Srpanj 28, 2025, 22:20:44 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Početnica treba pomoć! ;)  (Posjeta: 4200 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mala__riba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
Početnica treba pomoć! ;)
« u: Srpanj 05, 2009, 18:20:34 poslijepodne »
Pozdrav svima, nova sam u ovome i imam puno glupih pitanja kao i svaki početnik  :) al radije ću pitati pa da napravim sve kako treba da mojim ribicama bude lijepo. Nadam se da ćete mi pomoći.
Imam nano akvarij 12l, filter i svjetla, od ribica imam guppya,platya i bettu. Molim vas nemojte mi govoriti da nabavim veći akvarij, jer ovaj sam kupila u paketu pa ne želim opet kupovati bezveze.
Poklopac nije došao u paketu,dali je on stvarno potreban ili mi ne treba?
Htjela bi kupiti nekog čistača koji ne naraste više od 5-6cm. Ako znate kojeg bi mogla samo recite. Ne kužim se baš u njih, jel treba posebno neki za alge posebno za staklo ili kako to ide?
Nemam još živih biljaka ali jedva čekam da nabavim nešto. Znam da je mali akvarij, pa sam si zamislila da si naprijed stavim Lilaeopsis brasiliensis i Hemianthus micranthemoides a iza Ludwigiu repens. Tako nešto otprilike, i ništa previše. Šta mislite o tome?
Kakva bi mi hranjiva podloga trebala?
E sad totalno glupo pitanje al eto stvarno neznam :-[ čitala sam kako se čisti dno pomoću cijevi, ali ne kužim jel se to sve uopće ikad vadi vani s obzirom da se biljke zakorijene? Kako se to onda čisti osim tim usisavanjem ili je to dovoljno?
To je zasad to, vjerojatno ću se još nećeg sjetit  -?  :)
Oprostite na dugom postu i hvala što ste odvojili vrijeme za pročitat ga  :up:
Zagreb

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
Odg: Početnica treba pomoć! ;)
« Odgovori #1 u: Srpanj 05, 2009, 18:34:30 poslijepodne »
Puno pitanja a jako malo odgovora mozes dobiti, nazalost...ili bar nekih koji te mogu obradovati  :) Poklopac bi ti treba najvise zbog rasvjete...sto se tice cistaca ne znam koji bi opstao duze u toj litrazi, ja ga ne bih ni stavaljao(oni ne ciste alge sa stakla)...Sto se tice biljki moras zasaditi neke skroz male biljke i ne stavljaj vise od 3 ribe...mislim da ne bi trebala mijenjati vise od 2 L vode svakih 15 dana, ...Sretno
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #2 u: Srpanj 05, 2009, 20:46:01 poslijepodne »
ako je to onaj kineski nano akvarij iz zoo citya on ima svoju rasvjetu i ne treba ti poklopac obzirom da nećeš imati neke ribe iskakače..

obzirom da želiš osigurati adekvatne uvjete svojim ribama,te ribe koje si izabrala ne samo da ih je previše za tvoju litražu već i ne idu zajedno..gupy i betta imaju krasne duge peraje i moglo bi biti rata, a i živorotke u takom malom akvariju ubzo bi mogle uzrokovati problem prenapučenosti...

moj ti je prijedlog staviti samo bettu.. i ludwigia repens nije mala biljčica,brzo raste i širi se.

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Srpanj 05, 2009, 20:50:17 poslijepodne »
kolko ja kužim upravo betta i guppy se dobro slažu, a platy odskače. znam da ludwigia raste ali ne želim imati one sve kratke, a ova mi je prekrasna, jednostavno ću je rezati... :)
Zagreb

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #4 u: Srpanj 05, 2009, 20:54:42 poslijepodne »
rekla si da imas neko svjetlo, sad ako je to kvalitetno i trajno rjesenje, onda mozes staviti samo staklo kao poklopac

betta i guppy - neznam bas (ja imao losa iskustva) :dead:

za cistaca - mozda koji corydoras - ima sad puno manjih vrsta prikladnih bas za ovakve akvarije
a za algojeda mozda, napominjem mozda - otocinclus (on jedini ostane minijaturan, ali mislim da mu je tih 12 L ipak premalo)

alge sa stakla ces morati sama cistiti - ima ona sinteticka vata za kupiti (to se koristi kao filter materijal,a jeftino je) - mali komadic u ruke i s tim cisti... jako dobro ide

za takve akvarije se obicno biraju sto sitnije ribice i bilje sa sto sitnijim liscem odnosno one koje sporo rastu - tako mozes imati vise riba i bilja

nisi rekla imas li grijac? sad ti ne treba, ali u zimi svakako da! jedino ako ti akvarij nije ono dosta blizu radijatora ili tako nesto

hranjiva podloga - imas gotovih hranjivih podloga u pet centrima ili procitaj malo po forumu o koristenju obicne zemlje za cvijece kao akvarijske podloge

odabir biljaka ok, ali su to malo zahtjevnije biljke pa oprez s tim

kao sto je ChichazZ rekao svakih 15 dana 2-3 L izmjena (dok usisavas automatski mijenjas vodu ;) )
akvarij moze dugo bez da se sve kompletno cisti, a kad dodje vrijeme za to onda se sve cupa, i sve ponovo

nemoj se nista ispricavat... i naravno dobrodosla i samo pucaj s pitanjima
-  Zagreb/Savica  -

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Srpanj 05, 2009, 21:08:46 poslijepodne »
da da i mislila sam staklo :) zaboravila sam to napomenut.
betta i guppy a neznam zakaj se meni čini da se slažu, a po čem bi vidla da ne? nema tučnjave heh
upravo sam ta 2 čistača i ja našla jer su jedini tak mali kolko sam uspjela nać. samo kaj se ne kužim u to koji jede alge,koji čisti staklo i nemam pojma kaj već  :-[
e tu vatu ću onda kupit,a kad to čistim jel moram ribe izvadit iz aq?
nemam grijač. reko mi ovaj u dučanu da mi baš i ne treba, vidjet ću još kak će bit po zimi.
što se tiče hranjive podloge čitala sam nešto, zemlja izgleda da je najbolja al nekak mi se čini komplicirano za početnika  :question:  -?  tu podlogu najmanje kužim... to stavim prije bilja i kaj onda poslije, to se opet dodaje il??
kolko često bi se trebalo usisavat?  i kad otprilike treba kompletno očistit znači čupat sve?
hvala na odgovorima i dobrodošlici :)
Zagreb

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb

Offline dario

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 05, 2009, 21:33:41 poslijepodne »
corydorasi jedu samo ostatke hrane sa poda, a otocinclus jede alge, ali nijedna riba ne jede bas djelotvorno alge sa stakla
mozes kupiti jabucare ili nerita puzeve (oni jedu alge sa stakla)
ribe ne vadis iz akvarija, jedino ako radis generalku

hranjiva podloga se stavlja ispod sljunka pa se tek onda sadi bilje - i ona se samo jednom stavi
rekao sam ti - svakih 15 dana 2-3 L usisas

a kompletno sve cistis, znaci cupas jednom godisnje, a moze stajati i vise godina - odnosno po potrebi - ako ti se vise ne svidja ili ako bilje stagnira - znaci kad sve krene po zlu i vise se ne moze izvuci nista pametno iz trenutnog postava :)
-  Zagreb/Savica  -

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Srpanj 05, 2009, 22:02:28 poslijepodne »
razmislit ću onda još za čistača, mogla bi i puža uzet :)
šta se onda u tu hranjivu podlogu ne treba kasnije više niš stavljat i biljkama više ništa ne treba poslije??
aha, ja sam mislila da si mislio samo na izmjenu vodu svakih 15 dana, očito ja taj proces usisavanja nisam dobro shvatila. :)
Zagreb

Offline dario

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 05, 2009, 22:46:10 poslijepodne »
usisavanje = mijenjanje vode

ne mozes usisavati, a da voda ne curi iz akvarija...
mozda i mozes, ali sad ne bi u to ulazio :D
-  Zagreb/Savica  -

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Srpanj 05, 2009, 22:49:14 poslijepodne »
:) hvala
Zagreb

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #11 u: Srpanj 06, 2009, 00:48:05 prijepodne »
Zemlju bi sad stavljala kad vec imas zacikliran akvarij,a kam ces sa ribama?
P.s. Imas ribe koje se brzo razmnozavaju ali veci je problem,sto brzo rastu i budu brzo spolno zrele."Cistaca" nebi stavljao.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Srpanj 06, 2009, 00:54:51 prijepodne »
hm kakve veze ima, ispočetka ću napravit sve jer ionak nemam niš osim šljunka (kojeg bi mjenjala). a ribice sam stavila odma kad sam i kupila akvarij (rekao mi je tip u dučanu da mogu, koristila sam onu tekućinu aquasafe i postupno tokom 45 min stavila ribe zajedno s vodom u kojoj su bile u vrećici). ribe nisu loše reagirale.
p.s. imam po jednu ribu od svake vrste tako da...
Zagreb

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #13 u: Srpanj 06, 2009, 01:04:37 prijepodne »
ja imam isto losa iskustva sa kombinacijom betta gupi.. no dobro ako se za sad slazu onda sve 5, kad ce gupici imati rascupane repove onda budi zabrinuta.
ali 3 vrste riba je stvarno previse za tu litrazu.... eventualno mozes hm, ja bi napravila ovako; ako borac stvarno ne dira gupije, opet nebi riskirala kad razmislim malo bolje :D.... ali ovo da:
1. borac, 5-6 koridorasa
2.gupiji, samo njih, ali posto se brzo nakote stavila bih samo muske posto su oni vecinom ljepsi i zbog njih i ljudi drze... kojih hm 15 litara......5 maximalno 7 komada, 4-5 koridorasa
3. kombinacija s platijima, hm muski i nisu nesto ljepsi od zenki tako da ih nebi na tu malu litrazu uopce stavljala
4. nisi navela ali dao bi su lijepi mali kozicnjak napraviti... znaci napraviti  tepih samahovinom ili na panju, kako ti se vec svida i nutra red chery shrinp
5. ako vec zelis imat gupije i molije u paru..... cini se malo okrutno, neki bi tako rekli;
                                             A- guppy- 1m i 3z i zenka borca, zenka zato jer je nest omanje agresivna od muzjaka, ali mozes potrefiti neku ludu pa ti pobije sve, ali vjerijatno neces, pitas se zasto zenka; muzjakabette sam navela zasto ne, a i zenka ce ti pojest malce pa neces imati "problema" sa malcima zato sam rekla da zvuci okrutno, 4-5 koridirasa
                                             B- platiji- ista stvar 1m i 3z, zenka bette i 4-5 koridorasa
6. isto nisi nist rekla o tome ali nutra bi bilo ljepo za vidjeti jato neonkica, manjh tetri, ali meni bi to izgledalo monotono ali mozda bi tebi bilo ljepo, ovisi o ukusu i 4-5 koridorasa  :D

jabucara nebi stavila jer mi se cinii nekako preglomazan za 15 litara, nerite vec da pogotovo ini prugasti

edit; i gupiji i platiji nevole biti sami bili bi sretni ili 1muski na 2-4 z ili samo muski ili samo zenke
od bilja.... neznam: kugu, cambobu, mahovina, anubijas, valisineriju ali onu manju verziju, koja tepih biljka
uglavnom to bi oblikovala u lijepe grmice, npr kugom ili valisinerijom  bi sakrila filter u jednom cosku a grijac cambobom u drugom,  ako ce bit koji dio u hladu sto sumljam jer je litraza mala, 1 anubijasa, i napravila bi tepih od mahovine u prednjem planu
trenutna inspiracija: 4 musla gupija i 5-6 red cherija

podloga; namocena zemlja za cviece (stavila bi je nesto duze 4 tjedana mozda i 5 jer je mala litraza i mogucnost trovanja teskim metalima i nitritima, nitratima vece, ali to nek potvrde ili odbace iskusniji), na to mrezicu za komarce (da se ne digne mulj kad ces sadit/ usisavati podlogu) i sljunak po mogucnosti veci od otvora koji ce imati mrezica jer ce inace propast u zemlju i onda ce tek biti mulja  :D. mozda se cini komplicirano ali nije samo se grdo cuje ;) samo treba strpljenja, kao i opcenito sa akvaristikom
i jos 1 stvar: trebati ce ti gnoivo, pogotovo za zahtjevnije biljke tipa kamboba i mislim ove koje si navela jer ce inace propadati ili ce izgubiti boju ukratko propast ce, ali imaj na umu da ti nista nece znaciti gnojivo i podloga ako nije adekvatno svjetlo
.... jos sam se nesto sjetila  :roll:, kako ce biti jako svjetlo, vjerojatno ces muku muciti sa kojekakbim algama pa ce ti dobro doci gnojivo eassy carbo dosta je skup ali vrijedi
...e vidis podloga je nula koliko su biljke a pogotovo kemija konmplicirane  ;), pa ti savjetujem, bar za pocetak dok ne skupis znanja lakse biljke poput anubijasa, kuge, mahovine

dosta pisanja neda mi se vise  :clown:
nadam se da sam pomogla  :up:

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Srpanj 06, 2009, 01:31:41 prijepodne »
prvo, hvala ti na tako bogatom postu  :klap:  :up:
hm,ovako, imam ja 3 vrste, ali to su samo 3 ribe ako nisi pročitala. ali da,htjela bi izbacit platya jer se ne uklapa uopće,skoro niš ne jede pored njih i sav je čudan. betta je ženka,guppy muški. oboje su mi tako prekrasni i ne bi htjela izbaciti nijednoga.
sve ove kombinacije šta si rekla,svaka čast na trudu, puno je to riba :)  neznam,morat ću razmislit s obzirom da želim zadržat i bettu i guppya. problem je kaj bi htjela i nekog čistača, čitala sam baš o kozicama,al čini mi se da kozica nebi mogla s njima, neznam nisam još proučila. nebi htjela baš previše istih riba (kao npr neonke).
dalje,biljke, nažalost baš te koje mi se sviđaju su kompliciranije  :down: pa ću očito morat nešto jednostavnije.
stavit ću ja sutra namakat zemlju pa dok se namače ja ću razmišljat o svemu ostalom kak da napravim  :) ugl imam vremena,neću srljat,dobro ću proučit sve. što se tiče ovog šta si rekla da šljunak bude veći,šteta,baš mi se sviđa pijesak i onaj sitniji šljunak. svjetlo je sasvim u redu,kažu svi koji imaju takav komplet ko ja.
sve u svemu, neću još ništa odlučivat, moram još puuuno toga naučiti, zato sad malo ispitujem vas  ;)
Zagreb

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Srpanj 06, 2009, 01:33:26 prijepodne »
e da, kakvu bi mi zemlju preporučila? piše da nije baš svejedno kakva je...
Zagreb

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #16 u: Srpanj 06, 2009, 01:45:58 prijepodne »
Sve ribe osim bette van. 2 otocinclusa za dno i to je i previse. 12 l, to je samo 12 l, ne stane unutra vise ni rep neciji. Betta je jedna od rijetkih riba kojima je ta litraza vila, sve ostale ce patiti. Gupiji i platiji su zivorotke i za mjesec dana ces ih imati duplo vise sto ce narusiti ravnotezu u akvariju.

Bilje koje si spomenula voli jako svijetlo. Nisam nigdje vidjela kakvo svijetlo imas, u svakom slucaju ti nebih preporucila nista vise od A.nane i/ili malo ceratophylluma. Mozda malo valisnerije ili sagittarije. Zemlja ti ne treba. Zemlju stavljas malo zahtjevnijem bilju, tu ujedno ide i dobro svijetlo, prihrana bilja i cijela nauka za koju nisi spremna.

Ima li akvarij filter? Nisam uspjela naci di pise.

Objasni kako mislis da bi mjenjala sljunak? Akvarij kad je jednom uspostavljen se ne dira. Usisava se dno/mjenja voda i ispire filter materijal s vremena na vrijeme. Nista drugo.

Ni jedno pitanje nije glupo, no ne treba ni pitati pitanja ako nisi spremna cuti odgovore. Imas jako mali akvarij. Slusaj savjete o broju riba i mozda ces imati i uspjeha  :up:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #17 u: Srpanj 06, 2009, 01:58:42 prijepodne »
ako je betta zenka onda imas sance da ti opstane sa gupijima ali nista ne obecavam bette su ti rizik same po sebi kad je u pitanju zajednicki akvarij, rizik je stavljati i muskog i zenskog zajedno anda znas kakav zafrknuti temperament imaju, ali su tako prekrasneeee  :heart:....
koridorasi su ti cistaci  ;), ako nisi znala
ja u 30 litara imam bog zna koliko gupija,4 koridorasa i imam kozice, gupiji ih ne diraju, a niti svoje malce pa ih je zato puno, e sad mislim da bi bette kozice pojele, prilicno sam sigurna, mozda vece ne ali manje sigurno, tako da bi trebalo dosta mahovine biti da bi imale sance
sto se tice zemlje da trebala bi biti neka bolja ili bar neka spednja kvaliteta. ja sam se tu jako zaribala imala sam onu jeftinu zemlju, ali ciklirani akvarij god dana samo sam zemlj umjenjala, ali istina namakala se kojih 10 dana, bilo je pogubno za gupije. tako da ti savjetujem savjetom proizaslim vrlo stresnim i gadnim iskustvom, ako ces koristiti jeftinu ili srednju zemlju (ma bit ce sigurnije zbog male litraze opcenito )kada posadis bilje koje zelis, stavi akvarij obavezno prazan da je ukljucen sa ugljenom u filteru bar 3-4 dana da se zaostale strtne tvari eliminiraju i svaki dan litru vode promjeni, a dan prije nego kaj bus ribe stavila kojih 3-4 litre. dosta je agresivna promjena vode s obzirom da akvarij nije cikliran i da su ribe tu..... da li imas nekog rodaka ili prijatelja koji ima akvarij? pa da ti eventualno pricuva ribice kojih 10 dana dok ti se akvarij ciklira ili da od nekog nabavis komac spuzvice sa dobro cikliranog akvarija zbog dobrih bakterijica?

zbori i gwyneeth dobro, za pocetnika jos i bolje, puno jednostavnije to sigurno :klap:

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Srpanj 06, 2009, 02:02:51 prijepodne »
za Gwyneeth:
neću imati mlade zato što imam po jedan od svake vrste sada, a kad bi i dodavala nebi stavila muške i ženske, nego nekoliko muških ili nekoliko ženskih (govorim za guppye). platya namjeravam izbacit. a bettu imam ženku i ne mislim dodavat muškog. svjetlo je dobro za taj akvarij,došlo je zajedno s njim,ima 18W. imam i filter hang on.
šta bi ti stavila na mom mjestu umjesto zemlje? neznam još koje ću bijke, možda sagittariju i još nešto nemam pojma.
pa mjenjala bi šljunak vjerojatno,za neki bolji ljepši. nemam ja sad nikakvu podlogu ni niš, samo to malo šljunka. to sam sve u jednom danu obavila i stavila ribice odma (gore sam objasnila). dakle nije sad to neš ciklirano... tak mi reko tip u dučanu. jer to sam obavila sve iznenada, kad još ništa nisam znala ustvari o akvaristici. tako da bi cijeli taj akvarij ispočetka napravila (a ustvari i nema se kaj narušit jer niš ni nema posebno).
slobodno ti reci svoje mišljenje, ja sve rado prihvaćam, zato sam tu, jer vi bolje znate, pa ću naučit.
Zagreb

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Srpanj 06, 2009, 02:12:18 prijepodne »
da bette su prekrasne stvarno, ali žao mi je samo nju jednu imati, a opet ne želim je se rješiti, tako da neznam šta ću. šteta kaj nemrem tu ubacit kozicu,ona mi se čini najbolja za čistit,al vidjet ću još. btw znam da su koridorasi čistači,al ipak mi se kozice bolje čine.  :question:
heh puno ti ribica imaš :) :up:
nažalost nemam nikoga sa akvarijem  -? baš čudno... :down: i ja sam baš o tome razmišljala kamo bi s ribicama i stvarno neznam šta da napravim. al prvo ja moram smislit šta ću uopće točno napravit pa ću onda rješavat problem smještaja riba.
Zagreb

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #20 u: Srpanj 06, 2009, 02:15:39 prijepodne »
Tocno, prvo odluci sto zelis pa kreni u tom smjeru. Bit je da stvoris zdravu zajednicu riba. Bette su samotnjaci i bit ce sretna i sama, no sve druge ribe vole drustvo. Ako oces drzati samo gupije u redu, ili samo platije. No u toliko malo litara nema mjesta za mjesanje. Mozes staviti kozice al ce vjerojatno biti hrana betti. Svijetlo je dobro, al zahtjevnije bilje treba malo vise od svijetla da bi raslo...

A kad odlucis sto ces onda stavi ribice viska u oglase da poklanjas i za cas ce planuti  :up:
...Pula...

Offline mala__riba

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Srpanj 06, 2009, 02:20:37 prijepodne »
heh krivo sam se izrazila. MENI je žao da imam samo 1 ribicu. iako je prekrasna betta, al kak se kaže   jedno ko nijedno 
Zagreb

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #22 u: Srpanj 06, 2009, 13:55:31 poslijepodne »
hm kakve veze ima, ispočetka ću napravit sve jer ionak nemam niš osim šljunka (kojeg bi mjenjala). a ribice sam stavila odma kad sam i kupila akvarij (rekao mi je tip u dučanu da mogu, koristila sam onu tekućinu aquasafe i postupno tokom 45 min stavila ribe zajedno s vodom u kojoj su bile u vrećici). ribe nisu loše reagirale.
p.s. imam po jednu ribu od svake vrste tako da...
pa ti si onda stavila te vibice u ne zacikliran akvarijić....a htjeo sam pitat što ga sad dirat kad je već zacikliran pa sad tramakat ribe vanka,al sad mi je jasno.Reci tipu u dućanu da to inače ne ide tako..

a dobro,onda više nemam što pitat ni pričat... :) :)

corydorasi(večina njih) su veliki,relativno veliki.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline dario

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Srpanj 06, 2009, 14:00:58 poslijepodne »
jesi li procitala vodic za pocetnike? to pod obavezno... i onda ako ti nesto nije jasno - pitaj ;)
-  Zagreb/Savica  -

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #24 u: Srpanj 06, 2009, 16:11:53 poslijepodne »
mala_riba, vec sam ti rekla, nemoj traziti savjete ako ces si uzeti samo sto ti odgovara od njih. Prvo si rekla "nemojte mi reci da kupim veci akvarij". Ok, onda ti govorimo sto mozes s ovim kojeg vec imas, a to nije staviti vise ribljih vrsta unutra! Odaberi, ili ili. Ako oces vise od jedne ribe onda makni i bettu i sve osim gupija, i stavi par muzjaka.
...Pula...