evo malo o filtraciji i ostalim iznutricama...
Na tanku su 4 rupe u preljevu, dvije fi 40mm na kojima je Blueov 2L sistem, i dvije od 32mm koje su
povrat. Povratna pumpa je askoll 7800, ona pici vodu natrag u tank na jedan bulk od 32mm, a stavio sam
odmah poslije pumpe jedan T komad preko kojeg dio vode ide u chiller i natrag iz chillera na drugi bulk od
32mm u tank (trenutno iz chillera ide u ulaz skimmera jer je ovaj recirkulacioni), tako da jedna pumpa
vraca vodu u tank i ujedno i hrani chiller i skimmer. Skimmer ima svoju pinwheel pumpu od 60W.
Isprobao sam i verziju da blindiram ulaz u skimmer a njegovu pumpu koristim kao pogon za skimmer i sve
radi ali mi se cinilo da je intenzitet pjene ipak smanjen pa sam se vratio na "recirkulacionu" verziju, a
skimmer ce poslije hraniti pumpa od 1200l/h preko (moguce) bio-pellet reaktora, a iz chillera ce ici opet
drito u tank.
Sad je sva teknika u sumpu pa je dosta jednostavnije punjenje recimo Ca reaktora jer me bas briga hoce li
i koliko procuriti po podu dok ga odzracim LOL ...
Jedna mala tunze od 300 l/h hrani PhosBan reaktor u kojem je aktivni ugljen i rowa, a na samom ulazu u
njega sam stavio racvanje da dio vode ide u Ca reaktor (jer mu je gotovo neophodno da ima nekakav predtlak
na ulazu vode u njega, bez ovog "guranja" vode je konstantno zajebavao), tako da su i Ca rea i AC/rowa
rijeseni jednom pumpom od valjda 5W...
U sumpu su jos dva jaegera od 250W i nesto kamenja, na stranici vise dva plovka za regulaciju
nadolijevanja RO vode spojeni paralelno i ustimani (ako jedan zaglavi da drugi obavi posao, doduse to je
samo ako zaglavi u polozaju da ne dolijeva vodu).
Relej od top-offa ukljucuje nadolijevanje preko AM3000 dozirke koja gura vodu u KW stirrer (onaj DIY, jos
uvijek radi bez da sam ga gasio, a nestanak struje mu nije stetio), i doslovno ukapava KW u sump...
Boca od CO2 je 5 kg, sa birtaskim manometrima i iglicnim ventilom sa lokalnog pandana hrelicu LOL
Imam pokazivace za pH i temperaturu vode, i pH u Ca reaktoru (bez kojega ne znam kako bi ga namjestio da
radi dulje od 3 dana bez petljanja), a chiller je ukljucen cijele godine, vise kao redundantna sigurnost
da ako neki od grijaca "zapekne" i nastavi grijati non stop (dok ne primjetim), chiller ce se
ukljuciti i obaviti svoje bez (nadam se vecih) gubitaka...
U cirkulaciji su dva Resun kineza koji rade odlicno, nikakvih problema do sada, jedan na svom standardnom
kontroleru, a drugi na wavebox kineskom kontroleru i ceka (vec godinu dana LOL) da se nizepotpisani
udostoji u Corel-u nacrtat 5 pravokutnika i odnese doticni .cdr do nekoga da od plexija na laseru izreze
dijelove boxa... a nikako se natjerat

...
od opreme, volio bi promijenit staklo

, u nesto tipa 180x80 (ili 100) x 60 visine... ali nema
shanse

, mislim da bi me ovi moji tu utepali potiho jedne noci i dooobro sakrili uz uzdah olaksanja, sto psihicki, sto elektricki

Ako se jos nesto sjetim, napisem... sad je nastupilo kad si gladan nisi svoj, a ja jaaaako nisam svoj....