stalno se ponavljam, al do sad kaj sam uspio ja barem kod sebe vidjet i odgonetnut s tim algama i pojavom, odnosno ne pojavom glavni problem je kod nedovoljne količine co2, zanemarivanja oko izmjene vode i ono najbitnije filtracija, čim više tim bolje i ak je giltracija ok nema algi 100%, uz naravno pravilnu rasvjetu koja je tu onak glavni triger pri pojavi
ja mučio sa točkastom zelenom na staklu i nakon dobrih savjeta (lp,gwyn), problem rješen u jednom danu, malo prejaka rasvjeta za početak i greška s moje strane jer nisam nabrijal filtraciju uz dovoljnu količinu co2, i ono što je najbitnije jedna lampa bila je stara 5god

, al nisam imal drugu, a htio imat 3x15w, pa ju izbacio i sad sve štima i bilje (hm.... java moss većino), raste ko ludo, a da podloga zemlja za cvijeće malo jača bez namakanja pa ima dovoljno makroelemenata u njoj koji se ispuštaju u vodu
co2, makroelementi, mikroel i filtracija najvažnije (filtracija najviše) kad je sve to ok onda nema nikakvih algi i sigurno pravilno mjenjanje vode u tanku
svjetlo je samo triger koji će sve pokrenut ak je nepravilno
to je ono što sam ja na svojem iskustvu uspio skužit i na čemu sam pokorio bilo kakve alge