bolje to prebacis u zvijezda padalica

eto ga sad.... jel tebi jasno da sam zbog ovoga morao a) pronac di mi je zilet, b) upogonit zilet i magnet, prije toga pronac gdje je druga polovica magneta, i c) obrisat stakla, te cekat da se (koliko toliko) razbistri, te slikat???? a tek slike smanjivat i uploadat???

no dobro, nek bude nekakav kontinuitet odn. kronologija ovog tanka i sraza njegovog njegovatelja sa voljom da se to sve skupa nekako nastavi

daklemmmm...
tank je i dalje u pogonu, ali sa iskljucenim "viška dijelovima" tipa Ca reaktor, hladnjak, pH sonde, temperaturne sonde i oko polovice raspolozivog svijetla.... parametri vode su jupijejeje kako i dolikuje

, racunajuci da sam ne tako davno (pred par mjeseci) izmjerio PO4 jer sam mjerio jos nekome, ne sjecam se kome... i PO4 po hanna fotometru bijase - tadaaaaaa - 1.98

izmjene vode su povremene kroz koji mjesec, pa onda nenadani entuzijazam za izmjenama svake subote kroz tri vikenda za redom, pa onda opet na staro, da ne bi postigao nesto

... chiller je iskljucen jer imam klimu u prostoriji koja vise nego odlicno radi na tome da zrak oko tanka ne bude topliji od 26C.... pH sonde su pocrkale, a tlaka je naruciti nove sa ebay-a jer uvijek ima neki drugi prioritet ("novi" hobi - elektronke, elektronske cijevi i pojacala s doticnima.... ebiga, pojede svu lovu pa tako 12$ za pH sondu ili 24$ za dvije lampe, vrlo je jednostavno odluciti

)
Ca reaktor je u sumpu, CO2 boca je puna, al treba narucit onaj drobljenac za punjenje... za prioritet pogledati pasus iznad

svijetlo je zasebna kategorija, jer sam kroz godine prosao dosta toga sa prtljanjem oko LED-ica, zamjenama, pregaranjima i korodiranim spojevima, tako da me vise nista ne moze nagovoriti da opet idem na LED... bez obzira na trgovacke fore i pusta muska obecanja, LED je IMHO - zakurac. A 9k kn za komad kineske lampe sa LEDicama - ne dam, barem ne prije lobotomije... a nakon doticne, mozda me vidite i da dajem glas Markicki

cekam da pocrka jos ponesto LEDica, da sve skinem dolje, i konacno se upustim u ono sto mi je trenutno zelja - povratak HQI-u

... Kolega Tomislav sa foruma mi je ustupio 4 armature po 150W kompletima, i barem 3 ce ici u novu rasvjetu, pa nek gori 5 sati dnevno, ali nek bude kako treba. Sad se samo treba natjerati u izradu, ali to nece biti toliko problematicno, smislio sam, samo treba malo aluminija i inox sarafa, te nesto dobre volje za ovaj pothvat... nadam se u jesen poceti sa igrom, valjda

do tada, ostaje ova LED i T5 kombinacija, od 9 "lajsni" ledica je ostalo 4 u pogonu (ponesto i u njima prebrikano), i dvije coralstarke od 80W sa reflektorima... skimmer je Reef Octopuss velicine plinske boce (ne sjecam se modela, neki 5000 ili 6000), sa onom kineskom kopijom dragon pumpe... radi besprijekorno vec dosta godina, uz jednu promjenu rotora koji se rascvjetao...
frag tank je konacno izbacen iz igre nakon 2 crkavanja svega u njemu, zahvaljujuci pumpama - jednom sunsun nakon 5 god rada, kratki spoj zbog degradacije kabla, ubilo sve u frag tanku i usmrdilo se, onda nakon par mjeseci slican scenario sa usmrdjivanjem, samo ovaj put u tanku hrpa velikih koralja koji su prebaceni radi pretumbavanja, rascvao se rotor na aquarium systems nestoJet 1200 pumpi, i sve pocrkalo.... onda sam odlucio da je dosta

uglavnom, ostali su LPS-i (koji su mi u stvari i najdrazi), a od riba uglavnom starosjedioci. Scopas i 4 nema nabavljeni negdje 2007. sa ER-a, xanthurum nabavljen od Crnog (ili od Krisa, ne sjecam se vise) otprilike godinu kasnije, cak je i hispidus ziv barem 4 ili 5 godina....
Sipolovac ce prepoznati svog buldozera na slikama, nisam ga uspio dobiti da izadje punom velicinom van iz rupe, ali ima 40ak cm.... jedna gospodja me pitala (vidjevsi tank kroz prozor) da zasto imam zmiju u akvariju

ide mali pic flood, sa onim sto se moze vidjeti.... foto aparat se umorio (kao i fotograf) nakon 30k okinutih fotki, pa mi se nikako nije dalo ispravljati krive drine oko bjelicaste vode na fotkama, ili igre bez granica s WB-om...
idu fotke tanka: