Srpanj 28, 2025, 01:19:17 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Početnica treba pomoć! ;)  (Posjeta: 4192 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline val82

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
Odg: Početnica treba pomoć! ;)
« Odgovori #25 u: Srpanj 06, 2009, 19:03:13 poslijepodne »
 po meni je taj akvarij premali za bilo koju ribu osim bete , te je za sve ostale ribe to mucenje. zato ti se i tuku gupy i platy jer nemaju mijesta za normalni suzivot. >:( ;)

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #26 u: Srpanj 06, 2009, 20:37:23 poslijepodne »
Gwyneeth, nisam ja ne poslušala nečiji savjet, nego još nisam odlučila. osim onoga da platy ide van definitivno.
moja je greška što sam kupila sve odjednom prije nego sam išta znala o akvaristici, i zato sad to pokušavam promjenit ali ovaj put ne želim na brzinu nego dobro promisliti.
razlog zbog kojeg sam rekla da ne govorite da kupim veći akvarij je taj što sam kupila sve u kompletu dakle sa filterom i svjetlom te su oni upravo za taj akvarij. nije meni problem sad kupit jedan od npr 50l nego je problem šta bi onda trebala i novi filter i svjetlo, a dosta sam novaca i na ovo potrošila tako da nema šanse da sve to kupujem nakon samo par dana kaj sam ovaj kupila.
ja sada vrlo dobro znam i shvaćam da je ovaj akvarij daleko premali i žao mi je jako što sam ga kupila,ali morat ću iskoristit ovo što imam najbolje što mogu. jedino što bi mogla napraviti je kupiti mrvicu veći akvarij, odnosno maximalnu veličinu koju mogu a da su za nju dobri ovaj filter i svjetlo koje imam. tu trebam vaš savjet,šta vi mislite, koja bi to veličina mogla bit? Filter je Hang-on filter HBL-301 (motor od 2 W i tjera 300 l vode na sat), Rasvjeta je overtop, 18 wattna, s L-lampom (štednom)
Zagreb

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Srpanj 06, 2009, 20:46:10 poslijepodne »
pošto je protok od 300 l, moj savjet 30l, aq

preferiram 10x jaču filtraciju i više

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #28 u: Srpanj 06, 2009, 23:31:48 poslijepodne »
pošto je protok od 300 l, moj savjet 30l, aq

preferiram 10x jaču filtraciju i više
Inace 250-300l je za 50litara.Ali ja filtere za 50 stavio u 30,od 100 za 60i kusur itd..dakle .. Mala razlika u cijeni a bolje 8)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline postar_000

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #29 u: Srpanj 06, 2009, 23:43:31 poslijepodne »
Najbolje je onda za sada uzet 50l akvarij pa si mirna neko vijeme, ulazi polako i pametno, nemoj zuriti.
Uzmes si neki polovni iz oglasnika(nadu se za relativno malu cijenu) ili pricekaj aukciju neku gore.
Vecinom se prodaju sa poklopicma, ako ga nema probaj sama nesto smislit za prvu ruku na kaj ces stavit tu rasvjetu koju imas.
Ukoliko ces stavljati u akvarij dosta bilja iduca investicija bi ti trebala biti bolja rasvjeta.
I tako malo po malo ces dobiti vec nesto puno ljepse.
Moj savjet ti je da bilje i ribe nabavljas sa oglasa na forumu, cesto ljudi poklanjaju pa tako da ces za vrlo malo ili cak nista novaca napunit svoj akvarij.
Siguran sam i ako ovdje zatrazis jos gupija,kozica i sl. naci ce se dobra dusa koja ima koji primjerak vise i pokloniti ih.
Grijac ti ne treba jos neko vrijeme, vruce je temp u kuci ti nije ispod 25stupnjeva sigurno, racunaj da si do 10mj nabavis grijac 50W(isto promatraj oglase).
Nakon sto si kupila sve baci se na potraznju boljeg filtera, do tada ovaj cisti malo cesce i sve ce bit ok.
Zagreb-Trnje