Srpanj 30, 2025, 00:58:31 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pitanjce, sta bi se desilo  (Posjeta: 1470 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline KEKE

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
pitanjce, sta bi se desilo
« u: Rujan 08, 2009, 14:50:06 poslijepodne »
ovako, u zadnje vrijeme gledam da si nabavim Labidochromis caeruleus ali nemam ciklidni akvarij i od svog nemogu trenutno sloziti nista ekstra pa me samo zanima dali je uopce moguce staviti jedan par ovih ribeka u moj akvarij...

dakle, u akvariju su skalari, jedan par kribensisa, neonke, glowlight tetre, botie i ancistrusi, i vec duze vrijeme sve funkcionira fenomenalno, skalari su imali nekoliko neuspješnih i jedan uspješan mrijest, kribensisi isto tako i ancistrusi također, dakle pretpostavljam da svima odgovara društvo i nema sramežljivih ribeka

znam da nije neki bajni setup ali baš me zanima bi li funkcioniralo da u akvarij stavim još i Labidochromis caeruleus? u akvariju ima dosta mjesta za skrivanje, ali ima i dosta bilja i primjećujem svako malo da pokoji listić otpluta (vjerovatno ga kribovi odgrizu) ali ništa strašno...

Offline KEKE

• Punopravni član
Odg: pitanjce, sta bi se desilo
« Odgovori #1 u: Rujan 08, 2009, 14:51:54 poslijepodne »
da, i ne mislim odma sutra juriti u ducan po ribe nego pitam da li bi ih uopce bilo moguce drzati u mom setupu, pa ako se pruži koja prilika da znam...

Offline sifra100

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • život je bajka !!!!!!!!!
« Odgovori #2 u: Rujan 08, 2009, 15:01:51 poslijepodne »
odgovor je ne nikako jer to nije riba za zajednicke akvarije nego za ciklidne (tipa mirnije mbune). a i kribensisi i skalari nedu bas u kombinacij zato jer kribensisi vole gristi duge peraje a pogotovo su zeznuti za vrijeme mrijesta .
ma život je lijep ???????

Offline KEKE

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 08, 2009, 15:14:35 poslijepodne »
ova kombinacija koju imam funkcionira, i sve je ok, muški skalar ima povremeno pokoju rupicu na dnu peraje ali to zaraste za dan-dva i sve ok...

znam da ta riba nije za zajedničke akvarije, i da bi ju bilo idealno stavljati sa drugim malawcima ali kod mene to nije moguće pa pitam da li bi bilo sukoba među ribama da ih stavim u svoj akvarij ovakav kakav je...

dakle zanima me konkretno ako je netko probao napraviti takvo šta...

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
« Odgovori #4 u: Rujan 08, 2009, 15:15:02 poslijepodne »
a i mislim da im nije isti nacin ishrane ...
 labidokromisi su biljojedi
da i labidokromisi su ti relativno povuceni malawci tak da kaj se tog tice nebi bilo najvjerojatnije fajta al ostali uvjeti im i nisu bas prikladni bar moje misljenje

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Rujan 08, 2009, 15:21:07 poslijepodne »
Labidochromis caeruleus - Meni su to jedne od najljepših riba tako da sam ih jedno vrijeme držao u velikom akvariju sa diskusima, skalarima , neonkama i drugim mirnijim ribicama. "Problemi" su nastali kada je mužjak postao spreman za mrijest a s obzirom da je volio odmarati ispod panja počeo se jako tuči sa velikim plehostomusom i velikom je brzinom naganjao mladog mužjaka po akvariju..., a s obzirom da diskusi vole mir morao sam ih se riješiti  :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Ako imaju dovoljno mjesta za sakrivanje i nitko im na to mjesto ne dolazi sve će biti ok, inače su to relativno mirniji ciklidi koji ne napadaju druge ribe a biljojedi su pa im moraš davati zasebnu hranu.

Offline sifra100

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 08, 2009, 15:25:18 poslijepodne »
a i mislim da im nije isti nacin ishrane ...
 labidokromisi su biljojedi
da i labidokromisi su ti relativno povuceni malawci tak da kaj se tog tice nebi bilo najvjerojatnije fajta al ostali uvjeti im i nisu bas prikladni bar moje misljenje
mislim da si u krivu zato jer su labidochromisi insektivori. sto mene ne brine nego me brinu oni u kombinaciji sa pulcherima odnosno kribensisima pogotovo jedni i drugi za vrijeme mrijesta ipak su to ciklidi.
otidi na ovaj link pa si procitaj o njima http://www.ciklidi.com/ciklidi/labidochromis/ciklidi_labidochromis.shtml

Offline KEKE

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 08, 2009, 15:38:22 poslijepodne »
da, citao sam ja vec o njima, pa sad pitam ovdje konkretno...

znaci praktićki je moguće držati ove ciklide s drugim vrstama. to me zanimalo... a kribensisi koliko sam primjetio nisu agresivni za vrijeme mrijesta (bar ovi moji) ali nedaju da se i jedna riba približi gnjezdu, jedini je problem što od kad ih imam imali su jedno 5-6 mrijestova ako ne i više, i svaki puta su se mrijestili na drugoj lokaciji... cak i ako sam sve ostavio u akvariju i ništa ne dirao pa ni ikru, iduci puta su se svejedno mrijestili negdje drugdje...

dakle koliko primječujem jedino im nebi odgovaralo društvo pošto nisu u prirodnom okruženju ali ako si nađu neko sklonište mislim da im nebi bilo loše jer hrane bi imali u izobilju pošto je akvarij pun bilja, a citao sam da jedu razne insekte pa ni to nebi bio problem.

Doduše nebi bili u prirodnom okruženju, ali kad bolje pogledamo niti jedan akvarij nemože biti prirodno okruženje. To što ljudi slože malo kamenja, neku stijenu, stave pijesak i 3 biljčice i adekvatne ribe ne znači da im to paše... nemamo mi pojma kako se ribe osječaju...

mozda ce nekome ovo zvucati glupo i okrutno i ne kazem da me nije briga za ribe koje zive kod mene ali ipak one su tu da nam budu ukras...

Offline sifra100

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 08, 2009, 15:48:37 poslijepodne »
oni isto traze tvrdu vodu a dok neonke mekšu . ja ih nebi stavljao sa tom kombinacijom riba . a i to sto kazes da ti skalari tu i tamo imaju ozljede na perajama nije dobro za njih niti za ostatak akvarija zato jer ce im se prije ili kasnije ozljede inficirati pa ces imat cijeli akvarij bolestan . a ti radi kako hoces i nemoj slusat druge sta ti govore .

sretno

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #9 u: Rujan 08, 2009, 17:07:14 poslijepodne »
sifra100 dobro kaze  :up: