napokon...došao je i taj dan, nakon skoro 4 mjeseca rada u svom novom domu, napunjen je i on, novi kutak buduće Tanganyike

akvarij je onaj stari, 220 litara, unutarnji preljevni filter sa 3 komore 700 l/h + jedna Marea 1000 da to još malo uzburka, rasvjeta je smanjena za pola, pošto neće biti biljaka, osvjetljava ga 36 W i to 18 W aquastar + 18 W grolux, tu je i DIY moonlight...
Samo uređenje je nešto jednostavnije nego prošli put, stijena je nova, sad kad gledam neznam dal je bolja nego ona stara, vi procjenite, kamenje sam skupio uz autoput ( tam na stajalištu Krka

) kada sam se vraćao sa mora, a nešto sam donio i s mora (ne iz mora, nego sa otoka

) malo je prefarbano kako bi se sve uklopilo sa stijenom ( Mastino, fala na ideji

)...
stijena je standard, stiropor + masa za fugiranje + granitna akrilna boja, pijesak Bauhaus, onaj sivi, korišten kod mnogih ciklidaša (i da puno mi se više sviđa nego onaj bijeli što sam imao prije).
ciklira se do petka, sve iz početka, pošto nije bio u pogonu 4 mjeseca, a i kupljene su nove spužve za filter, i tako sljedećih mjesec dana pa onda postepeno ribe, koje, još neznam, s vremenom ćemo odlučit...
evo par slikica, voda je još malo mutna, staklo također, al to će sve proći, nadam se da ću ovaj put izbjeći cijano i slićne bolesti novog akvarija...

udrite...