Ovako...
Akvarij je startan prije 20-ak dana. Rio 180 sa svoim filterom i pumpom od 600 l/h sa ubacenim tresetom u filter.
Podloga mi je zemlja za vanjska jezerca (natapana 4tj. itd..).
Rasvjeta je serijska 2x45W i napravil sam si lijepe reflektore - i fakat je jace svijetlo

Od bilja imam - Difformisicu (od našeg kolege s foruma Vedrana - Hvala :)imao sam Echinodourusa, Valisnerije i neke travke.
Sve je buja i sve super - stvarno vidim napredak. Lijepo raste, ali mi listici na vrhovima propadaju. Npr. Valisnerija i slicne trave kao da trule na vrhu listova. Pa sam danas po prvi puta (nakon 20 dana) dodao PRO FITO 10ml (kazu da ide 10ml na 100L vode, ali ja sam stavio manju dozu no sto je preporuceno za pocetak). No Anubijasi mi dobivaju i jos neke biljke po listovima crni rub i vidim da im raste kosa

- algice. Za sada nista alarmantno, ali vidim da napreduje u negativnom smislu.
Citam o DIY varijantama CO2 i Mikro i Marko elementima i vrti mi se u glavi. Ne znam kaj fali. Relativno sam novi u tome svemu - pa ne znam dal da uzmem za pocetak Fosfo i Nitro ili kaj? Stvarno radim sve po uputama, pazim i htio bi da to sve uspije - kao i svi mi

Npr. Diformisica se tak razgranala da sam je rezao i pelcao polako. Znam da negdje grijesim pa eto vas pitam kaj da delam. Vjerujem da ovdje ima dovljno dobrih i iskusnih ljudi koji bi rado rijecima pomogli.
Dal bi trebao neke testere? Dal CO2?
Kazem - citam vec tjedan dana i informiram se, ali svatko ima razlicit savjet.
I jos jedna stvar. Od frenda stara ima apoteku pa bi se (valjda) preko nje dalo nabaviti onih svih KNO3 i sl. makro elemeanta. Ne bojim se sam raditi otopine. Ali me zanima dal svaki puta moram mjeriti vodu da znam cega sve dodati ili je dovoljno dobro promatranje bilja i imati neki kontinuitet?
Unaprijed Hvala