Kako sam radno proslavio prvi maja... ne bas, al je isto crven datum na kalendaru...
Nesto me supruga veceras vec pocela gledat ˝nako jer sam popodne gotovo cijelo vrijeme stalno nesto oko tanka... stvar je u ljenosti, pa se odgadjalo napunit Ca reaktor, pa se odgadjalo ocistit skimmer, pa se isto izbjegavalo zamijenit vodu, a kamoli jos i usisat dno sumpa i pokupit sav onaj divni izvor fosfata

al kad vidim da je Pletko uzeo stvari u svoje ruke (opet), rekoh - vrijeme je, apokalipsa ce....

eto ocisceno, skimmer, Ca rea cist i napunjen, AU/rowa isto, a sump usisan koliko god je moglo... i zamjena vode napravljena... i eno na slici sve oprano, skim, oba reaktora i glava. Ono unutra nisam ispirao, nema potrebe (pokusali su i psihicki puno jaci od mene pa nista)...
Na ostalih par slika malo igre s "pojacivacem okusa"

narucio i konacno docekao RGB LED strip od 5 m (300 ledica), kontroler s daljinskim za 16 modova (ciste boje / mjesano / bijelo) i napajanje... ledice su 5050 i mislim najvece od SMD serije sto ih rade, klasicni kinez nista fancy.
Igra je bila dodati malo crvene ili slicne boje, a nabaciti i mali eksperiment (kad je vec sve tu) i sa dodavanjem zute, narandzaste ili neke od zelenih nijansi...
LEDice su pre slabe da ih se uopce racuna u ukupnu kolicinu svijetla, ali u principu uopce ne rade lose kao dodatak boje u spektar.. najbolje se i najprirodnije pokazala nekakva tamno ljubicasta - purple nijansa, taman doda malo crvenog tona po koraljima, ali daleko manje nego recimo ATI pro color lampa (imao jednu od 80W nad tankom, sve bilo crveno i "masno")..
na slikama su LED, daljinac, napajanje i naljepljena traka na postojecu rasvjetu, a zadnje dvije su samo pod "purple" rasvjetom sa trake, sve ostalo ugaseno... na videu je samo demonstracija promjene boja pomocu daljinca, ono na samom kraju nije plava nego bijela - traka svijetli bijelom bojom, tank se cini plav...
Ja zadovoljan ucinkom, iako ga je na fotkama tesko do nemoguce prikazati jer je promjena dovoljno suptilna i vidiljiva, ali na fotkama nista nisam uspio dobiti da se vidi (razlika)...
filmic:
i fotke...