Srpanj 20, 2025, 10:25:45 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kugle u kugli  (Posjeta: 9275 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline viky_16

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: kugle u kugli
« Odgovori #25 u: Srpanj 18, 2009, 22:06:10 poslijepodne »
Gwy jeftino imaš tako velikih kugla u peveca  ili takvim vecim ducanima ;) :up:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline maslachak

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #26 u: Srpanj 19, 2009, 11:33:12 prijepodne »
viki, viđala sam tamo kugle ali ne veće od možda deset litara.
ovu od dvadeset sam platila 250 novaca iako mislim da je to malo puno  :( ali nisam si mogla pomoći kad sam ju vidjela i uopće nisam pitala za cijenu - uzela sam kuglu i odmarširala do blagajne, platila bih koliko god da su tražili.
baš ću pogledat u pevecu i sličnim trgovinama pa ako nađem od dvadeset (ili više) za manje para.. eh.. uzet ću, šta drugo :biggrin:

stavila sam još jednu ( :D) trilitarsku s kamenom i biljkicama na policu iznad ovih, a onda sam ispremještala namještaj u sobi tak da sad i s kauča i s dvosjeda i sa šanka imam direkt pogled na svjetleće kugle  :biggrin:
još kad riješim rasvjetu kak spada.. aaaa

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Srpanj 19, 2009, 22:06:48 poslijepodne »
Sad sam se baš zapalila za kuglu.A rođendan će mi još malo...pa što bi htjela... :-[ :P

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #28 u: Srpanj 19, 2009, 23:49:20 poslijepodne »
 :o ja ne mogu vjerovat da toliko litaras tane u tu kuglu,pa to je odlično!!jedna veća jedna manja...
e super su ti kugle!  :-[
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #29 u: Srpanj 20, 2009, 09:02:20 prijepodne »
viki, viđala sam tamo kugle ali ne veće od možda deset litara.
ovu od dvadeset sam platila 250 novaca iako mislim da je to malo puno  :( ali nisam si mogla pomoći kad sam ju vidjela i uopće nisam pitala za cijenu - uzela sam kuglu i odmarširala do blagajne, platila bih koliko god da su tražili.
baš ću pogledat u pevecu i sličnim trgovinama pa ako nađem od dvadeset (ili više) za manje para.. eh.. uzet ću, šta drugo :biggrin:

stavila sam još jednu ( :D) trilitarsku s kamenom i biljkicama na policu iznad ovih, a onda sam ispremještala namještaj u sobi tak da sad i s kauča i s dvosjeda i sa šanka imam direkt pogled na svjetleće kugle  :biggrin:
još kad riješim rasvjetu kak spada.. aaaa

Zakljucujem 2 stvari: 1. da dobro zaradjujes; 2. da volis to trositi na akvarije :D

Vidjela sam slicne kugle u Pevecu, al nebih nikad dala toliko para za toliko stakla.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Srpanj 20, 2009, 11:07:39 prijepodne »
da dobro zarađujem?  :D
a čuj, ljudi troše na svakakve tričarije koje ih vesele - 250 kuna je par koktela vikendom, recimo, ili neka bezvezna majica, ručak u restoranu, dekoracije za božić, set čaša, votevr. mene veseli ta voda pa trošim na akvarije. osobito kugle, kugle me fasciniraju zbog optike - svakakvi efekti se mogu dobiti s kuglama i lampama, osobito ako svjetlost lampe mijenja boje:

:gata:

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Srpanj 20, 2009, 11:14:56 prijepodne »
Ma baš sam htjela reći nešto slično. :up: Puno nas je koji se odriču i "nužnijh" stvari da bi kupili nešto za ovaj hobi.To je općepoznata stvar,rekla bih. :D

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #32 u: Srpanj 20, 2009, 11:33:27 prijepodne »
Ma ja zivim za dan kad cu se moci odreci hrane za staklenu kuglu, to znaci da vise necu morati ni kuhati  :D
...Pula...

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #33 u: Srpanj 20, 2009, 12:49:20 poslijepodne »
Vidim da je u većoj betan, a i neka je riba u manjoj. Kak reagiraju na ove promjene boje svjetla?

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Srpanj 20, 2009, 15:47:03 poslijepodne »
ribice su i tu bile u ulozi fotomodela - došle, odradile fotošuting i vratile se domeka.
(hm, jel škodi ribama kad ih se tako seljaka okolo naokolo? malo-malo radim neki lajt-šou pa krknem nekog ribana negdje  :-[)

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #35 u: Srpanj 20, 2009, 16:32:36 poslijepodne »
ribice su i tu bile u ulozi fotomodela - došle, odradile fotošuting i vratile se domeka.
(hm, jel škodi ribama kad ih se tako seljaka okolo naokolo? malo-malo radim neki lajt-šou pa krknem nekog ribana negdje  :-[)

Smeta, smeta ;)
Uzastopno seljakanje smeta.. Okej jednom pa se smirit par tjedana/mjeseci, ali u tjednu puno seljakanja nije dobro za ribe ;)
Stresno je za njih ...
FILIP (Valpovo)

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • www.23whiskeystreet.com
« Odgovori #36 u: Srpanj 20, 2009, 16:51:53 poslijepodne »
Stavi par kozica unutra ako nećeš ribe, da dobije života
"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Srpanj 20, 2009, 18:31:59 poslijepodne »
pa sad, puffy, nije baš da po čitave božje dane premještam ribe (biljke da :D)
al betan je super, maltene sam uđe u mrežicu - izgleda da frajer voli promjene (ili možda siroče misli da će mu se posrećit u nekoj drugoj gajbi jer svaki put kad ga nekamo premjestim, pljucka gore onu pjenu  -?)

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #38 u: Srpanj 20, 2009, 19:37:22 poslijepodne »
meni pak nis ni jasno, kad ljudi stave zlatnu u kuglu napada ih se i pljuje.... ribi ostecujes vid bla, bla, bla... tu pak maslačak premjesta svako malo ribe sim tam, stavlja borca u kuglu, radi light show s njima... katastrofa, neznam kaj bi rekel ovaj hobi postaje perverzniji svaki dan...

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #39 u: Srpanj 20, 2009, 20:53:49 poslijepodne »
pa sad, puffy, nije baš da po čitave božje dane premještam ribe (biljke da :D)
al betan je super, maltene sam uđe u mrežicu - izgleda da frajer voli promjene (ili možda siroče misli da će mu se posrećit u nekoj drugoj gajbi jer svaki put kad ga nekamo premjestim, pljucka gore onu pjenu  -?)

Pa ne bih rekao da mu je lijepo u mrežici ;) Mrežica i jest stresna za ribe ;) A kamoli samo prečesto premještanje ;)

Fino ti stavi, kako ti je Vorka dobro rekao, koju kozicu red cherry, pa će biti nečeg živog i na svom mjestu - ovo premještanje riba po meni nije nešto hvale vrijedno.
FILIP (Valpovo)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #40 u: Srpanj 21, 2009, 08:55:37 prijepodne »
Moje ribe su premjestane kod svake promjene vode, jer se mjenja 70-100 %. Ako se radi kako treba onda su nakon promjene najbolje raspolozene sto mogu biti. Mrijest je najbolji bas tada. Nebi to bilo slucajno da nije da im zaista promjena pase. Promjena ne znaci automatski i stres, ako se radi kako treba. Necu pricati za druge ribe jer mislim da su druge ribe druga prica, al bette su bette, to nisu ribe :D Svakako izbaci mrezicu iz upotrebe i upotrebljavaj casu za lov na ribe i premjestanje, uvijek aklimatiziraj cak i ako to radis 5 puta za redom. Uvijek neka voda bude iste kakvoce i nema problema  :up: Ipak, zaboravi light show, od 100 % promjene vode preko nekog nosakanja po busevima, moje bette su u najvecem shoku kad im upalim - svijetlo.

Enki, zlatna od pol metra i borac  nisu isto ;)
...Pula...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #41 u: Srpanj 21, 2009, 12:13:22 poslijepodne »
Ideja kugli u kugli mi je odlicna. :klap: Svaka cast za ideju... :up:

Ipak sa light souom i ribama u kugli se ne slazem. Kada raspravljamo uopce o kuglama (bez obzira na vrstu ribe) potenciramo problem sa izoblicenjem, dakle oci stradaju. Sjecam se da je bilo ekstremnih izjava da ribe od toga boli glava. Necu ulaziti u istinitost te tvrdnje, ali priznajem da izgleda moguce. :nerd:

U svakom slucaju sam za to da ti kugle ostanu prekrasni podvodni vrtovi i mjesto za ispucavanje kreativne energije, ali nikako kao (pa makar i privremeni) dom bilo kojem zivom organizmu...

P.S. O kugli reagiramo isto i kad se radi o malenoj zlatici od 2-3cm... ;)
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #42 u: Srpanj 21, 2009, 12:59:54 poslijepodne »
Posto nisam riba necu pricati o utjecanima kugle na oci :D Al bi bilo bolje izbjeci moguce posljedice. Kozice su zato dobra stvorenja  za to! I puz. Ili tako neki stvor.
...Pula...

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Srpanj 21, 2009, 13:01:44 poslijepodne »
A ne treba li kozicama malo više kisika?Ne bih ja tu osim bilja ništa stavljala. -?

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #44 u: Srpanj 21, 2009, 13:17:20 poslijepodne »
ma meni je uopce ideja stavljanja neceg zivog u kuglu glupa jos i radit light show s tim pa se hvalit po forumu kak je to cool kak ima manekene u kugli  :down: :n005:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #45 u: Srpanj 21, 2009, 13:31:07 poslijepodne »
Ma pretjerujete to je divota  :D Ako treba kisika postoji i aeracija. To da je ribama uopce lose biti u takvoj kugli je pretpostavka, nitko jos nije isao dokazivati jel to istina a malo je moguce da oce. A sada ne staviti ni puza ni kozu, ma ni bilje, jadnom ce se vrtiti u glavi kad je okruglo  :D
...Pula...

Offline Puffy

• Punopravni član
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #46 u: Srpanj 21, 2009, 13:33:13 poslijepodne »
Svakako izbaci mrezicu iz upotrebe i upotrebljavaj casu za lov na ribe i premjestanje, uvijek aklimatiziraj cak i ako to radis 5 puta za redom. Uvijek neka voda bude iste kakvoce i nema problema

Tako da ;)
FILIP (Valpovo)

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Srpanj 21, 2009, 14:50:12 poslijepodne »
Ma pretjerujete to je divota  :D Ako treba kisika postoji i aeracija.
Kaj bi pretjerivala?Samo napominjem da im to treba.

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Srpanj 21, 2009, 15:06:53 poslijepodne »
uuu vid reakcija..  :D
čini se da ću morat pripazit na izražavanje jer ispada da se iz mojih trkeljanja moglo (krivo) zaključiti da divljam okolo s kuglama, ribama i lampama na dnevnoj bazi. ne, ne. istina je da često radim svjetlosne efekte s kuglama jer me, kao što rekoh, fascinira optika dotičnih, ali pri tome U PRAVILU NE koristim ni ribe ni biljke nego ili kamenje ili ništa -  dovoljna je i samo voda i neki zanimljivi izvor svjetlosti (tipa božićne lampice ili slično) koji stavim iza kugle da se zrake lijepo lome.
i u filmiću gore su svjetla pol metra iza kugli - desno je umjetna svijeća a lijevo mali okrugli digitalni sat čiji zaslon mijenja boje (mislim da se sve to skupa teško može nazvati nekom svjetlošću tak da čisto sumnjam da je ribicama smetalo tih pol sata koliko su bile unutra).

da, dogodilo se par puta da hoću nešto fotkati ili snimiti pa ubacim betana (a prije toga, molim lijepo, u te kugle stavim vodu iz onog akvarija u kojemu se do tad nalazio) ili hokejku (koju sam dobila od nekog također jako pametnog za rođendan i sad ne znam šta bih s njom jer mi u glavnom akvariju naganjava neonke), i slobodno me bombardirajte, ali ne mislim da sam time napravila strašnu stvar - kad vidim koliko ljudi mijenjaju i šaltaju te jadne ribe od nemila do nedraga ili drže više riba nego što im akvarij ima litara ili zapuštaju akvarij mjesecima ili ga napucavaju kemikalijama ili bilo kakvu drugu glupost koju ljudi rade (a rade SVAŠTA), prestanem si predbacivati - ja od prvog dana držim jedne te iste ribe i u godinu i pol su mi uginule dvije neonke a osim icha, koji nije završio kobno niti po jednu ribicu, nikakvih problema nikad nije bilo - ribice jedu, rastu i smireno plivaju. tako da ne mislim da me se može nazvati nekim ribljim terminatorom.

osim toga, već sam rekla šta mislim o temi ribe pod stresom pa neću ponavljati, ali ću dodati: ludo me zanima koliko se promila akvarista bavi akvaristikom zbog ljubavi prema ribama! dajte, molim vas, budimo iskreni - veliku većinu onoga što radimo sa svojim akvarijima radimo prvenstveno (ili isključivo) zbog SEBE, zato što se NAMA nešto sviđa a ne zato da bismo imali ribice koje pjevaju od sreće. ako hoćeš sretnu ribu, nemoj ju uopće uzimati iz prirode.

i da, gwyneeth, mrežica koju imam je od tvrdog materijala i izgleda kao nekakvo polušuplje cjedilo. grozim se onih običnih jer sam negdje čitala da je nekom betan ostao bez pol peraja zbog takve jedne mrežice.  :dead:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #49 u: Srpanj 21, 2009, 21:59:13 poslijepodne »
Nista s rupicama nije bas dobro za peraje bette, zato spominjem casu (ili veliku seflju ili kako to vec vi zovete), jer nema nikakvih rupica da zapnu peraje. Bette imaju extra mekane peraje i lako ih je ostetiti i samim dodirom.Ja sam jednom-dvaput premjestala bette rukom, dok mi jednom nije ostala boja crvena odnosno pigment na ruci... A nisam ga stisnula majke mi :D

Inace, ja kad fotografiram bette "za ozbiljno", uvijek ih stavljam u "foto akvarij", sto je akvarijic od kojih 3 l, vrlo lijepog prozirnog stakla, posebno kupljen za tu priliku, sa jakom rasvjetom iznad itd itd... Jasno je da moram tu bettu i premjestiti da bi ju slikala unutra  :D Samo premjestanje bette nikad ne dozivljavaju stresno, nekada im zna smetati svijetlo. Nekima toliko da ih nikad nisam uslikala kako treba jer nesmijem upaliti svijetlo! No premjestanje je bez problema. Cisti dokaz je boja, i ponasanje. Nemogu uslikati bettu u "napuhavanju" ako se ona ne osjeca dobro ;)

Sarita, nisam rekla da pretjerujes s time sto si rekla da im treba aeracija nego time da nista zivo nemoze u kuglu. Mislim da je to pretjerivanje.
...Pula...