akvarij se tek pravi bice dimenzije 150x50x55 znaci nekih 370 litara, za njega planiram uzeti svu novu opremu tako da idem kod ovog lika sto pravi akvarij da vidim sta je najkvalitetnije i da dobijem kakav popust posto sve planiram uzeti kod njega
, sto se tice kornjace rekoh vec zenka je duzina oklopa 10cm, hranim je svaki drugi dan jer sam htjeo da joj ishrana bude malo prirodnija posto u prirodi sigurno ne jedu svaki dan, znaci da jem joj one crvice a svako 3 hranjenje joj dajem meso, teletinu, fashirano, ribu, djigericu zavisi sta vec ima. Prije sam joj pokusavao i davati kupus ali nije ga htjela ni pogledati, tek neki dan je pocela jesti kupus i pojela je poprilicno dosta tako da joj sada planiram 1hranjenje davati crvice, drugo kupus( ili neko drugo povrce koje moze mozda mrkvu il tak nes nisam bas siguran pogledacu po netu, za voce sam ovdje na forumu procitao da se nesmije), a trece neki komad mesa.
S obzirom da si tek u fazi izrade akvarija bilo bi dobro da procitas ovo:
LINK. Ovdje mozes pronaci sve o tipovima smjestaja, opremi, slaganju i odrzavanju.
Zenka te starosti bi trebala imati najmanje 20 cm, ocito je do sada nisi drzao niti hranio bas kako spada, ali nikada nije kasno popraviti uvjete! Jesi li 100% siguran da je zenka?
Racici su samo poslastica, oni nisu glavna hrana. Od suhe hrane vrijednost imaju samo granule poznatih proizvođaca. Fasirano meso joj nemoj davati zato sto joj moze zapeti u grlu. Izbjegavaj masne dijelove mesa i hrani je sa slatkovodnom ribom. Ako kornjaca prihvaca biljnu hranu to je jako dobro, ali kupus joj ne bi smio davati. Mozes joj davati mrkvu, lisce maslacka, rimsku salatu, zelenu salatu, crvenu salatu, zimsku salatu. Od biljne hrane je najzdravije davati vodeno bilje.
Kao sto vec rekoh uzimam novu opremu tak da planiram i jak filter pa mislim da cu okusat srecu sa oskarima, a neko rece da pazim da ih hranim na suprotnim djelovima akvarija, zato nema problema jer kornjaca zna izaci na kopno po hranu i vratiti se u vodu.
Ova kornjaca je pre mala da bi je drzao sa oskarima, ja sam mislio da ima barem 20 cm. Odrasli oskar od 30 cm bi mogao ubiti kornjacu te velicine, a s obzirom na okolnosti mislim da kornjaca nece vise puno rasti. Cak i da uzmes male oskare oni ce je prerasti i moglo bi doci do problema.
Ovaj savjet da ih hranis na suprotnim dijelovima akvarija je u potpunosti neargumentiran. To ne mozes izvesti, otimanja za hranom ce uvijek biti.
Razmisli o nekim manjim ciklidima koji nece prerasti kornjacu. Ako ti je stalo do kornjace niti u ludilu je ne stavljaj s oskarima!