ob)javim  :D

valjalo bi i sump ocistit, ali za to se treba cjelodnevno rezervirat.... iako, taman bi bilo OK usisat onaj sloj mulja na dnu  :-[
Pizdo.

Offline Slim_okrug

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #498 u: Srpanj 18, 2015, 09:48:10 prijepodne »
A Pamuče asu zašto skrivaš ovakvu krasotu od tanka bem ti sunce  :D. Ovo je i dalje jedan od top tankova na našim prostorima a i šire šta san vidija. Organizmi pogođeni greben prekrasan ( uf uživo mislim da je bolje 100 puta ) ribe dovoljno a ovaj inzinjerac ti je ka murina a ne goby  :D. Nadalje wall of motherboard je isto impresivan a na ovom platnu Scarlet ima punooo veće oči nego na tv :D :D. Daj reci mi kako ide odrzavanje, trace ? Pricaj nam malo. E i šta se tiče čišćenja stakla zahvaljujem na trudu ali nije loše da se izgubi koji dekagram nakon Skradina  ;).

Jednom rječju IMPRESIVNO bar šta se mene tiče. Nadam se da će jedan dan i moj tank postat starosjedioc i bar približno dobar kao ovaj. E i da kažem još jednu stvar svi ste se ulinili ( pogotovo starosjedioci ) osim cjenjenog kolege i skrivate slike tankova ka zmija noge.

Offline Kizo 2

• Punopravni član
« Odgovori #499 u: Srpanj 19, 2015, 09:13:05 prijepodne »
Akvarij neću komentirati, ali fotelje su mrak. Tu ne mislim na sami izgled nego kako tijelo leži u njima.
Drugi put kad dođem radije gledam platno nego akvarij.