Kolovoz 19, 2025, 13:49:06 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: POMOĆ OKO GUPIJA  (Posjeta: 2403 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribice i ja

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
POMOĆ OKO GUPIJA
« u: Kolovoz 31, 2009, 23:05:25 poslijepodne »
Imam ženku gupi koja je trudna i već se par dana čudno ponaša ne znam hoće umrijet ili će se okotit?
Baš ne kužim!

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: POMOĆ OKO GUPIJA
« Odgovori #1 u: Rujan 01, 2009, 07:49:29 prijepodne »
i moje se obično čudno ponašaju, nabiju se skroz uz površinu kod pozadine i izgledaju kao da se muče .... al onda samo vidiš kako počnu ispadati mali :)

guppice znaju poslje  "oribljavanja" uginuti, možda ne nakon prvog al nakon 2 ili 3 ... šta ćeš takva im je priroda. A svaka "oribi" 10-50 mladih i ako ih ostaviš u akvariju (dobro se skrivju među biljem, ako ga imaš) preživjet će ti iz svake runde 3-5 i nećeš znati kuda s njima ... eto to su moja iskustva

i btw ... welcome na forum :)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline ribice i ja

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Rujan 02, 2009, 15:37:03 poslijepodne »
Hvala na pomoći.....bit će da se možda i skrivaju negdje baš imam jedan kamen sa posađenim biljkama i stalno se tuda mota već par dana....vidjet ćemo ako šta preživi ako druge ribe ne pojedu mlade....posebno su mi tetre sumljive.....nešto se događa čudno u mom akvariju.... -?

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Rujan 02, 2009, 15:47:15 poslijepodne »
Ženka ako je trudna traži mirno mjesto u akvariju da se okoti. Bilo bi dobro da nabaviš nešto plutajučeg bilja i onda netrebaš brinuti za mlade jer će se uspješno skrivati od ostalih stanovnika akvarija.

Također može biti i bolesna ali onda trebaš opisati više simptoma te uvjete života (akvarij, ribe, vrijednosti vode i dr...)

Offline ribice i ja

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Rujan 02, 2009, 15:52:09 poslijepodne »
Ma ne vjerujem da je bolesna nego sigurno traži mjesto,a baš ga je našla nekako kod tog kamena sa biljem i sve ribe pogotovo tetre dolaze tamo pa zaključujem da se nešto događa al ne vidim još ništa!A koliko treba vremena da se ti mladi pojave.....totalno nemam iskustva sa tim ono akvarij imam ni 20 dana!

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #5 u: Rujan 03, 2009, 08:11:49 prijepodne »
a ne znam to točno al meni se inače 2-3 dana tako čudno ponaša ... ječr mi je uginula jedna friška mamica :(  :'( koja se oribila prije možda 3-4 dana
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline zosorli

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #6 u: Rujan 03, 2009, 13:01:20 poslijepodne »
Ja imam jedan Aq od 12l i kada su pred mrijest ja je odvojim da ima mira jer je muzjak naj vise uznemirava :nuclear:, i ako na gaci mlade moze da ugine.Inace ti je recimo omjer Gupiya 4-ž i 1-muzjak.

Offline ribice i ja

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Rujan 03, 2009, 15:47:19 poslijepodne »
A kako odvajaš u kotilicu ili samo u manji akvarij?Jel sam čula da te kotilice nisu baš nešto za ribe!!!! :o

Offline daniel122

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Rujan 13, 2009, 15:43:16 poslijepodne »
ja imam gupijevke...danas su mi se okotile i uspio sam spasit 5 malih ali su mi ostale pojele...moje su se isto cudno ponasale  -?

Offline misoo83

• Punopravni član
  • **
    • Sanjalica
« Odgovori #9 u: Rujan 13, 2009, 16:43:41 poslijepodne »
meni se preko noci izmrestila gupy i ima oko 5 malih od kojih su 4 u velikom akvarijumu (190 L) i jedan malac u malom od 50 litara akvarijumu izlezen   :P

a i moje se gupike cudno ponasaju vec par dana tj vise provode vremena na povrsini nego na sredini akvarijuma al valjda im na povrsini bolje pa se tamo zadrzavaju  :D