efo mali update... restart frag tanka

naime...
ponio ja dva fraga akropore na AKTER za Rentu, kako smo prije dogovorili... i sav sretan, predajem mu stafetu, a stafeta ko trojanski konj - s donje strane jednog fraga, koji je bio dulje vrijeme u frag tanku, jaja flatworma, pola fraga pojedeno od baze prema gore

... nisam ni skuzio da je zarazeno, u mraku ujutro strpao u vrecicu pred polazak...
druga stvar, odn. napast, je bila Caulerpa, koju nikako istrijebiti iz frag tanka. U glavnom tanku sve sto sam stavio su pojeli tangovi, a u ovom manjem nikako se rijesit iste... pa u to ime... raspashoj

prekinuo vezu sa glavnim sustavom, izbacio 10ak cm vode, stavio dosta kalij-jodida i promatrao... slab ucinak, jedino se anemona skupila...
plan be - dipao tih par koralja u otopini joda (original tropic marin, nemam pojma koja je koncentracija), nakon provjere stavio ih u sump.
izlio gotovo svu vodu iz frag tanka, i nalio hladnu pipovacu do polovice i ostavio da crknu dusmani preko noci.
danas sve van, ostrugao stakla pa opet tura vode i ispumpavaj, na kraju sva voda van i brisanje maramicama do suhog.
120 litara RO vode, 5 kg soli, grijac i pumpa, par sati... nakon toga pripojeno u glavni sustav i sve 5

sad jos slijedi dobro oprati egg crate, pa ponovo naseliti fragovima... Caulerpe vise nema ni traga, a nekom ludom srecom flatwormsi nisu dospjeli do glavnog tanka, ostali su lokalizirani u frag tanku... Slava im

ovaj put sam imao srece, a nadam se da ce se niz i nastaviti...
Renta, sry jos jednom za fragove, nisam pojma imao