Srpanj 18, 2025, 07:23:28 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hirošima u akvariju  (Posjeta: 979 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Coolmad666

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Hirošima u akvariju
« u: Rujan 01, 2009, 22:30:20 poslijepodne »
Danas sam ulio Rain ph- jer mi je ph bio 8 i čim sam dodao sredstvo coridoras i gupije su poludjele. Kad sam došao 2-3 sata kasnije moja Black Moscow Guppy ležala je na dnu sva zapaljena po perajama očima a druga gupija još pliva na površini sva prekrivena bijelom paučinom,sa desne strane kraj škrga joj smeđkasta točka kao da je netko spalio. Još imam crvene neonke a njima ništa plivaju i nemaju nikakve promjene na tjelu,coridoras je malo ošamucen a tako i botia. Promjenio sam 50% vode i dodao dvostruku dozu ffm i nadam se da ce to ffm srediti i da neće biti još žrtava. :'( :'( Pramda mi je otisla najdraža ribica moja crna gupija koju sam jedva nabavio :( :'( :(  :'( Pa me zanima koji je to k.... u tom RAIN PH - i jeli netko još koristio isti.Mislim da će ovo biti duga noć
Jebeš pijanstvo ako te nije poslje njega tri dana sramota

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Hirošima u akvariju
« Odgovori #1 u: Rujan 01, 2009, 22:39:34 poslijepodne »
kolko je moje znanje, ocito si prekiselio vodu a automatski se i co2 dignuo!
Detalje nek kaze neko koje je malo kompetentnije od mene...

Nisi napisao ni kolko litara imas i kolko si toga stavio, a niti koje je doziranje!!

s obzirom da je kod nas voda blago luznata, cini mi se cca 7-8,5 To ti ribicama uglavnom ne smeta i vec su naviknute na takve uvjete, koji su drugaciji nego u pravoj amazoniji i sl.... :)

Mislim da ti taj ph bas i ne treba, jer igranje s ph je vrlo opasno, posebno ako nemas testere, jer samo snizavanje ph povlaci brojne druge efekte u vodi! Kolko se sjecam ph je tesko i smanjiti jer je prvo potrebno smanjiti tvrdocu vode ili tako nesto, jer tvrdoca vode regulira lakocu promjene ph-a. Zato je nasoj vodi i tesko spustiti ph, jer je jaaaaaako tvrda!

Offline Coolmad666

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2009, 23:33:22 poslijepodne »
Dozirao sam ga prema uputama 5ml na 50l vode,poslje kad sam izmjerio ph vode koju sam izvadio bila je 7. Koristio sam takve proizvode i prije samo drugog proizvođača ali nikad mi se nije dogodilo ovakva pizdarija ko sad.

Kad sam ulio u akvarij ribe su poludjele kao da sam im ulio kiselinu(j.... Hitlera i njegove plinske komore)

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #3 u: Rujan 01, 2009, 23:37:06 poslijepodne »
Dozirao sam ga prema uputama 5ml na 50l vode,poslje kad sam izmjerio ph vode koju sam izvadio bila je 7. Koristio sam takve proizvode i prije samo drugog proizvođača ali nikad mi se nije dogodilo ovakva pizdarija ko sad.

Kad sam ulio u akvarij ribe su poludjele kao da sam im ulio kiselinu(j.... Hitlera i njegove plinske komore)
da nije isteko rok trajanja?
malo proguglaj o tome, mozda na nekaj pametno naletis...

ali sad znas da ces uzimati vec provjerene preparate :)

Offline Coolmad666

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 02, 2009, 00:57:23 prijepodne »
pa to i jest kiselina pise na njoj ACIDIFICANTE.
Na bazi nekakvog hrastovog extrakta.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Rujan 02, 2009, 09:43:33 prijepodne »
Kada se ide spuštati ph onda se mora ići postepeno i pomalo a ne odmah cijelu propisanu količinu...
Prvo staviš 2ml/50l nakon nekoliko sati još 2 ml a onda opet nakon nekoliko sati još 1 ili 2 ml... jer su ribe dosta osjetljive na naglo povišenje ili snižavanje ph još ako je mekana voda to je za ribe ubitačno...

Ima više kemikalija a ova kojhu si ti koristio jako je agresivna i vrlo koncentrirana to je ista kemikalija koja je i baza u Easy Life Carbo (ekstrakt hrastove kore)...

Za ove ribe koje držiš uopće nije potrebno snižavati ph jer su te ribe navikle na naš ph vode i tvrdoću iste, dakle moj savjet je da netrebaš dodavati takve kemikalije u vodu (osim ako ne mrijestiš neke ribe ali onda se to radi drugačija) već u vodu prije ulijevanja u akvarij dodavati Aqua safe a u akvarij samo Easy Life FFM, pozdrav i sretno.

Offline Coolmad666

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 02, 2009, 11:14:04 prijepodne »
Ma znam da su ove ribe naučile na povišeni ph ali kod mene je pg uvjek oko 7 barem kad je pičio co2 ali boca se isptaznila. Sto se tiče kemije tako i radim aqua safe najprije dodajem u vodu koja odleži minimalno 12 sati, tank u kojem pripremam vodu ima ugradjen grijač tako da mi ribe ne osjećaju promjenu temperature vode. A drugi dan nakon promjene ulijem direktno u tank ffm. A od sad ću i ph rijesavati najprije u vanjskom tanku. Razlog iz kojeg radim je taj što se moje kardinal neonke bolje osjećaju i živahnije su kad je ph 6.5-7. A što se tiče uzgoja s tim sam jako dobro upoznat da nije dovoljno spustiti ph...

Kardinali su iz mog vlastitog uzgoja (kišnica treset itd....)  :)

Sad sam naučio lekciju i to dobru........ :nerv: