Ne razumijem tvoju logiku razmišljanja i mislim da ne možeš uspoređivati zmiju i čovjeka.Onak,znam da nisam sad na mama-mami ,ali kaj je on trebao?Čekati da netko dođe po tu zmiju?Kak da je zadrži?Službe su nam i tako jako ažurne.Baš me zanima koliko bi im trebalo da dođu po nju.Ma dajte molim vas...
I što Nino kaže da je to nagonski stav,upravo to pokušavam objasniti.Treba pljuvati po onima koji su dopustili da je to zemljište takvo kakvo je i da su sad zmije tamo,a ne tog tipa i ne mene(moje razmišljanje).
ja mislim da bi zmija isto rekla i za tebe

i da mogu da bi dignule glas da koj k*** imaju ljudi uopće radit na njihovu zemljištu i neka odu otkud su došli.
to se zove suživot.
od pamtivjeka smo u suživotu sa raznoraznim životinjskim vrstama - i više i manje opasnim a najopasniji smo mi.
kuda bi svijet došao da gdje god se mi nastanili istrijebimo medvjede, tigrove, vukove, škorpione... čisto eto, da netko nebi naje*
to je jednostavno nemoguće ali bitno da kad netko vidi zmiju, pa čak i guštera bez nogu, se nađe uvijek neko lokalno krele koje će ju umlatit i onda se busat u prsa kako je ubio pitončinu od 5m koja je terorizitrala lokalni vrtić

i nema tu ništa mama-mami.
možda nisam mama ali imam mamu. i brata i bratića i dečka i kogasvene koji su u izravnom dodiru sa okolnom "divljinom" a veća je šansa da će me umlatit neka lokalna budala jer nemam odgovarajuću boju žniranaca ili kresnut neki pijani idiot na samoj zebri nego što će me maznut slučajna zmija u prolazu.
u mom dvroištu ima dosta riđovki, ljetujem u gorskom kotaru okružena medvjedima, poskocima, riđovkama i vukovima.
poskoci se uredno sunčaju uz cestu i u 20g meni (ni nikom mojem) se nije ništa desilo.
a već su me 3x ugrizli lokalni psi (jedan je čak i bio gazdi na lancu a nisam ga ni pogledala kada je skočio na mene)
oćemo odma i njih umlatit?

usto, i tako nije bilo potrebno ništa pisat, nino je sve tako divno rekao prije mene.