ja imam isto losa iskustva sa kombinacijom betta gupi.. no dobro ako se za sad slazu onda sve 5, kad ce gupici imati rascupane repove onda budi zabrinuta.
ali 3 vrste riba je stvarno previse za tu litrazu.... eventualno mozes hm, ja bi napravila ovako; ako borac stvarno ne dira gupije, opet nebi riskirala kad razmislim malo bolje

.... ali ovo da:
1. borac, 5-6 koridorasa
2.gupiji, samo njih, ali posto se brzo nakote stavila bih samo muske posto su oni vecinom ljepsi i zbog njih i ljudi drze... kojih hm 15 litara......5 maximalno 7 komada, 4-5 koridorasa
3. kombinacija s platijima, hm muski i nisu nesto ljepsi od zenki tako da ih nebi na tu malu litrazu uopce stavljala
4. nisi navela ali dao bi su lijepi mali kozicnjak napraviti... znaci napraviti tepih samahovinom ili na panju, kako ti se vec svida i nutra red chery shrinp
5. ako vec zelis imat gupije i molije u paru..... cini se malo okrutno, neki bi tako rekli;
A- guppy- 1m i 3z i
zenka borca, zenka zato jer je nest omanje agresivna od muzjaka, ali mozes potrefiti neku ludu pa ti pobije sve, ali vjerijatno neces, pitas se zasto zenka; muzjakabette sam navela zasto ne, a i zenka ce ti pojest malce pa neces imati "problema" sa malcima zato sam rekla da zvuci okrutno, 4-5 koridirasa
B- platiji- ista stvar 1m i 3z, zenka bette i 4-5 koridorasa
6. isto nisi nist rekla o tome ali nutra bi bilo ljepo za vidjeti jato neonkica, manjh tetri, ali meni bi to izgledalo monotono ali mozda bi tebi bilo ljepo, ovisi o ukusu i 4-5 koridorasa

jabucara nebi stavila jer mi se cinii nekako preglomazan za 15 litara, nerite vec da pogotovo ini prugasti
edit; i gupiji i platiji nevole biti sami bili bi sretni ili 1muski na 2-4 z ili samo muski ili samo zenke
od bilja.... neznam: kugu, cambobu, mahovina, anubijas, valisineriju ali onu manju verziju, koja tepih biljka
uglavnom to bi oblikovala u lijepe grmice, npr kugom ili valisinerijom bi sakrila filter u jednom cosku a grijac cambobom u drugom, ako ce bit koji dio u hladu sto sumljam jer je litraza mala, 1 anubijasa, i napravila bi tepih od mahovine u prednjem planu
trenutna inspiracija: 4 musla gupija i 5-6 red cherija
podloga; namocena zemlja za cviece (stavila bi je nesto duze 4 tjedana mozda i 5 jer je mala litraza i mogucnost trovanja teskim metalima i nitritima, nitratima vece, ali to nek potvrde ili odbace iskusniji), na to mrezicu za komarce (da se ne digne mulj kad ces sadit/ usisavati podlogu) i sljunak po mogucnosti veci od otvora koji ce imati mrezica jer ce inace propast u zemlju i onda ce tek biti mulja

. mozda se cini komplicirano ali nije samo se grdo cuje

samo treba strpljenja, kao i opcenito sa akvaristikom
i jos 1 stvar: trebati ce ti gnoivo, pogotovo za zahtjevnije biljke tipa kamboba i mislim ove koje si navela jer ce inace propadati ili ce izgubiti boju ukratko propast ce, ali imaj na umu da ti nista nece znaciti gnojivo i podloga ako nije adekvatno svjetlo
.... jos sam se nesto sjetila

, kako ce biti jako svjetlo, vjerojatno ces muku muciti sa kojekakbim algama pa ce ti dobro doci gnojivo eassy carbo dosta je skup ali vrijedi
...e vidis podloga je nula koliko su biljke a pogotovo kemija konmplicirane

, pa ti savjetujem, bar za pocetak dok ne skupis znanja lakse biljke poput anubijasa, kuge, mahovine
dosta pisanja neda mi se vise

nadam se da sam pomogla