.....Fauna, akvarij ti je pukao iz drugih razloga a ne zbog mjehuriaa u silikonu! Brijem da si previše stisnuo staklo na staklo. Siguran sam u to 98%.
Pa o tome sve vreme pricamo da sa stegama ne smemo raditi jer nemamo osecaj koliko treba istisnuti silikona. Mora da postoji odredjen sloj silikona a to je samo onoliko koliko mi sami rukama mozemo bez prevelike sile da pri samom lepeljenjustisnemo stranice akvarijuma.
To sto ti kazes da sa stegama ne stezes spojeve vec samo da pridrzavas stranice,to je ok.
......i da za spoj kod Lule ne možeš tvrditi da nije dobar, kad se na slikama skoro ništa ne vidi...
Mogu da tvrdim jer ne sme da pokaze nikakve mehure silikonskispoj na stranicama. To nikakve veze nema sa silikonom, svaki silikon cak i onaj najnekvalitetniji nece da pokaze te mehure ako se pravilno nanese taj sloj i cakkada se napunitakav akvarijum. To mogu 100% da tvrdim jer ja ne radim akvarijume iz hobija vec to mi je posao i kroz moje ruke je proslo veliki broj uradjenih akvarijuma a isto tako veliki broj prepravki drugih akvarijuma koje ja nisam lepio.
...a što kažeš za moj spoj? Jel dobar? Pa drži bolje od veaine kupovnih. Takva je tuba silikona bila i gotovo.
Kazem da je ipak malo vise stegnut pri lepljenju ali nije toliko opasno da bih pukao . Opet ponavljam, takvi akvarijumi nece da procure,
oni pucaju ! Inace nije do silikona ,eto daj meni takvu tubu silikona ja cu uraditi akvarijum 100%bez tih mehurica .Verovatno tvoji mehurici su se pojavili odmah nakon susenja iskidanja tih stegi sa akvarijuma, to znam jer i ja sam nekada tako radio i imao bas potpuno isti slucaj da se pojavi ama bas potpuno isti spoj kao sto si ti pokazao. Danas ne postoji ni jedan silikon kada jaizlepim akvarijum da se pojavi takav efekat.
...nadam se da se ne ljutiš na mene....nisam nikoga želio sa namjerom uvrijedit ni povrijediti...tako ako se je itko takovim osjeeeo ili prpnašao SORRY.
Ma , naravno da se ne ljutim a nadam se da me ti krivo ne shvatas, da slucajno ne mislis da je zelim ispasti prepametan. Zaista imam iskustva sa tim i ozbiljno se bavim sa lepljenjem akvarijuma (do 500 l.) i terarijuma svih velicina. I kada naletim na nesto sto veoma dobro znam i sto sam ja debeloplatio"racun" , zelim da taj drugi bude bar upozoren na moguce posledice.
Pozdrav od mene