Srpanj 19, 2025, 10:57:24 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Betta hrana i druga pitanja  (Posjeta: 1662 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline artal

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Betta hrana i druga pitanja
« u: Rujan 09, 2009, 12:50:46 poslijepodne »
Imam jednog vt betana u akvariju od 10l drustvo mu cine dva ancitrusica, i sad sam rijesio akvarij od 16l sa svom potrebnom opremom koji uskoro stize i u njemu ce nadam se zaplivati HM ili CT betan (ovim putem pozivam i sve vas koji imate kojeg betana viska i zelite ga prodat da se javite)  :-[

Maloprije sam bio u pet shopu i vidio nutrafinovu hranu za bette. Ja sam do sada svoga hranio sa tetrinom hranom, sada me zanima koja je od ove dvije kvalitetnija?

Pitanje broj dva: akvarij od 10l nema poklopca a vidim da dosta ljudi pise o iskakanju betta. Dali da rijesim poklopac ili..?

Jos jedno pitanje u vezi ishrane, osim tetrinom hranom za bete povremeno sam betana hranio sa tetramin i nekim granulama za diskuse (uzeo sam ih od punca pa se nemogu sjetit proizvodjaca) jeli to o.k.?

Koliko cesto treba mijenjati vodu ako je akvarij ubiljen i sa filterom, jeli jednom tjedno taman ili mozda precesto?

Eto toliko od mene nadam se da vas nisam puno zagnjavio  ;)
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Betta hrana i druga pitanja
« Odgovori #1 u: Rujan 09, 2009, 13:05:04 poslijepodne »
Bette trebaš ponekad hraniti sa sitno isjeckanim glistama, ponekad sa krvavim crvima, može vrlo rijetko hrana za diskuse jer je bogata proteinima... vodu, ako imaš dobar filter slobodno mijenjaš svakih 15 dana i to oko 30% ali pod pretpostavkom da ribe hraniš umjereno.

Što se tiče iskakanja Betta to je istina ali one iskaću iz malih bočica meni nikada ni jedna nije iskočila iz bilo kojeg od većih akvarija.

2 ancistrusa u tom akvariju je previše ja bi zadržao samo jednog dok ne poraste a onda napolje.

Offline artal

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 09, 2009, 15:55:45 poslijepodne »
Hvala na odgovorima, svaka pomoc puno znaci  :up:

U ovaj drugi akvarij od 16l namjeravam stavit kojeg corydorasa, znam da oni vole boravit u vecoj grupi pa me zanima koliko bi ih mogao stavit. Bi li 2 bila puno za 16 litara a s druge strane jeli malo drzat samo dva corija skupa?

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Rujan 10, 2009, 09:22:49 prijepodne »
Može i 2 corya a najbolje bi bilo mužjaka i ženku, naime, ja sam u kozičnjak cca 25l stavio 3 corydorasa s namjerom da se mrijeste jer jedna ženka u pravilu treba 2 mužjaka ali se izdvojio 1 par i oni se mrijeste cijelo vrijeme a trečeg ne bendaju ni 5 % a niti on njih...

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Rujan 10, 2009, 10:23:22 prijepodne »
Evo tu imaš link na moj akvarij za bettu koja sam stavil jučer nakon 3 tjedna cikliranja:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=31602.30

Friške slike budem stavil sutra. Unutra još imam nerita puža i red cherry za komunalce i to je to. Kupil sam u Pevcu na sniženju staklenu ramu za slike (cca. 20kn) koje sam izrezal da mi paše kao poklopac. Prvenstveno da smanji hlapljenje vode, da mi ne upada prašina u akvarij, a i jedanput se je i puž prošetal po komodi :).
Ovo kaj piše u postu da mi voda ektremno hlapi ispostavilo se da mi je vodu curila iz akvarija na vrhu (!) zbog efekta kapilarnosti, al to sam rješil i sad je OK.
Meni baš neće nutrafinovu hranu, imam ja mislim tetrinu i hranim sa blood wormsima.

Offline artal

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 10, 2009, 11:42:01 prijepodne »
O.k. puno hvala na odgovorima. Znaci jos im moram obogatit ishranu s blood wormsima, granule za diskuse davat rijetko (iako sam mislio da i bettama treba hrana bogata proteinima)...

Samo sta se tice shrimpova kao komunalaca, al ih bette ne diraju?

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #6 u: Rujan 10, 2009, 12:52:57 poslijepodne »
Velike ne, male vjerojatno da, a zato sam i stavio red cherry koje se puno množe tako da mali (koji se ne uspiju sakrit) posluže kao hrana betti. Al kažu ljudi da temperament bette se razlikuje od ribe do ribe.

Offline artal

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 10, 2009, 13:15:32 poslijepodne »
Vidis mogao bi pokusat sa malo kozica dosta su zanimljive, pa ako ih pojede nek mu je dobar tek  ;)