Srpanj 18, 2025, 11:32:00 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: molim pomoć  (Posjeta: 838 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Coolmad666

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
molim pomoć
« u: Kolovoz 11, 2009, 22:30:10 poslijepodne »
moje neonke su dobile nešto bijelo po rubovima peraja i naganjaju druge zdrave ribe kao da su poludjele (da nije kravlje ludilo mutiralo u riblje :D :D) probao sam sa protobakt-om ali stanje je nepromjenjeno :( :(. dali netko zna o kakvoj je bolesti riječ i kako se liječi? inače dobro jedu i nemaju nikakve promjene boje.
Jebeš pijanstvo ako te nije poslje njega tri dana sramota

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Odg: molim pomoć
« Odgovori #1 u: Kolovoz 12, 2009, 08:52:02 prijepodne »
Slike, nema sanse da ovako nesto otkrijemo...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Kolovoz 12, 2009, 09:16:34 prijepodne »
Ako si u posljednje vrijeme u akvarij ubacivao nove ribe postoji mogučnost da se radi o Ich-u (Ichthyopthirius multifiliis), naravno pročitaj na forumu malo više o toj bolesti pa ćeš sam zaključiti da li se radi o njemu ili ne.

Ako se ne radi o Ich-u a bijele točkice se ne šire po tijelu niti na druge ribe napravi promjenu vode (oko 35%) i obavezno nakon promjene u akvarij dodaj malo soli (samo ako nemaš corydorase) i obavezno Easy Life FFM, naime, FFM se pokazalo kao izvrsno sredstvo za poboljšanje vode ali i što je najbitnije jako pomaže u brzom zarastanju manjih ranica, oštečenih peraja i dr....

Naravno, malo detaljniji opis stanja vode, broja ribica, prethodna uginuća i uzrok, fotografije...

Offline Coolmad666

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 12, 2009, 10:22:58 prijepodne »
Što se vode tiče vodu tretiram sa ffm i svaki dan dodajem easy carbo, hranim ih sa tetra pro coulor. Parametri vode su u normali.Nisam unosio nove ribe u akvarij. prije 15-tak dana uginula mi je jedna neonka ali nije imala nikakve znakove bolesti na sebi nego mislim da je ubila ova najveća(na toj se najviše i primjeti) jer je stalno jurila po akvariju za njom. Tako se sad dešava i sa drugom neda joj ni jesti da je nenaganja po akvariju i ta se je povukla u kut akvarija u sred biljke tu najviše obitava. Mislio sam da je to stvar dominacije (ali neonke se nebi trebale tako ponašati). A u gupije nedira. Nemogu nikako poslikati da se ljepo vidi. Od neonki su dvi zaražene i usto te dvi su uvijek u nekakvom konfliktu sa drugima.

Offline Coolmad666

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 12, 2009, 10:26:41 prijepodne »
Neradi se o točkicama nego o bijeloj tankoj liniji vertikalno po prednjem rubu leđne peraje i donje peraje

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Kolovoz 12, 2009, 10:33:46 prijepodne »
To bijelo rješava FFm uz redovnu promjenu vode, bez brige, ali svakako bi bilo dobro u vodu dodati i vitamine (pazi, ako dodaš vitamine pa onda FFM isti će neutralizirati vitamine tako da tek sutradan nakon FFm-a možeš dodati vitamine u vodu).

Više me brine ona ribica koja miruje među biljem jer ribe kada se povuku iz jata i miruju znači da su bolesne pa stoga obrati pozornost na nju.

Ne znam koliko imaš neonki ali one su jatne ribe i kada su u jatu manje se tuku i naganjaju.

Offline Coolmad666

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 12, 2009, 10:39:32 prijepodne »
imam ih sad 5 a ta što je odvojena ona pokušava doći njima ali čim proba ova je počme naganjati.